بردیا فرزانفر، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران گفت: ۴۰ درصد کل صادرات داروی کشور محصولات بیوتکنولوژی است و خودکفایی در تولید این محصولات در مقایسه با سایر کشورهای دنیا منحصربه‌فرد است.
۴۰ درصد کل صادرات داروی کشور محصولات بیوتکنولوژی است

به گزارش اقتصادنامه به نقل از ایرنا، بیوتکنولوژی (زیست‌فناوری) به‌مفهوم بکارگیری سامانه‌های زنده و جانداران برای توسعه یا تولید محصولات یا هرگونه کاربرد فناورانه است که از سامانه‌های زیستی، جانداران یا مشتقات آن استفاده می‌کند تا محصولات یا فرایندهای خاصی را ایجاد یا اصلاح کند.

بردیا فرزانفر روز یکشنبه در یک نشست خبری که در محل انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران برگزارشد، افزود: فرآورده‌های بیوتکنولوژی با روش‌های نوین و متفاوت از داروهای شیمیایی تولید می‌شوند و در صنعت بیوتکنولوژی، یک عامل را مشخص کرده با سلول زنده سر و کار داریم و  پروتئین با فرآورده خاص را تولید می‌کنیم.

وی ادامه داد: هزینه‌های تولید محصولات بیوتکنولوژی متفاوت از داروهای شیمیایی است و با موفقیت در تولید این محصولات، ۱۰ برابر صرفه جویی ارزی را برای کشور به همراه داشته و بسیاری از شرکت‌های دانش بنیان بدون وابستگی به سایر کشورها به خودکفایی در تولید این محصولات دست یافته‌اند.

فرزانفر تصریح کرد: محصولات بیوتکنولوژی تولید ایران به کشورهای همسایه، اروپایی، آسیایی و آمریکای لاتین صادر می‌شود و تکنولوژی ایران با کشورهای دیگر برای تولید این محصولات، قابل رقابت است.

به گفته وی، مهمترین مشکل در این حوزه آن است که دارو جزو تحریم نیست اما تبادلات پولی تحریم بوده و مشکلات زیادی برای آنها به وجود آورده است.

فرزانفر تاکید کرد: محصولات بیوتکنولوژی بسیار مهم هستند و دنیا به سمت تولید این داروها پیش می‌رود و از دولت انتظار داریم برای اتخاذ سیاست‌های دارویی از انجمن‌های تخصصی دارو نظرخواهی کند و حمایت دولت را در این زمینه خواستاریم.

حدود ۸۰ درصد مولکول‌های بیوتکنولوژی در کشور تولید می‌شود  و دومین کشور دنیا در تولید این محصولات هستیم.

 

خودکفایی در تولید فرآورده‌های مشتق از پلاسما


عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران گفت: از افتخارات ما  آن است که حدود ۸۰ درصد مولکول‌های بیوتکنولوژی در کشور تولید می‌شود و دومین کشور دنیا در تولید این محصولات هستیم همچنین در تولید فرآورده‌های مشتق از پلاسما خودکفا بوده و تولید داخلی داریم و فرمول این فرآورده‌ها را طراحی و پایه‌گذاری کرده‌ایم.

اکبر عبداللهی اصل رئیس انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران نیز در این نشست گفت: حدود یک چهارم بازار دارویی دنیا به سمت تولید محصولات بیوتکنولوژی پیش می‌رود.

وی ادامه داد: واکسن‌ها، کیت‌ها، فرآورده‌های خونی و داروهای ام اس جزو محصولات بیوتکنولوژی است و لازم است این محصولات تحت پوشش بیمه قرار گیرند البته یکسری از آنها در طرح دارویار قرار داشته و زیر چتر حمایت بیمه‌ها هستند.

عبداللهی اصل تصریح کرد: نباید بیماران را از داروهای جدید دنیا که محصولات بیوتکنولوژی است، محروم کنیم لازم است سازمان‌های بیمه گر در این زمینه همکاری کنند.

رئیس انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران اضافه کرد: در حوزه بیوتکنولوژی بیش از ۵۰۰ شرکت دانش بنیان وجود دارد و حدود ۱۶ شرکت در حوزه دارو فعالیت می‌کنند.

عبداللهی اصل ادامه داد: سیاستگذاری در حوزه محصولات بیوتکنولوژی انجام شده و اکنون ۲۰ تا ۳۰ قلم دارو علاوه بر کیت، واکسن و فرآورده‌های خونی در کشور تولید می‌شود همچنین۸۰ درصد اقلام دارویی بیوتکنولوژی تولید داخل است.

 



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0