محمدعلی شیرازی، عصر سه شنبه، سوم خرداد ماه، در «نشست هم اندیشی مدیران و فعالان بازار سرمایه درباره ظرفیتهای شرکت ملی صنایع مس ایران» در تبریز، اظهار کرد: بازار سرمایه طی سالهای اخیر بالندگی و شکوفایی خوبی داشته به گونهای که اکنون ۵۰ میلیون کد سهام داری در کشور وجود دارد که نشان میدهد اغلب مردم ایران در بازار سرمایه فعال هستند.
به گزارش اقتصادنامه به نقل از ایسنا، وی ادامه داد: بازار سرمایه دو جهت دارد که یک جهت مربوط به سرمایه گذاران است و این بخش پیشرفت بسیار خوبی به خصوص در سال گذشته داشته و جهت دیگر تقاضا کنندگان تامین مالی از بازار سرمایه هستند که متاسفانه این قسمت آنچنان که باید پیشرفتی نداشته است.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاران و تقاضاکنندگان تامین مالی دو روی سکه بازار سرمایه هستند، گفت: اگر این دو جهت، توازن نداشته باشند، قطعا دچار مشکل خواهیم شد.
وی با اشاره به اینکه ظرفیتهای بازار سرمایه در اختیار بنگاهها قرار میگیرد، گفت: بازارها، نهادها و ابزارهایی که ما در بازار سرمایه داریم، قابلیت سرمایه گذاری در اختیار سرمایه گذاران خرد چندصدهزار تومانی و سرمایه گذاران کلان چند هزار میلیارد تومانی و قابلیت تامین سرمایه برای بنگاههایی که به تامین مالی زیر یک میلیارد تومان تا چندهزار میلیارد تومان نیاز دارند، قرار میدهد.
شیرازی افزود: بازارهای اصلی در فرابورس ایران شامل بازار اول و دوم را داریم که شرکتهای وارد شده به این بازارها میتوانند پذیرش شوند و از طریق عرضه سهام، تامین سرمایه کنند.
وی با اشاره به فعالیت انواع صندوقها، طیفهای مختلف سهام و بازارهای اول و دوم، پایه، توافقی و سوم در فرابورس، ادامه داد: تامین مالی جمعی را جهت تامین مالی بنگاههای خرد در فرابورس داریم که در آن سرمایه موردنیاز برای بنگاههای خرد که امکان تامین مالی از بازارهای مختلف را ندارند، تامین میشود.
وی با اشاره به آغاز فعالیت شرکتهای سهامی عام پروژه در بازار سرمایه، اظهار کرد: هدف از فعالیت این شرکتها، تامین مالی پروژهها بوده و قطعا سرمایه بالا در این راستا به تولید و اشتغالزایی کشور کمک میکند و اگر طرحی مناسب انتخاب شود، قطعا سود آور بوده و باعث ورود ارز به کشور خواهد شد.
مدیرعامل فرابورس ایران از آمادگی فرابورس برای تامین مالی طرحهای شرکت صنایع مس ایران و سایر فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی از طریق ابزارها و بازارهای بورس خبر داد و افزود: شرکت مس ایران در سال گذشته به عنوان اولین شرکت، تقاضای دریافت مجوز شرکت سهامی عام پروژه برای مس سونگون را با میزان سرمایه گذاری ۵۷۰ میلیون دلار و اشتغالزایی بیش از ۳۰۰نفر به صورت مستقیم ارائه کرده است.
مطالب مرتبط