به گزارش اقتصادنامه، داریوش اسماعیلی در دیدار با نماینده ولیفقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک، افزود: سامانه صدور مجوزهای معدنی به منظور ارتقای شفافیت در بخش معدن و صنایع معدنی، طراحی شده و تمامی فعایتهای این عرصه با نظارت گسترده انجام میشود.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: فرآیند واگذاری معادن و واحدهای صنعتی در برنامه جدید این وزارتخانه تغییرات چشمگیری دارد به طوری که به جای واگذاری اصل معدن یا صنعت، مدیریت این واحدها به بخش خصوصی با در نظر گرفتن اهلیت افراد واگذار میشود.
اسماعیلی با بیان اینکه فعالسازی معادن کوچک و غیرفعال یکی از سیاستهای اصلی وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه صنایع معدنی است، اضافه کرد: معادن راکد یا فعال میشوند و یا پروانه آنها باطل میشود.
وی گفت: هوشمند سازی و استفاده از سیستمهای الکترونیکی در معادن یکی دیگر از برنامههای وزارت صنعت و معدن که با اجرایی شدن این طرح بسیاری از مشکلات مالی و پهنهای ابن حوزه حل میشود.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: بیش از 10 هزار معدن غیر فعال و راکد در نقاط مختلف کشور وجود دارد که فعالسازی 25 درصد معادل یکهزار واحد در سال جاری برنامهریزی شده است.
اسماعیلی افزود: نسبت معادن غیرفعال به فعال یکی از ملاکهای سنجش عملکرد مدیران استانی در وزارت صنعت، معدن و تجارت است که این مهم نشان از اهمیت موضوع معادن در سطح ملی دارد.
وی افزود: بیش از 4 میلیارد تن ظرفیت معادن سنگ زینتی کشور است و سرمایهگذارانی که با تجهیزات مدرن و به روز دنیا در این حوزه سرمایهگذاری کنند از حمایتهای وزارت صنعت، معدن و تجارت برخوردار میشوند.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی نیز گفت: فعالیت سنتی برداشت در معادن و خام فروشی، این سرمایه ملی را ضایع میکند که نیاز است وزارت صمت برای اصلاح این شرایط برنامهریزی کند.
آیتالله قربانعلی دری نجفآبادی افزود: تشکیل اتحادیههای توانمند و به روز رسانی تجهیزات و واگذاری معادن به متقاضیان با اهلیت و دانش معدنی میتواند علاوه بر تامین نیاز داخل زمینه صادرات هر چه بیشتر را نیز فراهم کند.
بازدید از چند معدن شهرستانهای دلیجان، محلات و خمین، حضور در شورای معادن استان و نشست با تشکل ها و فعالان بخش معدن از دیگر برنامه های معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در استان مرکزی است.
استان مرکزی با حدود 550 معدن رتبه هفتم کشور در این زمینه را بهخود اختصاص داده و تاکنون از 57 نوع ماده معدنی موجود در کشور 42 نوع آن در استان مرکزی شناسایی شده است که 35 ماده معدنی در این خطه بهرهبرداری میشود.
بیش از چهار هزار نیروی کار در معادن استان مرکزی فعالیت دارند.
مطالب مرتبط