بهروز رحمتی با ارائه گزارشی اعلام کرد: 19 میلیارد تن حجم ذخایر احتمالی معادن مس در شرکت ملی صنایع مس ایران است؛ یعنی برای 100 تا 200 سال آینده منابع کشف شده داریم.
وی گفت: تا کنون شرکت ملی صنایع مس ایران هفتمین شرکت بزرگ دارنده ذخایر مس جهان بوده است و خبر خوشی را که امروز اعلام میکنم این است که در سال 1401 با حفاریهای اکتشافی که در حوزه معدن انجام دادیم و کشف معدنی در کنار معدن عظیم مس سرچشمه با ذخیره بیش از 3/5 میلیارد تن و افزایش 1/5 میلیارد تنی ذخیره معدن مس سونگون از رتبه هفتم جهان به رتبه پنجم صعود کردیم.
به گفته وی، جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر آخرین اکتشافات صورتگرفته توسط شرکت ملی مس، با بیش از 54 میلیون تن مس محتوی منابع اندازهگیری شده و نشانداده شده، با عبور از کشور مکزیک (رتبه ششم) و آمریکا (رتبه هفتم) مقتدرانه در جایگاه پنجم قرار گرفته است.
معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا پایان شهریورماه بیش از 76 هزار متر حجم عملیات حفاری اکتشافی شرکت مس بوده است، بیان کرد: بسیار خرسندم که اعلام کنم امسال رکورد بالاترین میزان حفاری تاریخ صنعت مس ایران را خواهیم شکست؛ در سال گذشته 130 هزار متر حفاری انجام شده است و امسال قرار است به 170 تا 200 هزار متر حفاری برسیم.
رحمتی در ادامه به ثبت رکورد روزانه حفاری اکتشافی در متراژ 728 متر برای نخستین بار اشاره کرد و اظهار کرد: بسیار مفتخریم که در سال جاری در سایه عنایات خداوند متعال و با حمایت همه جانبه همکاران و مدیریت ارشد شرکت توانستیم به رکورد بالاترین میزان حفاری اکتشافی روزانه در تاریخ اکتشافات شرکت مس به میزان بیش از 728 متر در روز 26 شهریور 1401 دست یابیم که توفیق بسیار بزرگی برای شرکت بهشمار میرود.
رحمتی اعلام کرد: حدود 2 میلیارد دلار سود ناخالص مس در سال گذشته گواهی بر اقتصادی بودن این صنعت است و شرکت ملی صنایع مس ایران برای دستیابی به رتبه چهار رقمی تولید، فقط نیاز به حمایت معنوی سه قوه دارد.
در پایان این مراسم، از شرکت ملی صنایع مس ایران به عنوان واحد نمونه مکتشف معدنی و از دکتر علی رستمی مدیرعامل شرکت مس به عنوان مکتشف نمونه برتر تجلیل شد.
مطالب مرتبط