از این میزان ۵۹.۳درصد برای تامین سرمایه در گردش، ۱۳.۴درصد برای ایجاد کسبوکارهای جدید و ۱۱.۸درصد به تسهیلات قرضالحسنه اختصاص یافته است. سهم تسهیلات پرداختشده تحت عنوان سرمایه در گردش نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴.۷واحد درصد کاهش داشته و از طرفی سهم تسهیلات قرضالحسنه ۴.۳واحد درصد افزایش داشته است.
بر اساس آمار اعلامی بانک مرکزی، در سال جاری ۲۴درصد از کل تسهیلات پرداختشده سهم خانوار بوده که در مقایسه با سال گذشته ۵.۷درصد افزایش را نشان میدهد.دنیایاقتصاد: به گزارش بانک مرکزی، شبکه بانکی طی ۷ماه ابتدای سال جاری، مبلغ ۳هزار و ۷۱۶هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ ۷۱۲.۸ همت، معادل ۲۴.۱واحد درصد افزایش داشته است.
این در حالی است که سال گذشته در همین مقطع میزان تسهیلات پرداختی بانکها با افزایش ۵۴۸همتی، رشد حدود ۲۳.۹درصدی داشت و معادل ۲هزار و ۸۴۸همت بود.
نگاهی به جزئیات تسهیلاتدهی
تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش طی هفتماه سال۱۴۰۳ مبلغ ۲۱۷۷همت معادل ۵۹.۳درصد از کل تسهیلات پرداختی بوده که بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است. پس از این مورد، ایجاد کسبوکارهای جدید با دریافت ۴۹۳همت معادل ۱۳.۴درصد از کل تسهیلات، بیشترین سهم را از تسهیلات پرداختی داشته است.
پس از این دو مورد، حدود ۱۱.۸درصد از کل تسهیلات پرداختی به انواع تسهیلات قرضالحسنه به کسبوکارها (شامل اشتغال، بهزیستی و کمیته امداد) و خانوارها (شامل ازدواج، ضروری و فرزندآوری) پرداخت شده است.همچنین سهم تسهیلات پرداختی در قالب خرید کالای شخصی (از جمله خودرو) مبلغ ۳۴۱همت معادل ۹.۳درصد از کل تسهیلات پرداختی بوده است.
درباره مسکن نیز بهطور کلی سه نوع وام مختلف شامل خرید (۴۸.۵همت)، تعمیر (۷.۷همت) و ودیعه (۲۳.۶همت) پرداخت شده که جمعا ۸۰همت معادل حدود ۲.۱درصد از کل تسهیلات را به خود اختصاص داده است.
بررسی عملکرد مدت مشابه سال گذشته
این در حالی است که در ۷ماه اول سال گذشته تسهیلات مربوط به سهم سرمایه در گردش ۶۴درصد، ایجاد کسبوکار جدید ۱۳.۹درصد اعلام شده است. همچنین سهم تسهیلات قرضالحسنه پرداختشده ۷.۵درصد، تسهیلات پرداختشده برای خرید کالای شخصی ۷.۴درصد، توسعه ۳.۹درصد و تسهیلات مربوط به خرید، ودیعه و تعمیر مسکن ۲.۸درصد و تعمیرات ۰.۵درصد پرداخت شده بود.
جزئیات برخی بخشها
براساس آمارهای منتشرشده توسط بانک مرکزی در ۷ماه اول سال جاری، در بخش تامین سرمایه در گردش، بیشترین سهم مربوط به بخش متفرقه با ۸۷.۴درصد است. در رتبههای بعدی بخشهای بازرگانی، صنعت و معدن، خدمات، کشاورزی و مسکن و ساختمان قرار دارند.
همچنین در بخش ایجاد کسبوکارهای جدید بیشترین سهم تسهیلات اعطاشده مربوط به مسکن و ساختمان بوده است. در رتبههای بعدی بخشهای کشاورزی، خدمات، متفرقه، صنعت و معدن و بازرگانی قرار گرفتهاند.
۷۷ درصد سهم صاحبان کسبوکار
از کل تسهیلات پرداختی در ۷ماه نخست سال جاری، مبلغ ۲۸۲۷همت معادل ۷۷درصد به صاحبان کسبوکار (حقوقی و غیرحقوقی) و ۸۴۳ همت معادل ۲۳درصد به مصرفکنندگان نهایی (خانوار) تعلق گرفته است.
این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته، از کل تسهیلات پرداختی، مبلغ ۲۳۷۰همت معادل ۸۳.۲درصد به صاحبان کسبوکار و ۴۷۷همت معادل ۱۶.۸درصد به مصرفکنندگان نهایی (خانوار) تعلق گرفته بود.
از مبلغ ۲۸۲۷هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده به صاحبان کسبوکار در سال جاری، بیشترین سهم به بخش خدمات و معادل ۴۰.۷درصد اختصاص یافته است. در رتبههای بعدی بخش صنعت و معدن با سهم ۳۸.۱درصد، بخش بازرگانی با ۱۰.۴درصد، بخش کشاورزی با ۵.۴درصد، بخش مسکن و ساختمان با ۵.۲درصد و بخش متفرقه با ۰.۲ قرار گرفتهاند.
سهم ۲۴درصدی خانوار از کل تسهیلات
براساس آمارهای منتشرشده توسط بانک مرکزی در هفت ماه اول سال جاری، مبلغ ۸۷۶همت و معادل ۲۳.۹درصد از کل تسهیلات پرداختی، بهصورت تسهیلات خرد (کمتر از ۳۰۰میلیون تومان) پرداخت شده است.
همچنین مبلغ ۴۸.۹همت از تسهیلات در قالب کارتهای اعتباری پرداخت شده است. به گزارش بانک مرکزی با احتساب این مبلغ، کل تسهیلات پرداختی خرد به مبلغ ۹۲۴همت معادل ۲۴.۹درصد از کل تسهیلات پرداختی را شامل میشود.
با توجه به اینکه تسهیلات پرداختی در قالب کارتهای اعتباری نیز در بخش خانوار پرداخت شده است. بنابراین سهم بخش خانوار از ۲۳درصد به ۲۴درصد کل تسهیلات پرداختی افزایش مییابد.
این در حالی است که سهم بخش خانوار از کل تسهیلات در مقطع زمانی مشابه سال گذشته، ۱۸.۳درصد بود. به عبارت دیگر سهم خانوار از تسهیلات پرداختی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵.۷واحد درصد افزایش داشته است.
منبع: دنیای اقتصاد
مطالب مرتبط