توصیه معاون اول رییس جمهور به مشمولان: سهام عدالت خود را نفروشید

معاون اول رییس جمهور خطاب به مشمولان سهام عدالت گفت: هیچ‌کسی منتی ندارد که سود سهام عدالت را به شما بدهد، این سود مال شما است و اختیاردار آن هستید، اما توصیه می‌کنم که سهام خود را نفروشید.
در آیین نکوداشت ساماندهی سهام عدالت چه گذشت؟
به گزارش اقتصادنامه، اسحاق جهانگیری صبح امروز در آیین نکوداشت سهام عدالت که در سالن اجلاس سران برگزار شد با بیان اینکه ما از اول انقلاب دنبال این بودیم که مردم در سهام کارخانه‌ها مشارکت داشته باشند و احساس مالکیت کنند، اظهارداشت: در دولت آقای خاتمی مصوبه توسعه سهام را نوشتیم و در دولت نهم و دهم رهبر انقلاب با واگذاری سهام عدالت موافقت کردند و ۴۰ درصد از سهام کارخانه‌ها به مردم واگذار شد.
وی در ادامه افزود: البته این طرح به گونه‌ای مطرح شد که مردم احساس مالکیت کنند. هیچ‌کس منتی به مشمولان سهام عدالت ندارد که ۷۵ یا ۱۵۰ هزار تومان سود سهام داده است، زیرا این سود مال مشمولان است.
معاون اول رییس جمهور خاطرنشان کرد: وقتی می‌خواستیم سود سهام عدالت را توزیع کنیم، گفتند این کار را نکنید و بگذارید سود سهام در کارخانه‌ها بماند، ولی ما معتقد بودیم این سود مال مردم است، چرا آن پولدار میلیاردی سود سهامش را بگیرد اما این مردم سود سهامشان را نگیرند؟
جهانگیری افزود: مشمولان سهام عدالت قیمت سهم خود را پرداخت کردند و مالک سهام هستند و تا وقتی که سهام دارند باید سود خود را بگیرند و وقتی این لایحه در مجلس تصویب شد شما مشمولان سهام عدالت اختیاردار این سهام هستید و می‌توانید این سهام را بفروشید یا نگه دارید. دیگران نباید درباره ارزش سهام شما حرفی بزنند و شما قبول کنید.
وی اضافه کرد: ممکن است سود سهام عدالت در سال آینده بیشتر شود ممکن هم است که کمتر شود و این به عملکرد شرکت‌ها بستگی دارد ولی انشالله به سمت بیشتر شدن شود و ارزش سهام می‌رود. امروز قیمت هر سهم افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی ۲.۵ میلیون تومان است. البته ممکن است قیمت سهام بیشتر شود و سال ۹۶ قیمت سهام بهتر از سال ۹۵ بود؛ بنابراین توصیه می‌کنم سهام عدالت خود را نفروشید.
معاون اول رییس جمهور تاکید کرد: تمام تلاش ما این بود که افراد احساس کنند که سهامدار بوده و اختیار سهام خود را دارند.

مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد نیز در آیین نکوداشت ساماندهی سهام عدالت با بیان اینکه پس از ابلاغ سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی از سوی رهبر انقلاب اسلامی که در راستای پویایی و رقابتی شدن اقتصاد کشور بود، کاهش تصدی‌گری‌ دولتی در دستور کار قرار گرفت و بخشی از آن در سهام عدالت تجلی پیدا کرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: سهام عدالت و ساماندهی آن تا قبل از دولت یازدهم در شرایط بلاتکلیفی به سر می‌برد و راهبردی برای آن وجود نداشت. در این راستا ایجاد سامانه الکترونیکی سهام عدالت برای بیش از 49 میلیون نفر مشمول سهام عدالت در دستور کار قرار گرفت.
وی با بیان اینکه نباید تنها با احتساب سود سهام عدالت جایگاه این دارایی را کاهش داد، عنوان کرد: معادل یک میلیون تومان سهام در قالب سهام عدالت بدون اینکه رقمی از مشمولان دریافت شود، واگذار شد و در این فرآیند سهام واحدها و بنگاه‌هایی تخصیص پیدا کرد که همواره از سودآوری برخوردار هستند.
به گفته کرباسیان، در حال حاضر سود این بنگاه‌ها حدود 3200 میلیارد تومان رسیده و امکان نقل و انتقال و استفاده از اصل سهام پس از تصویب لایحه آزادسازی سهام عدالت ایجاد خواهد شد. همچنین وضعیت سهام برای مالک آن مشخص شده و مالکیت صاحب سهام بر روی دارایی خود ثبت شده است. تنها موضوع حل نشده در این زمینه مدیریت این دارایی‌ها به دارندگان آنهاست که پس از بررسی لایحه دولت در مجلس تکلیف آنها مشخص خواهد شد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه سود سهام دهک‌های پایین درآمدی و بیشتر گروهها به طور کامل پرداخت شده و انتظار می‌رود سود افراد باقیمانده نیز به زودی پرداخت شود، به واگذاری‌ شرکتهای دولتی اشاره کرد و افزود: در زمینه واگذاری شرکت‌ها به بخش خصوصی بیش از یک یا دو بنگاه به عنوان رد دیون در چارچوب تکلیف قانونی واگذار نشده است و این در حالی است که سهم واگذاری‌ها به بخش خصوصی واقعی بیش از 70 درصد بوده و یکی از مزایده‌ها و واگذاری‌های سازمان خصوصی‌سازی در چند روز آینده انجام خواهد شد که می‌تواند نقطه عطفی از بابت واگذاری‌های دولتی باشد.
وی با بیان اینکه علاوه بر کاهش تصدی‌گری به عنوان وظیفه دولت تداوم فرایند واگذاری‌های شرکت‌های دولتی به بخش‌های خصوصی همچنان در دستور کار است، عنوان کرد: از جمله اقدام‌های دیگر در این راستا واگذاری اموال مازاد بانک‌ها و دارایی‌های غیرمرتبط آنها برای فاصله گرفتن از بنگاه‌‌داری است که تاکنون در فرایندی قانونی معادل 10 هزار میلیارد تومان از این اموال واگذار شده تا دولت بتواند در راستای جایگاه خود از تصدی‌گری دست بردارد.



منبع: روابط عمومی سازمان خصوصی سازی

نمایش ساده


مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0