خبرها حاکی از این است که قرار است برای نخستین بار سکان اداره یکی از اپراتورهای کشور را به یک زن بسپارند تا وعده دولت برای انتصاب زنان در پستهای مدیریتی شتاب بیشتری بگیرد. پس از استعفای «محمدمهدی عطوفی» و انتخاب «سعید کریمزاده» به عنوان سرپرست جدید رایتل، به نظر میرسد بالاخره بعد از چند ماه قرار است مدیرعاملی جدید هدایت اپراتور سوم را بر عهده بگیرد. در حال حاضر مینا مهرنوش، معاون تجاری و عضو هیاتمدیره رایتل اصلیترین گزینه مدیرعاملی این اپراتور تلفن همراه کشور است و در صورتی که با موافقت وزارت ارتباطات و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این انتصاب اجرایی شود، نخستین مدیرعاملی زنان در اپراتورهای کشور در تاریخ 130 ساله مخابرات در ایران اتفاق میافتد که میتواند برگ برندهای برای دولت روحانی و وزرای این دو وزارتخانه باشد.
در حال حاضر 29 زن در پستهای دولتی حضور دارند که در مقایسه با سال 92 که تعداد مدیران زن شاید به پنج نفر هم نمیرسید، حضور این تعداد از زنان در پستهای معاون وزیر و همتراز، نوید اتفاقهای خوبی است. اگرچه این حضور زنان در پستهای مدیریتی نسبت به سالهای پررنگتر شده است؛ اما همچنان تا تحقق وعدههای دولت در حضور پررنگ زنان فاصله دارد و به نظر میرسد این بار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سردمدار انتخاب زنان در سمتهای مدیریتی زیرمجموعههای خود هستند. حال باید دید محمد شریعتمداری که همواره بر حضور زنان تاکید دارد و محمدجواد آذریجهرمی، عضو جوان کابینه که از مدافعان سرسخت حضور زنان و جوانان در سمتهای مدیریتی است، با انتصاب یک زن برای مدیرعاملی رایتل، این وعده دولت روحانی برای حضور پررنگ زنان در پستهای مدیریتی را اجرایی میکنند؟
پیش از این محمد رضوانیفر، مدیرعامل شستا، طی حکمی مینا مهرنوش را به عنوان عضو موظف هیاتمدیره رایتل منصوب کرد و به نظر میرسد وی که در حال حاضر معاونت تجاری رایتل را بر عهده دارد، گزینه مدیرعاملی این اپراتور تلفن همراه است. رضوانیفر از ابتدای حضور در شستا بر شایستهسالاری، جوانگرایی و استفاده از زنان در جایگاههای مدیریتی تاکید داشت و طی این مدت به نظر میرسد شستا که پیش از این تبدیل به حیاطخلوت جریانهای سیاسی و نیروهای سفارشیشده بود، در حال حاضر محلی برای تحقق وعدههای انتخاباتی دولت تدبیر و امید در راستای جوانگرایی و حضور زنان در پستهای مدیریتی شده است.
لازم به توضیح است مینا مهرنوش گزینه اصلی مدیرعاملی رایتل، دکترای اقتصاد بینالملل در حوزه تجاریسازی و بینالمللسازی استارتآپها با تمرکز بر کسبوکارهای نوین در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات دارد و از جمله سوابق وی، تاسیس رشته تجارت الکترونیکی برای نخستینبار در کشورمان در سال ۱۳۸۵ در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران است.
مهرنوش اولین زنی بود که توانست به هیات مدیره یک اوپراتور تلفن همراه ورود پیدا کند و پیش از آن در جایگاههای مختلف مرتبط با زمینههای اقتصادی فعالیت کرده است. مهرنوش همکاری و رابطه خوبی با کسبوکارهای خرد و استارتآپها دارد و تا کنون با بسیاری از این شرکتها در قالب مشاوره همکاری داشته است. او زمانی ریاست پارک علم و فناوری دانشگاه تهران (شعبه پردیس فارابی) را نیز بر عهده داشته و همین موضوع باعث ایجاد ارتباط نزدیک او با تیمهای جوان و استارتآپی شده است. وی که تنها عضو زن هیاتمدیره اپراتورهای فعال در کشورمان است، با انتشار ۵ کتاب و تالیف مقالات علمی و طرحهای تحقیقاتی در نوآوری در مدلهای کسبوکار از طریق فناوریهای نوین از جمله ICT سهم بسزایی داشته است. با نگاهی به روزمه فعالیتهای مهرنوش، شاید بتوان آینده روشنتری نسبت به اپراتور سوم متصور شد.
منبع: اقتصادنامه
مطالب مرتبط