به گزارش اقتصادنامه به نقل از مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، امروز ۱۰ درصد از سهام شرکت پویا زرکان آق دره به عنوان اولین معدن طلای بازار سرمایه در نماد «فزر» روی میز فروش بازار اول فرابورس رفت.
طی رقابت بین مشارکتکنندگان در عرضه اولیه «فزر»، این سهم در نرخ ۲۱ هزار و ۴۲۹ ریال روی تابلوی بازار اول فرابورس ایستاد. در این عرضه اولیه مشارکتکنندگان شامل تمامی معاملهگران برخط و غیربرخط اقدام به ثبت سفارش و در فرایند کشف قیمت فزر با یکدیگر رقابت کردند.
گفتنی است دامنه قیمت در ثبت سفارش این سهم از مبلغ ۱۷ هزار و ۷۲۶ ریال تا ۲۱ هزار و ۶۶۶ ریال بود که سهم در نزدیکی سقف قیمتی مورد معامله قرار گرفت. همچنین بر اساس گزارش ارزش گذاری، قیمت مبنا به ازای هر سهم ۱۹ هزار و ۶۹۶ ریال اعلام شده بود.
در مشخصات عمومی این عرضه اولیه آمده است تعداد کل سهام قابل عرضه این شرکت ۳۰۰ میلیون سهم معادل ۱۰ درصد از کل سهام شرکت است. ارزشگذار شرکت مشاور سرمایهگذار فاینتک، همچنین متعهد خرید شرکت تامین سرمایه نوین، مشاور عرضه و مشاور پذیرش نیز شرکت کارگزاری تامین سرمایه نوین هستند.
صندوق اختصاصی بازارگردانی دارا داریوش نیز رکن بازارگردان فزر را عهده دار شدهاست.
کمی بیشتر از «فزر» بدانیم
علی احمدی نیری، عضو هیئت مدیره شرکت پویا زرکان آقدره در معارفه اولین معدن طلای بازار سرمایه با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها ۱۱۲ هکتار از ۳ هزار و ۶۰۰ هکتار محدوده معدن آق دره فعالیت میکند، گفت: دو محدوده معدنی دیگر هم در اختیار شرکت و در حال اکتشاف است.
وی در بررسی ترازنامه مقایسهای این مجموعه گفت: نکته بسیار مهم در ترازنامه افزایش جمع داراییها در ۳۱ شهریور سال جاری نسبت به ۲۹ اسفند ۱۳۹۹ است که از ۸۶۰۰ میلیارد ریال به ۹۲۷۷ میلیارد ریال رسیدهاست.
عضو هیئت مدیره شرکت پویا زرکان آق دره موضوع مهمی درخصوص سود خالص را مطرح کرد و گفت: این شرکت به طور مرتب در حال تولید شمش است و اگر فروش انجام نشود شرکت نمی تواند سود خالص شناسایی کند.
وی با تاکید بر اینکه برای تحلیل باید موجودی شمش طلای شرکت بررسی شود، افزود: بر اساس گزارشها به تاریخ ۳۱ شهریور سالجاری، فزر بیش از ۱۵۰۰ کیلیو گرم شمش طلای خالص در اختیار دارد. بر اساس مفروضات حاضر و قیمتهای فعلی فروش شمش موجود در انبار بیش از ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان نصیب شرکت خواهد کرد.
برآورد سود سالیانه
وی در برآورد سود سالیانه شرکت گفت: در یک محاسبه ساده، شرکت پویا زرکان آقدره حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ کیلو شمش به طورسالیانه تولید و فروش شرکت با قیمتهای فعلی بیش از ۱۳۰۰ میلیارد تومان است، همچنین هزینههای عملیاتی عددی بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان برآورد میشود که بر اساس این محاسبات سود عملیاتی شرکت طی یک سال عددی حدود هزار میلیارد تومان است.
وی در ادامه به طرحهای توسعهای فزر با ارزش بیش از ۴۳۰ میلیارد تومان اشاره کرد و گفت: سه پروژه طرح توسعهای این مجموعه، در مرحله مهندسی، اخذ مجوز قانونی و تامین زیر ساخت هستند و پیش بینی میشود هر سه آنها در سال آینده به بهرهبرداری برسند.
طبق آمارهای این شرکت در حال حاضر ظرفیت تولید اسمی شمش طلا در این مجموعه ۷۰۰ کیلوگرم و شمش نقره ۶۸۴ کیلوگرم در سال است.
مطالب مرتبط