سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران گفت: مشاغل خانگی در استان تهران در حال تبدیل شدن به یک مدل جدیدی از اشتغال پایدار و دانش پایه است.
تبدیل مشاغل خانگی به مدل جدیدی از اشتغال پایدار

به گزارش اقتصادنامه به نقل از تسنیم، اهمیت کارآفرینی و ضرورت توجه به آن در توسعه کشورها و نقش مشاغل خانگی در توسعه اقتصادی به عنوان یک فعالیت کارآفرینانه امری اثبات شده و غیرقابل انکار است.

کشور چین توانست بعد از دست و پنجه نرم کردن با مشکلات بزرگی از جمله جنگ جهانی دوباره به اقتصاد خود رونق ببخشد. اما چگونه؟ در این کشور نقش مشاغل خانگی در توسعه اقتصادی بر همگان آشکار است.

در کشور استرالیا هم نقش مشاغل خانگی در توسعه اقتصادی کاملا بارز است. از هر سه نفر استرالیایی یک نفر به طور مرتب در خانه کار می کند.

کشور ایتالیا هم از جمله کشورهایی بود که توانست از طریق مشاغل خانگی نرخ بیکاری را کاهش دهد. تا دو دهه قبل هم کشور ایتالیا با یک نرخ بیکاری ۲۲درصدی مواجه بود. اما با ایجاد و توسعه طرح های مشاغل خانگی بیکاری در این کشور به زیر ۱۲ درصد رسید.

در ایران پس از مطرح شدن بحث توسعه مقاومتی، یکی از راهکارهای رسیدن به این هدف توجه به مشاغل خانگی و حمایت از این بخش عنوان شد. اما از لحاظ آماری هنوز هم ایران نسبت به کشورهای توسعه یافته، سهم کمتری از مشاغل خانگی را به خود اختصاص می دهد. به طوریکه این رقم در کشورهای آمریکا، استرالیا و انگلیس بین ۹تا ۱۱درصد ولی در کشومان ایران آمار اشتغال در خانه در حدود ۳الی ۴درصد اعلام شده است. از لحاظ شاخص تولید ناخالص داخلی که یک شاخص مهم در سنجش پیشرفت اقتصادی کشورهاست هم در ایران تنها میزان ۲.۲ درصد از حجم تولید ناخالص داخلی به بخش مشاغل خانگی اختصاص دارد.

محمد آذرپناه، دبیرکارگروه تخصصی اشتغال استان تهران به فرا بخشی بودن جایگاه اشتغال پرداخت و گفت: اقدامات موثر در خصوص نظام کاریابی و توسعه اشتغال یک گنج بزرگ و نهفته ای نه فقط برای استان تهران بلکه برای کل کشور محسوب می شود.

وی افزود: بر اساس برنامه ریزی حوزه اشتغال و کارآفرینی نیاز داریم با همکاری معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه نقشی برای سفرای ایران در کشورهای مختلف تعریف کنیم تا بخشی از بحث صادرات و واردات خدمات فنی - مهندسی و انتقال تکنولوژی از این مسیر برای توسعه اشتغال و جهش اقتصادی فراهم شود.

دبیرکارگروه تخصصی اشتغال استان تهران یکی از راه های اتصال دانش به اشتغال را در حوزه مشاغل خانگی بیان کرد و افزود: با اجرای طرح پشتیبان مشاغل خانگی در خوابگاه های دانشجویی متاهلین و مشارکت دانشجویان فوق لیسانس و بالاتر می توان از ظرفیت جوانان مستعد و جویای کار که ایده های خوبی در حوزه مشاغل جدید دارند بهره گرفت و انگیزه ای مضاعف در جهت تبدیل شدن دانشگاه ها به مراکز کارآفرینی جوانان دانش آموخته ایجاد کرد.

آذر پناه خواستار بهبود ساختار مدیریت اشتغال در مراکز دانشگاهی و سایر دستگاه های اجرایی شد، گفت: می توان با یک برنامه ریزی دقیق بین دستگاه های اجرایی، دانشگاه ها، صنایع و اصناف و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی تحول بزرگی در حوزه اشتغال را رقم زد.

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران، بیان کرد: مدیریت کارآفرینی و اشتغال یک بستر مدیریتی کلان و فرا سازمانی است که با درک درست و برنامه ریزی مناسب در دوسال گذشته در استان تهران توانستیم با هم افزایی و همکاری با سایر دستگاه های اجرایی و شرکای اجتماعی حوزه کارآفرینی و اشتغال، رشد متوسط دو برابر میانگین کشوری را در نرخ شاخص‌های کلان اشتغال و بازار کار تهران ثبت نماییم.

وی حوزه کارآفرینی را از گنج مهم این حوزه برشمرد و افزود: وجود کانون فعال و پویای کارآفرینی در استان تهران و نیز نقش آفرینی و همکاری مناسب اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این کانون و همچنین ابداع شبکه مشاوران کارآفرینی و اشتغال در استان از گنج‌های این حوزه است.

دبیرکارگروه تخصصی اشتغال استان تهران با بیان اینکه برنامه ریزی خوبی در حوزه اشتغال اتباع خارجی در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی تنظیم شده است، افزود: ساماندهی ظرفیت‌ها و رفع کمبودهای بازار کار با استفاده از اتباع خارجی مجاز، از جمله سرمایه گذاری های مشترک با کارآفرینان داخلی و خارجی می تواند تاثیر بسزای در بهبود صادرات و واردات کالا و گسترش بازار محصولات تولیدی ایفا نماید.

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران بهره گیری درست و اندیشیده از ظرفیت های های توسعه ای حوزه اشتغال و کارآفرینی را فرصتی مهم برای جهش تولید در کشور دانست و افزود: هرکدام از ظرفیت های حوزه کارآفرینی و اشتغال می‌توانند بستر مناسبی برای بسیج توان مدیریتی استان و کشور در جهت دستیابی به اهداف جهش تولید با مشارکت مردم و شکل گیری یک گفتمان پیشرفت در جامعه باشند، بنابراین من پنج حوزه مهم کارآفرینی و اشتغال با عنوان " پنج گنج اشتغال" معرفی می کنم.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0