به گزارش اقتصادنامه به نقل از تسنیم، فخرالدین عامریان، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل در سومین همایش فرصت های تجاری ایران و برزیل اظهار داشت: کشور برزیل بیش از ۸ میلیارد دلار به کشورمان صادرات دارد اما در مقابل میزان صادرات ما به این کشور جدای از مواد پتروشیمی از ۲۰۰ میلیون دلار عبور نمیکند؛ در تلاش هستیم که وضعیت تراز تجاری را بهبود بخشیم.
وی افزود: بر اساس آمار رسمی میزان صادرات کالا از برزیل به ایران ۴ تا ۵ میلیارد دلار در نظر گرفته می شود اما باید توجه داشت که در این آمار ها به کالاهایی که به صورت واسطه ای از دیگر کشورها وارد می شود توجهی نمیشود زیرا در آمار گمرک دو کشور ثبت نمیشود.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل ادامه داد: با توجه به شرایط تحریمی برخی از صادر کنندگان و وارد کنندگان بدون هماهنگی با سفارت و اتاق بازرگانی به این کشور کالا صادر کرده اند اما پول خود را دریافت نکردند یا در ازای پول پرداختی کالا دریافت نکردند به طوری که موارد ۵ میلیون دلاری و ۱۰ میلیون دلاری را شاهد هستیم که با وجود پرداخت پول کالای خود را دریافت نکرده اند.
وی تصریح کرد: برای تسهیل تجارت میان دو کشور و از طریق رایزنیهای سفارت ایران در برزیل از تهاتر نیز برای نقل و انتقال پول استفاده میشود و در ازای صادرات موادی مانند پتروشیمی گوشت وارد میشود.
عامریان با اشاره به راه اندازی مرکز تجاری ایران در برزیل تصریح کرد: بر اساس مذاکرات صورت گرفته با دو بانک این کشور، ضمانتهای لازم برای تبادل پول میان بازرگانان دو کشور از طرف مرکز تجاری صادر میکند و برای واردات نیز ضمانتهایی برای فروشنده برزیلی صادر میشود.
وی گفت: رقم کارمزدی که برای کارمزد انتقال پول پرداخت می شود در مواردی ۴ تا ۵ درصد است که امیدواریم با کمک سازمان توسعه تجارت و دیگر مسئولان دولتی بتوانیم آن را برطرف کرده و هزینه های اضافی پرداخت نکنیم.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و برزیل ادامه داد:در شرایطی که تراز تجاری به شدت به نفع برزیل است باید این کشور برای صادرات کالاهای ایرانی به کشور خود حقوق ورودی کمتری دریافت کند که اما برای تحقق این امر نیازمند رایزنی های از طرف مقامات دولتی است که تا با امروز در این زمینه کم کاری های صورت گرفته است.
وی یاد آور شد که کالاهای ایران برای صادرات به برزیل در مواردی ۱۳۰ تا ۱۴۰ درصد حقوق گمرکی پرداخت میکند که رقم بالایی به حساب می آمد اگر میزان حقوق گمرکی برای ایران برداشته شود تا یک میلیارد دلار ظرفیت صادرات تنها در بخش فرش وجود دارد.
عامریان گفت: برزیل ۲ میلیارد دلار فرش وارد می کند که عمده آن از هند و پاکستان است سهم تنها ۲۰ میلیون دلار است.
وی با اشاره اینکه واردات محصولات پتروشیمی برای برزیل ضروری است گفت: برزیل از خریداران بزرگ کود شیمیایی در جهان است که در صورت توجه بیشتر میتوان حجم بیشتری به این کشور صادرات داشت.
عامریان گفت: بستر سازی برای صادرات تجهیزات و کالاهای پزشکی در حال ایجاد است تا محصولات ایرانی در این بخش به برزیل صادر شود.
مطالب مرتبط