• گروه مطلب:| خبر| انرژی| فارسی|
  • کد مطلب:86417
  • زمان انتشار:چهارشنبه 30 آبان 1403-13:14
  • کاربر:

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ گفت که گزارش کمیسیون تلفیق بودجه اواسط هفته آینده نهایی و تقدیم هیات رئیسه می‌شود.
زارع: افزایش قیمت حامل‌های انرژی در لایحه بودجه نیامده است

به گزارش اقتصادنامه به نقل از ایسنا، رحیم زارع در حاشیه جلسه علنی امروز در نشست خبری در تشریح مصوبات کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ گفت: کمیسیون تلفیق بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه را به اتمام رسانده و وارد بررسی بخش هزینه‌ای شده است.

وی گفت که گزارش کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ اواسط هفته آینده تقدیم هیات رئیسه می‌شود.

زارع گفت: در لایحه بودجه موضوع افزایش قیمت حامل های انرژی نبود و در کمیسیون تلفیق نیز هیچ پیشنهادی برای افزایش قیمت حامل های انرژی مطرح نشده است. البته دولت طبق هدفمندی یارانه ها اختیار انجام این کار را دارد اما ما در تلفیق پیشنهادی برای افزایش قیمت حامل های انرژی نداشتیم.

سخنگوی کمیسیون تلفیق در تشریح مصوبات این کمیسیون گفت: به موجب مصوبه کمیسیون تلفیق در بند خ تبصره ۲ لایحه بودجه، ۱۱ میلیارد یورو برای ارز ترجیحی کالاهای اساسی اختصاص پیدا کرد. همچنین در اصلاحاتی که در بند خ تبصره ۲ لایحه بودجه صورت گرفت، مقرر شد که ۳۰ میلیون یورو از منابع ارز ترجیحی به ملزومات پزشکی اعم از ویلچر و پروتزهای ایثارگران و جانبازان اختصاص پیدا کند.

وی افزود: همچنین اعضای کمسیون تلفیق مصوب کردند که حقوق گمرکی واردات دارو، مواد اولیه دارو، تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی و مواد اولیه و قطعات ساخت و یدکی آنها، شیر خشک، کالای اساسی، نهاده های دامی و کشاورزی یک درصد باشد.

زارع ادامه داد: کمیسیون در مصوبه دیگری، سقف واردات خودرو را ۳ میلیارد یورو تعیین کرد و تعرفه آن در یک نوبت از ۱۰۰ درصد به ۸۰ و در نوبتی دیگر و براساس پیشنهادی نمایندگان و به موجب افزایش قیمت خودرو در کشور، از ۸۰ به ۶۰ درصد رساند.

اختصاص یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
 
وی گفت: با تصویب کمیسیون یک واحد درصد از ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به میزان ۹۰ درصد حقوق و فوق‌العاده‌های مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز در نظر گرفته شود. علاوه بر این یک درصد از منابع واردات اقلامی که از ارز ترجیحی استفاده می‌کنند، برای حمایت از تولید محصولات کشاورزی، در اختیار بانک‌ها قرار می‌گیرد.
 
سخنگوی کمیسیون تلفیق بیان کرد: کمیسیون تصویب کرد قیمت هر متر مکعب فروش آب شرب تا الگوی مصرف در بخش های  شهری و روستایی ۲۰۰ تومان و بالاتر از آن برای مشترکین خانگی ۴۰۰ تومان باشد. حقوق گمرکی رویه تجاری واردات گوشی‌های تلفن همراه خارجی بین ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار حداقل ۱۵ درصد و گوشی‌های بالای ۱۰۰۰ دلار ۳۰ درصد تعیین شد.

وی افزود: با تصویب کمیسیون ۸۰ هزار میلیارد تومان از محل فروش سهام شرکت‌های دولتی جهت تادیه بدهی های وزارت بهداشت اعم از اشخاص دولتی و غیر دولتی حقیقی و حقوقی هزینه شود. پیرو مصوبه دیگر کمیسیون واردات ۳۵۰۰ دستگاه آمبولانس از پرداخت حقوق ورودی و عوارض گمرکی معاف شد.

زارع اضافه کرد: کمیسیون تصویب کرد که نیروی انتظامی برای واردات ۴۰۰۰ خودرو در سقف ۱۰ هزار میلیارد تومان، از حقوق ورودی و سود بازرگانی معاف شود. همچنین هزینه آب، برق و گاز کلیه واحدهای آموزشی و پرورشی تا سقف الگوی مصرف، رایگان شد.‌

وی بیان کرد: با تصویب کمیسیون، مالیات کل واحدهای تولیدی در بورس و  فرابورس و خارج از آن، از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد برسد. بنابراین در این بخش ۵ واحد درصد مالیات برای واحدهای تولیدی کاهش پیدا کرد. علاوه بر این ۲۷ صدم درصد از ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده به نسبت ۶۰ درصد برای وزارت ورزش و جوانان و ۴۰ درصد برای آموزش و پرورش هزینه شود.
 
زارع اظهار کرد: کمیسیون تلفیق به شهرداری‌ها اجازه داد به منظور توسعه حمل و نقل عمومی به ویژه برای معلولان مبلغ ۳۶ هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی منتشر کند. طبق مصوبه دیگری به دولت اجازه داد تا سقف ۲۰ هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی برای به کارگیری محصولات دانش بنیان منتشر کند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق گفت: کمیسیون تلفیق در مصوبه ای اجازه داد تا شرکت‌های تابع وزارت راه و شهرسازی تا سقف ۱۰ هزار میلیارد تومان اوراق مالی و اسلامی جهت رفع مشکلات نقاط حادثه خیز منتشر کنند. کمیسیون تلفیق به دولت اجازه داد تا به منظور تامین اعتبارات طرح های تملک دارایی و سرمایه ای، با اولویت مناطق سردسیر، خارج از سقف اوراق، اسناد اعتباری و همچنین اوراق مالی اسلامی منتشر کند.

وی افزود: کمیسیون در مصوبه ای تاکید کرد بدهی‌ های شرکت بازرگانی دولتی، سازمان هدفمندی یارانه‌ها، سازمان مرکزی تعاون و روستایی و پشتیبانی امور دام به بانک مرکزی به عنوان بدهی دولت تلقی شود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق گفت: مصوب شد تا تادیه بدهی دولت به صندوق‌های بازنشستگی مد نظر قرار گیرد. این مصوبه در راستای اجرای بند ۶ قانون ساختار نظام رفاه و تامین اجتماعی و تادیه بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی و بند ۲۸ برنامه هفتم توسعه است. از این رو و به موجب مصوبه کمیسیون تلفیق؛«دولت مجاز است تمام اموال و دارایی‌های صندوق‌های بازنشستگی که بیش از ۵۰ درصد منابع مالی آن برای پرداخت مستمری از محل منابع بودجه عمومی کل کشور تأمین می‌گردد (به‌استثنای سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح و صندوق بازنشستگی کارکنان وزارت اطلاعات) بابت تأدیه بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی به سازمان مذکور واگذار کند.
 
وی بیان کرد: کمیسیون تلفیق بودجه در راستای تحقق ماده ۵۶ قانون الحاق ۲ مقرر کرد تا ۵۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات نظام بانکی برای تسریع در تکمیل پروژه‌های تملک دارایی سرمایه‌ای هزینه شود.

زارع ادامه داد: همچنین کمیسیون مصوب کرد که قیمت خرید برق از نیروگاه اتمی بوشهر بر مبنای هزینه تمام شده است و این نیروگاه می‌تواند مازاد آن را تا ۷ میلیارد کیلووات ساعت، در بورس عرضه کند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه تصریح کرد: کمیسیون به دولت اجازه داد جهت بدهی قطعی حسابرسی شده تا پایان سال ۱۴۰۳ به تولیدکنندگان بخش غیردولتی، پیمانکاران و تامین کنندگان حوزه صنعت برق، ۶۰ هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی منتشر کند.

زارع اظهار کرد: کمیسیون تلفیق در مصوبه‌ای مقرر کرد که دولت و بانک مرکزی برای پرداخت طلب پیمانکاران تا سقف ۵۰ همت اوراق تسویه منتشر کند. این موضوع می‌تواند پیمانکاران را در حوزه‌های مختلف مورد حمایت قرار دهد.

زارع گفت: همچنین کمیسیون مصوب کرد حقوق ورودی گوشی‌های همراه در مناطق آزاد به مانند سرزمین اصلی باشد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه بیان کرد: کمیسیون در مصوبه دیگری به وزارت راه و شهرسازی اجازه داد تا سقف ۳۰ هزار میلیارد تومان از طریق شرکت مادر- تخصصی و سازمان ملی زمین و مسکن برای تکمیل زیرساخت‌ها و تکمیل واحدهای مسکن مهر هزینه کند.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0