به گزارش اقتصادنامه، بهروز رحمتی معاون توسعه اکتشافات شرکت مس با بیان این مطلب گفت: عملیات اکتشافی انجامشده در ایران، وجود ۶۰ نوع ماده معدنی مختلف را در سطح کشور به اثبات رسانده و ۱۴ نوع ماده معدنی دیگر نیز در حال اکتشاف است. ازاینجهت در کمتر کشوری، چنین تنوع مواد معدنی وجود دارد.
وی با بیان اینکه براساس بررسیهای انجامشده، ایران روی یک کمربند مهم معدنی قرار گرفته که حداقل در ۱۰ نوع ماده معدنی بهعنوان یکی از غنیترین کشورها شناخته شده است، اضافه کرد: با این حال، هماکنون تنها ۷ درصد ذخایر معدنی کشور اکتشاف و استخراج میشود و هنوز بر روی ۹۳ درصد از منابع قابل استخراج فعالیت اکتشافی قابلتوجهی صورت نگرفته است.
رحمتی در ادامه با اشاره به موقعیت تأثیرگذار تولیدات معدنی در اقتصاد کشور گفت: ۲۰ درصد از ارزش بورس بهجز نفت و گاز در اختیار شرکتهای معدنی است.
معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس با مهم خواندن موقعیت استراتژیک صنعت مس در دنیا بیان کرد: در بین منابع معدنی، مس با تولید جهانی حدود ۲۳،۵ میلیون تن در سال ۲۰۱۹، بعد از فولاد و آلومینیم سومین فلز استراتژیک و پرمصرف دنیا به شمار میرود.
رحمتی ادامه داد: در سال ۹۸ شاهد افزایش میزان ذخایر زمینشناسی مس در ایران بودیم بهطوریکه درنتیجه اقدامات اکتشافی در سال گذشته ۵۲۹ میلیون تن به ذخایر مس کشور افزوده شد. هماکنون ایران با دارا بودن حدود ۳۶ میلیون تن ذخایر مس محتوی رتبه هفتم دنیا را دارد.
معاون توسعه اکتشافات مس با بیان اینکه در دنیا عموماً از مس با عنوان اقتصادی ترین صنعت فلزات پایه نام میبرند اظهار داشت: پتانسیلهای معدنی کشور، اقتصادی بودن فرایند براساس اقتصاد آزاد بینالملل و امکان تأمین مالی اقتصادی طرحهای توسعهای، سه پارامتر مهم برای سرمایهگذاری در صنعت مس است.
رحمتی گفت: با بررسی و مقایسه سه پارامتر مذکور برای فلزات مس، آلومینیم، سرب، روی و ... میتوان نتیجهگیری نمود که صنعت مس از بیشترین مزیت جهت سرمایهگذاری و توسعه در کشور برخوردار است و تقریباً اکثر شرایط لازم و کافی همچون ذخایر معدنی، اقتصادی بودن فرایند براساس اقتصاد آزاد بینالملل و امکان تأمین مالی بخشی از CAPEX موردنیاز برای توسعه حتی از محل سود داخلی شرکت برای توسعه صنعت مس کشور فراهم است و با حسن تدبیر بیشتر امکان خلق فرصتهای غیرقابلانکار و افزایش چند برابری ظرفیت تولید وجود دارد.
معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس با بیان اینکه پروژه فاز ۲ تغلیظ سونگون نمونه بارز تولید ثروت و ارزشآفرینی است یادآور شد: این پروژه تنها در عرض دو سال میزان سرمایهگذاری صورت گرفته را برگردانده و در سالهای بعد، با اندک هزینه عملیاتی، سود کلانی را متوجه کشور میکند.
وی با اعلام اینکه پروژههای مس بهترین و ایدئالترین گزینه سرمایهگذاری در کشور است افزود: این سرمایهگذاری علاوه بر بازگشت اصل سرمایه در کمترین زمان ممکن و سودهای متعاقب آن، مباحث اشتغالزایی را رفع میکند و با اقداماتی که شرکتها در راستای مسئولیتهای اجتماعی در کشور انجام میدهند کمک شایانی به کشور و مدیران میکند چراکه صنعت مس میتواند در بدترین شرایط و علیرغم تمامی مشکلات همچون شرایط نامناسب بینالمللی سودآوری خوبی داشته باشد.
رحمتی تأکید کرد: مطمئن باشید مس جایگزینی نداشته و نخواهد داشت مگر اینکه فلز جدیدی کشف شود.
به گفته رحمتی از ابتدای سال جاری به امروز با ۷۶ هزار متر حفاری اکتشافی رکورد فعالیتهای اکتشافی را طی ۷ سال اخیر شکستیم.
وی در ادامه به فعالیتهای در دست اجرا و برنامهریزیشده در راستای استراتژی نوین اکتشافات شرکت مس اشاره کرد و گفت: برنامهریزی انجام ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار متر حفاری اکتشافی در دوره ۵ ساله آتی، راهاندازی پایگاه دادههای اکتشافی ۹ Fusion برای اولین بار در سطح کشور با قابلیت اعتبارسنجی و کنترل دادههای اکتشافی و ایجاد بانکهای اطلاعاتی لاگ، آنالیز و ... مغزههای حفاری از مهمترین اقدامات در دست اجرای شرکت مس در حوزه اکتشافات است.
مطالب مرتبط