تعییرات متوسط قیمت برخی اقلام خوراکی د رمناطق شهری کشور توسط مرکز آمار ایران اعلام شد.
متوسط قیمت برخی اقلام خوراکی در  آذر ماه سال جاری

به گزارش اقتصادنامه به نقل از مرکز آمار ایران، در گروه نان و غلات، اقلام "برنج ایرانی درجه یک" و "رشته آش" با ٤,٦ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

دقیقترین تعریف برای مفهوم «متوسط »یعنی «متوسط قیمت پرداخت شده برای محصولی با کیفیت ثابت .»این مفهوم به محصولی کاملاً مشخص(محصولی با مشخصات دقیق و ثابت طی زمان) باترکیبی از وزن یا مقدار مشخص نیازدارد. این هدف تنها با داده های اسکنری قابل دسترسی است.در این گزارش از قیمتهایی که برای محاسبه شاخص قیمت مصرف کننده جمع آوری میشوند، استفاده شده است. این قیمتها طیف وسیعی از یک محصول با کیفیتهای متفاوت را شامل میشود.

در آذر ماه ١٣٩٩ تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروه‌های مختلف خوراکی در مناطق شهری کشور بشرح زیر است:

نان و غلات:

در این گروه، اقلام "برنج ایرانی درجه یک" و "رشته آش" با ٤,٦ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آن‌ها:

در این گروه، اقلام "مرغ ماشینی" با ١٢,٧ درصد،"ماهی قزل آلا" با ٧.٥ درصد، "کنسرو ماهی تن" با ٥.٩ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند. همچنین در ماه جاری قیمت "گوشت گوسفند" ٠.٩ درصد کاهش قیمت نسبت به ماه قبل داشته است.

لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن:

در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به "روغن نباتی جامد" با ١٧,٣ درصد، "شیر پاستوریزه" با ١٤.٤ درصد و "روغن مایع" با ١٣.٧ درصد بوده است.

میوه و خشکبار:

در این گروه، بیشترین افزایش قیمت مربوط به "هندوانه" با ٦١,٠ درصد و "هلو" با ٤٨.٠ درصد و "انار" با ٢٣.٥ درصد افزایش نسبت به ماه قبل است.

سبزیجات:

در این گروه، بیشترین افزایش قیمت مربوط به "هویج فرنگی" با ٤٠,٣ درصد، "خیار" با ١٩.٥ درصد،"سیب زمینی" با ١٣.١ درصد  افزایش نسبت به ماه قبل است. همچنین در این گروه قیمت اقلام "فلفل دلمه‌ای" با ٢٢.٢ درصد،"گوجه فرنگی" با ١٩.٩ درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته است.

قند و شکر، آشامیدنی‌ها و سایر خوراکی‌ها:

در این گروه، بیشترین افزایش قیمت مربوط به "نوشابه گازدار" با ٧,٨ درصد  و "چای خارجی بسته‌ای" با ٦.٨ درصد افزایش نسبت به ماه قبل است.

شایان ذکر است از٥٣قلم خوراکی منتخب، تعداد ٣١ قلم، درصد تغییر سالانه بالاتر از نرخ تورم نقطهای کل کشور (٤٤.٠درصد) داشته اند



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0