کاهش درآمدهای نفتی باعث شده است که عملکرد کل اقتصاد ایران تحت تاثیر قرار گیرد؛ تا جایی که رشد بخش غیرنفتی ایران از ۴.۸ درصد در سال ۲۰۱۷ به منفی ۴.۸ درصد در سال ۲۰۱۸ رسید اما با شروع تدریجی بازیابی بخش غیرنفتی، رشد منفی این بخش تا پایان سال ۲۰۱۹ به منفی ۴.۶ درصد رسیده است.
رشد بخش نفتی کماکان با کاهش روبه رو است؛ تا جایی که طبق ارزیابی ها رشد اقتصادی بخش نفتی از حدود ۱.۵ درصد در سال ۲۰۱۷ به منفی شش درصد در سال ۲۰۱۸ و منفی ۳۰ درصد در سال ۲۰۱۹ رسیده است.
بانک جهانی نیز در قسمتی از گزارش جدید خود از اقتصاد جهانی به بررسی وضعیت اقتصادی ایران در سال گذشته پرداخت. طبق اعلام بانک جهانی، در نتیجه تشدید فشارهای واشنگتن بر درآمدهای نفتی ایران، اقتصاد این کشوردر سال ۲۰۱۹ به میزان ۸.۷ درصد کوچکتر شده است.
بانک جهانی همچنین با تغییر پیش بینی خود از وضعیت اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد که اقتصاد ایران امسال از رشد منفی خارج خواهد شد اما رشد آن احتمالا در سطح صفر درصد خواهد بود.
بدین ترتیب پس از دو سال رشد منفی ( رشد منفی ۴.۹ درصدی سال ۲۰۱۹ و منفی ۸.۷ درصدی سال ۲۰۱۹) اقتصاد ایران از رشد منفی خارج خواهد شد.
مطالب مرتبط