به گزارش اقتصادنامه به نقل از مهر، روحاله اسپنانی با اشاره به اینکه نیروگاه رود شور هماکنون با برخورداری از سه واحد گازی به ظرفیت ۷۸۹ مگاوات در حال فعالیت است، افزود: در راستای افزایش تولید برق و پاسخگویی به رشد مصرف در منطقه و همچنین افزایش راندمان نیروگاههای گازی با تبدیل آن به سیکلترکیبی، احداث واحد بخار نیروگاه رود شور در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه این پروژه با حجم سرمایهگذاری ۲۷۵ میلیون یورو در حال ساخت است، ادامه داد: برای اولین بار در کشور قرار است در این طرح با آرایش ۳-۳-۱ (سه توربین گاز، سه بویلر و یک توربین بخار) سه واحد گازی و یک واحد بخار به یکدیگر متصل شوند.
اسپنانی با بیان اینکه ظرفیت نهایی نیروگاه رود شور با اجرای این پروژه به یکهزار و ۱۳۴ مگاوات افزایش خواهد یافت، ادامه داد: در این طرح با استفاده از حرارت خروجی اگزوز واحدهای گازی و هدایت آن به تجهیزات بخش بخار، بدون مصرف سوخت اضافی انرژی الکتریکی تولید میشود که این میزان انرژی تولیدی در واحد بخار این نیروگاه سالانه معادل ۶۳۰ میلیون مترمکعب صرفهجویی سوخت به همراه دارد.
مجری طرح نیروگاههای خصوصی شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه با احداث این واحد بخار، راندمان نیروگاه به حدود ۵۵ درصد افزایش خواهد یافت، اضافه کرد: میانگین اشتغال مستقیم در دوره ساخت این پروژه ۷۰۰ نفر و میانگین اشتغال غیرمستقیم در دوره ساخت واحد بخار نیروگاه رود شور بالغ بر یکهزار و ۷۵۰ نفر است.
وی میزان پیشرفت کل ساخت واحد بخار نیروگاه را ۸۸ درصد برشمرد و گفت: این نیروگاه در کنار استانهای تهران و مرکزی به عنوان قطب مصرف انرژی کشور قرار گرفته است؛ از این رو احداث این واحد بخار در حفظ پایداری و بهبود ولتاژ شبکه برق منطقه نقش کلیدی را ایفا خواهد کرد.
نیروگاه رود شور در شهرستان زرندیه استان مرکزی و در کیلومتر ۴۳ آزاد راه تهران- ساوه واقع شده است.
مطالب مرتبط