۱۰۶‌هزار تن پسته خشک در سال‌۱۴۰۱ در کشور تولید شده‌است که در مقایسه با تولید سال‌گذشته ۳۰‌درصد کاهش میزان محصول را نشان می‌دهد. 
تولید ۱۰۶‌هزار ‌تن پسته در کشور در سال‌۱۴۰۱

<div >به گزارش کمیته باغبانی انجمن پسته ایران، براساس جمع‌‌‌‌‌‌‌‌‌بندی آمار و اطلاعات دریافت‌‌‌‌‌‌‌‌‌شده از باغداران و‌ ترمینال‌‌‌‌‌‌‌‌‌های فعال ضبط پسته در مناطق پسته‌‌‌‌‌‌‌‌‌خیز کشور، کمیته باغبانی انجمن پسته ایران میزان محصول تولیدی امسال در ایران را ۱۰۶‌هزار تن پسته‌خشک تخمین زد. این آمار طی مصاحبه دبیرخانه انجمن با تعداد بیش از ۷۰۰ نفر از باغداران و مراکز فرآوری پسته در مناطق پسته‌‌‌‌‌‌‌‌‌خیز ایران جمع‌‌‌‌‌‌‌‌‌آوری شده‌است و سپس جمع‌‌‌‌‌‌‌‌‌بندی نتایج حاصله در جلسه کمیته باغبانی انجمن انجام پذیرفت. این جلسه با هدف تخمین تولید پسته کشور در تاریخ بیست‌‌‌‌‌‌‌‌‌وچهارم آبان‌‌‌‌‌‌‌‌‌ماه سال‌جاری در دفتر مرکزی انجمن پسته در شهر کرمان برگزار شد.<div > <div >

بر اساس جمع‌‌‌‌‌‌‌‌‌بندی این کمیته، میزان ۱۰۶‌هزارتن پسته‌خشک در سال‌۱۴۰۱ در کشور تولیدشده‌ است که در مقایسه با تولید سال‌گذشته ۳۰‌درصد کاهش میزان محصول را نشان می‌دهد.

اطلاعات دریافتی حاکی از آن است که در سال‌جاری تنش‌های محیطی ناشی از تغییرات اقلیم اعم از سرمازدگی، سیل و گرمازدگی منجر به خسارت‌دیدن سهم قابل‌توجهی از پسته استان‌های کرمان، یزد و فارس شده‌‌‌‌‌‌‌‌‌؛ به‌طوری‌که محصول این مناطق را با کاهشی ۷۵ تا ۸۵‌درصدی نسبت به سال‌۱۴۰۰ مواجه کرده‌است. این درحالی‌‌‌‌‌‌‌‌‌است ‌‌‌‌‌‌‌‌‌که باغداران استان‌های مرکزی، سمنان، قم و تهران در سال‌جاری محصول قابل‌قبولی را برداشت کرده‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند.

طبق گزارش‌‌‌‌‌‌‌‌‌ باغداران از مناطق مختلف استان خراسان‌رضوی، محصول این مناطق به‌رغم بارش تگرگ و پدیده سرمازدگی محدود در برخی از نقاط، به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دلیل روی کار آمدن باغات جوان و افزایش سطح زیرکشت، افزایش قابل‌توجهی داشته‌‌‌‌‌‌‌‌‌است.
<div >
برآوردهای اولیه بر اساس وضعیت درختان و شرایط شروع فصل، حدود ۶۴‌هزار‌تن تولید محصول پسته در استان خراسان طی سال‌۱۴۰۱ را نوید می‌داد، ولی در ادامه سال ‌با بروز گرمای شدید در ماه‌های خرداد و تیر، تشدید کم‌‌‌‌‌‌‌‌‌آبی و افزایش مدار آبیاری بخشی از محصول از‌دست رفت و موجب سبک‌شدن و بالا رفتن اُنس در محصول باقی‌مانده شد.

 متاسفانه، در سال‌های اخیر سایر مناطق پسته‌‌‌‌‌‌‌‌‌کاری کشور بر اثر سرمازدگی، گرمازدگی و خسارت تگرگ با کاهش تولید مواجه هستند.

با توجه به سطح زیرکشت ارقام مختلف در کشور، برآورد می‌شود محصول سال‌جاری شامل: ۵۰‌درصد رقم احمدآقایی، ۲۵‌درصد رقم فندقی، ۱۵‌درصد رقم اکبری و ۱۰‌درصد رقم کله‌‌‌‌‌‌‌‌‌قوچی باشد.

منبع: دنیای اقتصاد



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0