به گزارش اقتصادنامه به نقل از مهر، محمود کریمیبیرانوند، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تشریح برگزاری جلسه شورای عالی اشتغال با حضور رئیسجمهور اظهار داشت: در چهار ماهه اول امسال نسبت به همین مدت در سال گذشته، برنامه اشتغالزایی دولت ۴ درصد جلوتر است.
معاون وزیر کار گفت: برنامه دولت سیزدهم از ابتدای استقرار ایجاد سالانه یک میلیون شغل است که هرساله در ابتدای سال برنامهریزی انجام میشود و تقسیم تعهدات دستگاهی و استانی انجام میگیرد و توسط وزیران کار و کشور به صورت همزمان به استانها ابلاغ میشود.پ
فروردین امسال و شب تحویل سال تعهد استانداران به آنها ابلاغشده و مطابق با تعهد پیشبینی شده روند نرخ بیکاری باید کاهشی باشد که خوشبختانه در بهار ۱۴۰۲ خود را نشان داده است. امسال تعهدی که برای کل کشور با کمک وزارت کشور در نظر گرفتیم یک میلیون و ۸۸ هزار و ۶۰۹ فرصت شغلی است که بین ۳۱ استان کشور تقسیم شده است. استانداران در شورای استان خودشان این تعهد را بین دستگاههای سطح استان تقسیم خواهند کرد و جمع دستگاههای سطح استان نیز تعهد وزارتخانهها را نشان میدهد.
کریمیبیرانوند اصلیترین دلایل این میزان پیشرفت را اجراییشدن تعهد نهادهای اجرایی ذیربط در اینباره دانسته و گفته که بر اساس آخرین گزارشی که از سامانه رصد ملّی اشتغال دریافت شده، در چهار ماهه اول امسال، دستگاههایی که در برنامه اشتغالزایی دولت متعهد به ایجاد یا حمایت از اشتغال شده بودند، میزان عملکردشان یا به عبارتی تعهدشان به برنامه اشتغالزایی به ۲۴ درصد رسیده در حالی که این میزان در سال گذشته در همین بازه زمانی ۱۹/۵ درصد بود که نشان میدهد برنامه اشتغالزایی امسال از سال گذشته چهار درصد جلوتر است.
جزئیات عملکرد نهادهای اجرایی در ایجاد اشتغال
معاون اشتغال وزیر کار به میزان ثبت فرصتهای شغلی توسط دستگاههای اجرایی در سامانه ملّی رصد اشتغال در ۴ ماه نخست امسال اشاره کرده و توضیح داده که وزارت صنعت، معدن و تجارت ۲۰ درصد، وزارت جهاد کشاورزی ۲۵ درصد، کمیته امداد امام خمینی (ره) بیش از ۱۵ درصد، سازمان بهزیستی حدود ۲۳ درصد، بنیاد برکت بیش از ۱۵ درصد، بسیج سازندگی بیش از ۳۲ درصد و مراکز آموزش فنیوحرفهای ۳۵ درصد به تعهدات خود در زمینه اشتغالزایی عمل کردهاند. در بین استانها نیز قزوین، هرمزگان و بوشهر بیشترین ثبت را به نسبت تعهداتشان داشتند و سه استان اصفهان، گلستان و گیلان هم کمترین تعهد را به ثبت رساندهاند.
اختصاص بخشی از منابع تبصره ۱۸ بودجه سال جاری به بخش تعاون
معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از دیگر مصوبات ششمین نشست شورای عالی اشتغال را در اولویت قرار گرفتن بخش تعاون عنوان کرده و گفته که در این جلسه مقرر شد تا از منابع تبصره ۱۸ بودجه سالجاری برای توسعه بخش تعاون در نظر گرفته شود.
کریمیبیرانوند همچنین گفته با مصوبهای که در شورای تبصره ۱۸ داشتیم صندوق ضمانت سرمایهگذاری بخش تعاون نیز بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان تقویت شد.
به گفته وی، در این جلسه رئیس جمهور تأکید کرد که هیچ واحد تولیدی به دلیل داشتن بدهی به بانکها نباید تعطیل شود.
همچنین در این جلسه تملک واحدهای تولیدی از سوی بانکها و توقف تولید، از سوی رئیس جمهور خلاف سیاستهای اشتغالزایی دانسته شد و تأکید شد که هیچ واحد تولیدی نباید به دلیل بدهی به نظام بانکی تعطیل شود و بانکها بازپرداخت تسهیلات خود را از مسیرهای دیگر پیگیری کنند.
توجه ویژه به حرفهآموزی از طریق تقویت هنرستانهای فنیوحرفهای از دیگر مواردی بود که وی به عنوان یکی از راههای مؤثر و زمینهساز ایجاد اشتغال مورد تأکید قرارداد و شورای عالی اشتغال را مکلف کرد راهکارهای کمک به آموزش و پرورش برای فعالتر کردن این بخش را بررسی و ارائه کند.
بنا به گفته معاون کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، یکی از پر تقاضا ترین شغلهای مورد نیاز کارفرمایان و کاریابیها، مربیان آموزش فنیوحرفهای هستند که در صدر قرار دارند و یکی از دلایل این امر آن است که صدور مجوز تأسیس آموزشگاههای آزاد فنیوحرفهای در دولت سیزدهم تسهیل شد و به سه روز کاری کاهش یافت به همین دلیل مراکز متعددی در سراسر کشور به وجود آمدند که کارجو را صاحب مهارت کنند و آن طرف به مربیانی نیاز دارند که بتواند به کارجو مهارت کاربردی آموزش دهد؛ بنابراین تقاضا برای استخدام مربیان آموزش فنیوحرفهای در سراسر کشور بیشترین ضریب را دارد.
مطالب مرتبط