وزیر امور خارجه خبر داد

امیرعبداللهیان در پاسخ به سؤالی درباره روند مذاکرات ایران و عربستان عنوان کرد که گفت‌وگوهای سعودی و ایرانی در مسیر درست خودش قرار دارد و افزود: نیازمند گفت‌وگوهای بیشتر هستیم و تا این مرحله به نتایج و توافقاتی رسیده‌ایم و دو طرف نسبت به اجرای توافقات در زمان مناسب خودش اقدام و اطلاع رسانی خواهند کرد.
با عربستان توافق کردیم/به وین بازمی گردیم

به گزارش اقتصادنامه، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (جمعه) در نشستی مطبوعاتی در پایان سفرش به بیروت در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران حضور یافت و به تشریح رایزنی ها با مقامات لبنانی پرداخت. وی اظهار داشت: در بیروت گفت‌وگوهای بسیار مهمی را با مقامات عالی لبنان به ویژه رئیس جمهور، نخست وزیر و ....داشتیم.

وزیر امور خارجه کشورمان بیان کرد: بخشی از گفت‌وگوهای ما به مسائل لبنان و وضعیت اقتصادی در لبنان اختصاص داشت. امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: در این گفت‌وگوها اعلام کردم با احترام به استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی لبنان در چارچوب روابط دو‌ کشور آمادگی داریم برای عبور لبنان از بحران اقتصادی همه گونه همکاری را با دولت لبنان به عمل بیاوریم.

این دیپلمات ارشد کشورمان عنوان کرد: لبنان جامعه‌ای فرهیخته و در عین حال ثروتمند است به ویژه لبنانی‌های خارج از کشور. وی بیان کرد: ما آمادگی داریم در چارچوب صدور خدمات فنی و مهندسی و سرمایه گذاری مشترک و یا هر روش دیگری دو نیروگاه برق به حجم ۲ هزار مگاوات در مدت ۱۸ ماه در لبنان ایجاد کنیم.

*آماده تداوم ارسال سوخت به لبنان هستیم

امیرعبداللهیان همچنین در ادامه با بیان این‌که آماده تداوم ارسال سوخت به لبنان هستیم، اظهار داشت: آماده‌ایم که در یک توافق با دولت لبنان، این مسیر را تقویت کنیم. وی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌های زیرساختی از جمله احداث مترو یا مسیر قطار برقی برای رفاه مردم لبنان آمادگی و توان فنی مهندسی برای این پروژه زیرساختی را در اختیار دارد.

وی گفت: آمادگی داریم در تعامل تجاری با دولت لبنان در حوزه دارو، مواد غذایی و کالاهای اساسی نسبت به تامین نیازهای مردم لبنان در این بحران اقتصادی، فعالانه کمک کنیم.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: ملت‌ها و کشورهای منطقه اجازه نخواهند داد جنگ اقتصادی آمریکا علیه ملت‌های منطقه به نتیجه برسد و اجازه موفقیت به آنها داده نخواهد شد. وی افزود: معتقدیم از مسیر همکاری‌ها و گفت‌وگوهای منطقه‌ای می‌توان بر همه مشکلات فائق آمد.

* به مذاکرات وین باز خواهیم گشت

رئیس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره مذاکرات وین نیز با اعلام این نکته که ما به مذاکرات وین باز خواهیم گشت، اظهار داشت: در حال نزدیک شدن به جمع بندی نهایی در دولت جدید، (دولت سیزدهم) هستیم.

وی یادآور شد: برای دولت جدید که دولت عملگرا و نتیجه گراست، بسیار مهم است که در مذاکرات منافع و حقوق ملت ایران به طور کامل تامین شود. وزیر امور خارجه ایران با تأکید بر این‌که ما وقت خودمان را در مذاکرات تلف نخواهیم کرد، گفت: برای ما مهم است که نشانه‌هایی از طرف مقابل از جمله آمریکا دریافت کنیم که نشان دهنده نیت جدی آمریکایی‌ها برای بازگشت کامل به تعهداتشان باشد. وزیر خارجه همچنین بیان کرد: ما رفتار آمریکایی‌ها را ملاک قرار می‌دهیم و این رفتار را اندازه گیری می‌کنیم و اگر رفتار آمریکایی‌ها مبتنی بر بازگشت کامل به تعهداتشان و سه کشور اروپایی باشد می‌توان نسبت به مذاکرات وین خوشبین بود.

وی یادآور شد: البته ما در دولت جدید برنامه توسعه اقتصادی پایدار ایران را به عنوان مسیر اصلی توسعه کشور دنبال می‌کنیم و اجرا و پیاده کردن برنامه توسعه اقتصادی پایدار را به مذاکرات وین گره نخواهیم زد و ربط نخواهیم داد.

* به نتایج و توافقاتی با عربستان رسیده‌ایم

امیرعبداللهیان همچنین در پاسخ به سؤالی درباره روند مذاکرات ایران و عربستان عنوان کرد که گفت‌وگوهای سعودی و ایرانی در مسیر درست خودش قرار دارد و افزود: نیازمند گفت‌وگوهای بیشتر هستیم و تا این مرحله به نتایج و توافقاتی رسیده‌ایم و دو طرف نسبت به اجرای توافقات در زمان مناسب خودش اقدام و اطلاع رسانی خواهند کرد.

وی خاطرنشان کرد: ما از استمرار گفت‌وگوها و نتایج عملی که به نفع دو‌ طرف باشد و به نفع منطقه خواهد بود، استقبال می‌کنیم. رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین یادآور شد: ما قطع کننده رابطه دیپلماتیک با عربستان سعودی نبودیم، این تصمیمی بود که عربستان سعودی چند سال پیش اتخاذ کرد. وزیر خارجه کشورمان ادامه داد: مذاکرات موجود را سازنده می‌دانیم و امیدوار هستیم دو طرف به نتایج مناسب نائل شوند. امیرعبداللهیان در ادامه این نشست خبری عربستان را کشوری مهم در منطقه خواند و یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران هم کشوری مهم در منطقه است و نقش این دو کشور در کمک به توسعه و امنیت پایدار و رشد منطقه مهم است.

* ایران به نقش سازنده خودش در منطقه ادامه می‌دهد

وی همچنین خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران به نقش سازنده خودش در منطقه ادامه می‌دهد و گفت‌وگوها و همکاری‌های منطقه‌ای درون منطقه را رمز مهمی برای کمک به پیشرفت منطقه می‌داند.  امیرعبداللهیان در پاسخ به سؤالی درباره تحرکات رژیم صهیونیستی در جمهوری آذربایجان بیان کرد: رژیم صهیونیستی روزهای سخت و روزهای افول خود را طی می‌کند. امروز صهیونیست‌ها حتی یهودی‌ها را در داخل اراضی اشغالی به گروگان خودشان درآورده‌اند. واقعیت رژیم جعلی اسرائیل زندان بزرگی است که در آن گرفتار شده‌اند و نامش را اسرائیل گذاشته و دیوارهای بلند بتونی آن را محاصره کرده است.

وزیر خارجه ادامه داد: اجازه نخواهیم داد صهیونیست‌ها در همسایگی ما عامل ناامنی منطقه ما شوند. در آینده نه چندان دور نتیجه اقدامات ما را برای صلح و ثبات و امنیت در منطقه خواهید دید.

این دیپلمات ارشد کشورمان بیان کرد: ما در تعامل با منطقه و همسایگان در حوزه قفقاز اجازه هیچگونه تحرک اطلاعاتی به صهیونیست‌ها نخواهیم داد.

وی گفت: مردم و حکومت جمهوری آذربایجان نیز در این مسیر نقش واقعی خود را به عمل خواهند آورد. هر اقدامی که لازم باشد برای ثبات و امنیت منطقه در یک همکاری دسته جمعی به عمل خواهیم آورد. صهیونیست‌ها کمتر از این هستند که بخواهند تهدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران به شمار بروند ولی ما حتی حضور امنیتی آنها را در خاک آذربایجان به نفع مردم و حکومت آذربایجان نمی‌دانیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین درباره تلاش‌های حزب الله برای ارسال سوخت از ایران به لبنان و اظهارات مطرح شده در این زمینه با بیان این‌که مقاومت در لبنان جایگاه ویژه‌ای دارد، اظهار داشت: حزب الله در لبنان در همه بحران‌ها در کنار مردم لبنان ایستاده و در خط مقدم مبارزه با مشکلاتی که برای مردم لبنان ایجاد می‌شود، قرار دارد.

وی با بیان این که ما در جمهوری اسلامی ایران چهار رکن دولت، ارتش، مردم و مقاومت در لبنان را اساسی‌ترین بخش در این کشور می‌دانیم، گفت: هر زمان دولت لبنان از ما درخواست کند نسبت به ارسال سوخت به لبنان در چارچوب حقوق بین‌الملل و مناسبات دوجانبه اقدام می‌کنیم و اگر در این زمان مقاومت و حزب الله مجددا برای کمک به مردم لبنان از ما درخواست سوخت کنند، ما به درخواست حزب الله لبنان پاسخ مثبت خواهیم داد.

امیرعبداللهیان یادآور شد: حزب الله لبنان از ایده همواره حمایت کرده، ولی طرف معامله با ایران تجار لبنانی و بخش خصوصی در دو کشور بوده‌اند. این پیشنهاد را به مقامات رسمی دولت لبنان داده‌ایم و حتی گفت‌وگوهایی داشتیم که چگونه افغانستان و عراق از تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران استثنا شدند و معتقدیم لبنان هم می‌تواند جزو کشورهای استثنا در تعامل گسترده تجاری با ایران قرار بگیرد.

وزیر خارجه گفت: گفت‌وگوهای مهمی در این خصوص با مقامات رسمی لبنان داشتیم و منتظر نتایج و هماهنگی‌های آنها می‌مانیم. تجار ایرانی و تجار لبنانی در همه زمینه‌ها می‌توانند با هم کار کنند.

رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: توریسم در ایران و لبنان می‌تواند رفت و آمدشان را بعد از کنترل ایجاد شده در مهار کرونا در دو کشور از سر بگیرند. وزیر امور خارجه کشورمان در مدت حضورش در لبنان با رئیس جمهور، رئیس پارلمان، نخست وزیر و وزیر امور خارجه این کشور دیدار و درباره مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی به گفت‌وگو پرداخت.

منبع:انتخاب



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0