طبق اطلاعاتی که «دنیای اقتصاد» کسب کرده، فضای کلی حاکم بر بازار خودرو نسبتا آرام است و به نظر میرسد این موضوع بیشتر با آرامش نسبی در بازار ارز در ارتباط است.
نه اینکه افتوخیز قیمتی خاصی در بازار رخ ندهد، اما اگر هم قیمتی بالا رفته یا پایین آمده، بسیار جزئی بوده و فعلا دیگر خبری از توفان قیمتی چند هفته پیش نیست. با توجه به اتفاقات رخداده در فروردین، بازار خودرو نخستین ماه سال را با جهش قیمت پشت سر گذاشت.
روند صعودی قیمت ارز از یک سو و تحولات منطقهای بهخصوص حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در سوریه و پاسخ موشکی و پهپادی ایران، از سوی دیگر، منحنی قیمت خودرو را تحریک کرد تا رکوردهای قیمتی جدیدی ثبت شود.
در واقع آنچه سبب افزایش قیمت خودرو در بازار طی فروردین امسال شد، رشد انتظارات تورمی و افزایش قیمت ارز بود و حالا که این دو عامل نسبتا فروکش کردهاند، منحنی قیمت در بازار خودرو نیز سر به زیر شده است.
البته بررسیهای «دنیای اقتصاد» نشان میدهد افزایش قیمتهای جزئی در بازار رخ داده که هرگز قابل مقایسه با توفان قیمتی فروردین نیست.
به عنوان مثال، خودرویی مانند پژو ۲۰۷ ارتقایافته مدل ۱۴۰۳ تنها چیزی حدود پنجمیلیون تومان رشد قیمت در چند روز گذشته داشته است. یا مثلا قیمت پژوپارس سال سفارشی در عدد ۷۰۰میلیون تومان ثابت مانده است.
در بین خودروهای مونتاژی مدل جک S۳ اتومات ۱۴۰۳ رشد قیمتی تنها پنجمیلیون تومانی طی چند روز گذشته داشته است. یا مثلا ریسپکت پرایم تیپ ۲ تقریبا بدون تغییر قیمت خاصی این هفته را به پایان رسانده است.
به نظر می رسد تا وقتی قیمت ارز و انتظارات تورمی جهش دیگری را تجربه نکنند، بازار خودرو آرامش نسبیاش را حفظ خواهد کرد.
منبع: دنیای اقتصاد
مطالب مرتبط