«دنیای اقتصاد» منشأ حبس کالاهای وارداتی در گمرک را بررسی می‌کند

درحالی‌که کشور با موانع بزرگی در راه تجارت خارجی به‌واسطه تحریم‌ها روبه‌رو است، حبس میلیاردها دلار کالا در گمرکات کشور، فشار مضاعفی بر اقتصاد ایران تحمیل کرده است. 
دیوار دوم تجارت خارجی

کالاهای رسوب‌شده شامل نهاده‌های اولیه تولید و همچنین کالاهای خوراکی ضروری برای عامه مردم ازجمله گندم، جو، ذرت، شکر، دانه‌های روغنی، سویا، برنج و روغن خام می‌شوند که حجم آنها به صدها هزار تن بالغ می‌شوند. مشکلاتی همچون منشأ ارز وارداتی و دریافت مابه‌التفاوت قیمت ارزی نیمایی با دلار ۴۲۰۰ در زمان سفارش، از جمله مهم‌ترین سدهای پیش روی کالاهای ترخیص نشده‌اند. علاوه‌بر این گمرک درخصوص ترخیص کالاها نیازمند کسب تکلیف از ۳۵ نهاد مستقل دیگر است که این امر هم بر پیچیدگی موضوع می‌افزاید. برخی واردکنندگان نیز در سمت دیگر قضیه، به‌واسطه انتظارات تورمی و سیاست‌های تعزیراتی انگیزه‌ای برای ترخیص کالا ندارند و مایلند آنها همچنان در انبار نگهداری شوند تا از موج تورمی سود ببرند که خود این مساله باعث کاهش مضاعف عرضه می‌شود.

 دپوی کالاها در گمرکات

بهاره چراغی: دپو شدن میلیون‌ها تن کالای خاک خورده در گمرک و هزینه‌های گزافی که بر طومار هزینه‌های بی‌پایان اقتصاد کشور وارد می‌کند، نکته‌ای نیست که بتوان چشم بر آن بست.

 مصرف‌کنندگان؛ بازنده نهایی

حسین سلاح‌ورزینایب رئیس اتاق ایران
برخی عبارات جایگاه تاریخی بلندی در فرهنگ و روش زندگی ایرانیان دارند و کاربردی گسترده دارند و کافی است کسی در جایی آن را بر زبان آورد تا شنوندگان حال و روز گوینده را دریابند. یکی از این عبارات «این نیز می‌گذرد» است که نیک می‌دانیم بیشتر از هر چیز نشانه‌ای از ناامیدی، اندوه و حسرت و نیز دلسرد شدن به بهبود کارها در کوتاه‌مدت دارد. گوینده و نویسنده‌هایی که این عبارت را به کار می‌گیرند، در ضمن می‌خواهند یادآور شوند در کنار آنچه اکنون مایه گیر افتادن یک کار یا فعالیت شده، انبوهی از کارها و فعالیت‌ها بوده است که به هر حال حل شده یا حل ناشده در چرخه فراموشی سپرده شده و دیگر کسی از آنها یادی نمی‌کند.

 همه موانع تجاری

پویا فیروزیتحلیلگر اقتصادی
دپوی کالا در بنادر و گمرکات ورودی که مدتی است، در پی افزایش مقدار از آن به‌عنوان «رسوب کالا» یاد شده است، همواره یک معضل در زنجیره تامین کالا محسوب می‌شود. در سال‌های گذشته نظام درآمدی بنادر کشور به‌گونه‌ای تعریف شده بود که از این دروازه‌های تجارت کشور به‌عنوان محل انبار کردن کالا استفاده شد.

 حبس زدایی از کالاهای وارداتی

فریال مستوفیرئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران
بنا بر اظهارات مقامات گمرک کالاهایی که در بنادر رسوب می‌شوند با کالاهایی که در گمرک رسوب می‌شوند، متفاوت هستند. کالاهای رسوب شده در گمرک کالاهایی هستند که پس از اظهار به گمرک بنا به دلایلی امکان ترخیص نداشته و در آن دپو شده‌اند، ولی کالاهایی که در بندر رسوب می‌شوند آن دسته کالاهایی هستند که به‌دلیل نداشتن مجوز ثبت‌سفارش از وزارت صمت در بنادر رسوب کرده‌اند و این مربوط به پروسه قبل از اظهار به گمرک است. طبق اظهارات گمرک حدود ۳۰ درصد این کالاها گروه ۴ بوده که ممنوع‌الورود هستند و حق ثبت‌سفارش ندارند و مابقی در گروه‌های یک و ۲ و ۳ جانمایی شده‌اند.


مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0