سهامداران خرد دو هفته متوالی خریدار بودند

بورس تهران معاملات هفتگی خود را با رشد ۶/ ۳درصدی شاخص کل و افزایش ارتفاع حدود ۲درصدی نماگر هم‌وزن به پایان رساند تا برای دومین هفته متوالی شاهد رشد میانگین قیمت سهام بورسی باشیم. 
درخشش حقیقی‌ها پس از ۶ ماه

همزمان با رشد قیمت‌ها، سهامداران حقیقی نیز برای دومین هفته متوالی خالص خرید مثبتی را در سهام بورسی رقم زدند و این‌بار با بیشترین ورود سرمایه طی ۶ماه گذشته خوش درخشیدند. خالص خرید معامله‌گران خرد هفته گذشته به حدود ۵۴۳میلیارد تومان رسید. به این ترتیب در مجموع معاملات دو هفته گذشته خالص خرید این دسته از بازیگران سهام حدود ۹۰۰میلیارد تومان بود. پیش‌تر اوایل دی‌ماه ۹۹ شاهد فعالیت حقیقی‌ها در زمین خرید سهام بودیم و پس از آن توپ در زمین سهامداران عمده به گردش درآمد. با این حال رفع برخی نگرانی‌ها زمینه‌ساز ورود مجدد این دسته از سرمایه‌گذاران که ریسک‌پذیری پایین‌تری دارند، شده است.
همگام با بازیگران صنایع
در هفته‌ای که سهامداران خرد در مجموع خالص خرید حدود ۵۴۳میلیارد تومانی را رقم زدند، گروه محصولات شیمیایی شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش ۳۳۸میلیارد و ۹۴۵میلیون تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بود. پس از آن نوبت به گروه شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی رسید. این گروه در مجموع طی هفته منتهی به ۹تیر، با خالص خرید ۲۸۳میلیارد و ۲۲۰میلیون تومانی حقیقی‌ها همراه شد. این رقم در شرکت‌های زیرمجموعه معدنی به ۶۹میلیارد و ۳۱۲میلیون تومان رسید. در مجموع هفته گذشته از ۳۸صنعت فعال بورسی، ۱۹گروه مورد توجه سهامداران خرد واقع شدند و در مقابل، شاهد خروج این دسته از بازیگران بورسی از ۱۹صنعت بودیم.

همان‌طور که اشاره شد، دو گروه محصولات شیمیایی و چندرشته‌ای صنعتی در اولویت نخست سهامداران خرد برای ورود قرار گرفتند. از میان سهام زیرمجموعه این دو گروه سه شرکت «شستا»، «نوری» و «تاپیکو» در مجموع با جابه‌جایی سهامی به ارزش ۴۶۹میلیارد تومان خودنمایی کردند. اوایل هفته گذشته محمد رضوانی‌فر، مدیرعامل شستا عنوان کرد: «ما افزایش سرمایه ۱۲۰۰درصدی از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها را در دستور کار داریم که رکورد افزایش سرمایه را خواهد شکست.» این گفت‌وگو البته چندی بعد روی سامانه کدال نیز افشا شد. براساس شنیده‌ها به نظر می‌رسد تمام شرکت‌های هلدینگ زیرمجموعه «شستا» شامل «تاپیکو»، «تاصیکو»، «تیپیکو»، «صبا» و «سیتا» در حال فراهم‌کردن مقدمات افزایش سرمایه هستند، از این رو مورد توجه سهامداران واقع شده‌اند، به‌گونه‌ای که روند حرکت شاخص کل در هفته گذشته ارتباط مستقیمی با معاملات «شستا» پیدا کرد. «تاپیکو» نیز شرایطی مشابه را تجربه کرد. در آن سوی بازار بانک‌ها در اولویت نخست سهامداران خرد برای خروج قرار گرفتند. این گروه در هفته‌ای که گذشت، شاهد انتقال سهامی به ارزش ۱۸۳میلیارد تومان از سبد سهام حقیقی‌ها به پرتفوی معامله‌گران عمده بورس تهران بود. پس از آن نوبت به پالایشی‌ها و فلزات اساسی رسید تا در لیست فروش حقیقی‌ها قرار بگیرند.

نگاهی به روزهای هفته گذشته
شنبه: در نخستین روز کاری هفته گذشته، شاخص سهام ۷/ ۱درصد پیشروی کرد. این شرایط سبب شد شاهد ورود ۲۹۷میلیارد و ۴۳۷میلیون تومان نقدینگی خرد به گردونه معاملات سهام باشیم. در این میان ۲۴صنعت از صنایع ۳۸گانه بورسی در لیست خرید حقیقی‌ها قرار گرفتند. اولویت نخست سهامداران خرد زیرمجموعه‌های گروه چندرشته‌ای صنعتی با محوریت «شستا» بود که شاهد جابه‌جایی ۸۷میلیارد و ۴۰۸میلیون تومانی در مسیر حقوقی به حقیقی بودند. پس از آن پتروشیمی‌ها با تمرکز بر سهام «تاپیکو» در لیست خرید حقیقی‌ها قرار گرفتند و خالص خرید ۸۱میلیارد و ۵۹۲میلیون تومانی این گروه از سهامداران را تجربه کردند. دو گروه کانه‌های فلزی و سیمان نیز با تجربه شرایطی مشابه در مجموع شاهد انتقال سهامی به ارزش ۵۹میلیارد و ۸۵۲میلیون تومان از پرتفوی سهامداران عمده به سبد سهام حقیقی‌ها بودند. جالب آنکه در دو گروه سیمانی‌ها و معدنی‌ها نیز زیرمجموعه‌های تامین اجتماعی مورد توجه سهامداران حقیقی قرار گرفتند. در مقابل بانک‌ها شاهد خروج ۳۱میلیارد و ۹۲۸میلیون تومانی سهامداران خرد بودند. پس از آن نوبت به دو گروه انبوه‌سازی و خدمات فنی و مهندسی رسید تا به‌ترتیب شاهد انتقال سهامی به ارزش ۹/ ۱۰ و ۸/ ۳میلیارد تومان در مسیر حقیقی به حقوقی باشند.

یکشنبه: رشد قیمت‌ها روز یکشنبه نیز ادامه پیدا کرد، اما از شتاب این رشد کاسته شد تا شاخص کل بورس تهران به افزایش ۳۸/ ۰درصدی بسنده کند. در این شرایط معامله‌گران شاهد انتقال سهامی به ارزش ۹۹میلیارد و ۷۶۵میلیون تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بودند. در این روز ۱۷گروه از ۳۸صنعت فعال با خالص خرید مثبت سهامداران خرد همراه شدند. در صدر این لیست باز هم گروه محصولات شیمیایی قرار داشت که شاهد جابه‌جایی ۱۲۳میلیارد و ۶۷۹میلیون تومانی در مسیر حقوقی به حقیقی بود. در این گروه «تاپیکو» با استقبال سهامداران خرد توانست گروه محصولات شیمیایی را در صدر لیست خرید حقیقی‌ها قرار دهد. محصولات غذایی نیز در این روز خالص خرید ۴۶میلیارد تومانی از سوی سهامداران خرد را تجربه کردند. در آن سوی بازار بانک‌ها بودند که در صدر لیست فروش حقیقی قرار گرفتند و شاهد خروج ۶۵میلیارد و ۷۶۰میلیون تومانی سهامداران خرد بودند. سه گروه کالایی فرآورده‌های نفتی، فلزات اساسی و کانه‌های فلزی نیز معاملات مشابهی را تجربه کردند و حقیقی‌ها خالص فروش ۱۱۸میلیارد و ۳۰۰میلیون تومانی را ثبت کردند.

دوشنبه: در میانه هفته گذشته نماگر اصلی تالار شیشه‌ای با رشد ۴۳/ ۰درصدی همراه شد. همزمان با آن شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش ۱۶۱میلیارد و ۵۰۲میلیون تومان از پرتفوی معامله‌گران عمده بورس تهران به سبد سهام حقیقی‌ها بودیم. برخلاف روزهای گذشته باز هم چندرشته‌ای‌ها در صدر لیست خرید سهامداران خرد قرار گرفتند. این گروه روز دوشنبه شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش بیش از ۹۷میلیارد تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بود. پس از آن نیز پتروشیمی‌ها مورد توجه حقیقی‌ها قرار گرفتند و با خالص ورود ۸/ ۲۸میلیارد تومانی این گروه از بازیگران سهام همراه شدند. پس از آن بانک‌ها شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش ۲۳میلیارد و ۲۵۲میلیون تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بودند. در آن سوی بازار سه گروه فرآورده‌های نفتی، سیمان و فلزات اساسی با بیشترین خروج سهامداران حقیقی مواجه شدند.

سه‌شنبه: در این روز روند صعودی شاخص کل ادامه یافت و با افزایش ارتفاع ۳۸/ ۰درصد همراه شد، اما سهامداران حقیقی ترجیح دادند بخشی از سهام موجود در پرتفوی خود را نقد کنند. به این ترتیب روز سه‌شنبه این دسته از بازیگران بورس تهران خالص فروش ۸۴میلیارد و ۹۰۶میلیون تومانی را رقم زدند. در این روز لیست فروش حقیقی‌ها شلوغ‌تر شد و ۲۳صنعت را در برگرفت که در صدر آنها گروه‌های بانک‌، سیمان و دارویی‌ها خودنمایی می‌کردند.

چهارشنبه: در پایان هفته گذشته شاخص ۶۸/ ۰درصد دیگر رشد کرد و ارزش کل بازار پس از ۵۸ روز کاری به ۵۰۰۰هزارمیلیارد تومان بازگشت. همزمان خالص خرید سهامداران خرد نیز با افزایش همراه شد و رقم ورود این دسته از بازیگران سهام به ۶۹میلیارد و ۹۲میلیون تومان رسید. در این روز در مقابل ثبت خالص خرید مثبت حقیقی‌ها در ۱۵صنعت، ۲۲گروه خروج سهامداران خرد را تجربه کردند. روز چهارشنبه دو گروه محصولات شیمیایی با محوریت دو نماد «نوری» و «پارس» و شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی با تمرکز بر «شستا» مورد ‌توجه سهامداران خرد واقع شدند و در مجموع خالص خرید حقیقی‌ها در این دو گروه ۱۵۰میلیارد تومان برآورد شد. معدنی‌ها نیز مجددا وارد لیست خرید حقیقی شدند و روز چهارشنبه شاهد ورود ۱۸میلیارد تومان نقدینگی خرد به شرکت‌های زیرمجموعه خود بود.
منبع: دنیای اقتصاد



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0