علی فاطمی در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت: حذف ارز ترجیحی برای برخی از داروها از سال ۱۳۹۹ شروع شد.
وی افزود: ارز دولتی در ابتدا از داروهای خارجی که مشابه داخلی دارند حذف شد. نایب رئیس انجمن داروسازان کشور ادامه داد: حذف ارز دولتی از حوزه دارویی، باعث میشود تا ما شاهد افزایش نرخ داروها باشیم.
وی با اشاره به اینکه دولت حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار میلیارد تومان ارز ترجیحی به داروها پرداخت میکند، عنوان کرد: قرار است باعدم پرداخت ارز دولتی به شرکتهای تولیدکننده، همین پول در مکانیسم کاری سازمانهای بیمهگر قرار بگیرد.
فاطمی با بیان اینکه امروزه داروها بسیار ارزان هستند، اظهار داشت: ارزان بودن افراطی دارو ممکن است قاچاق معکوس در این حوزه را شکل دهد.
وی تاکید داشت: اگر دولت مبلغ یارانهای دارو را به سازمانهای بیمهگر انتقال دهد، خریدار دارو تفاوت قیمت را در خرید احساس نخواهد کرد.
نایب رئیس انجمن داروسازان کشور با اشاره به این که حدود ۵ تا ۸ میلیون از جمعیت کشور تحت پوشش هیچ بیمهای نیستند، عنوان کرد: قبل از تکمیل فرآیند انتقال ارز دولتی در حوزه داروها دولت باید افراد فاقد بیمه را تحت پوشش بیمه قرار دهد.
وی با اشاره به این که در حال حاضر بیمار ۳۰ درصد مبلغ دارو را پرداخت میکند، تصریح کرد: سازمانهای بیمهگر برای جلوگیری از افزایش چشمگیر نرخ دارو باید حدود ۹۴ درصد از مبلغ دارو را تحت پوشش قرار دهند.
علی فاطمی افزود: برخی از سازمانهای بیمهگر تا ۷ ماه پول داروخانهها را پرداخت نمیکنند.
مطالب مرتبط