به گزارش اقتصادنامه، امیر توکلی رودی ضمن بازدید از غرفه فولاد هرمزگان در بیست و یکمین نمایشگاه ایران متافو در گفتوگو با خبرنگار روابط عمومی، با بیان اینکه فولاد هرمزگان یک مجموعه منسجم، منظم و مزیتدار است، گفت: یکی از رویکردهای صنعت کشور، توجه به سواحل جنوبی کشور به ویژه استان هرمزگان است. زیرا این استان یکی از مناطق مزیتدار کشور برای توسعه صنعت فولاد و صنایع پاییندستی در کشور به شمار میرود و از این حیث، مکاننمایی مجموعه فولاد هرمزگان در یکی از بهترین مناطق کشور قرار گرفته و از ظرفیت قابل توجهی برای تولید محصولات با کیفیت برخوردار است.
وی در ادامه با اشاره به چالش ناترازی انرژی برای صنعت فولاد کشور به ویژه فولاد هرمزگان، بیان کرد: ناترازی انرژی کشور، قصه پرغصه تولید است که نه تنها حوزه صنعت فولاد و زنجیره تامین آن، بلکه پتروشیمی، سایر صنایع و حتی شهرکهای صنعتی را نیز تحت تاثیر قرار داده است. رفع این مشکل نیازمند اهتمام ملی است. فشار مضاعفی که بر تولید به دلیل ناترازی انرژی وارد میشود، هم به اشتغال، هم به تولید، و هم به اقتصاد کشور آسیب میزند. این مسئله به دغدغهمندی ویژهای از سوی دولت نیاز دارد.
توکلی رودی همچنین افزود: مشکل ناترازی انرژی نتیجه سیاستگذاریهای اشتباهی است که در گذشته انجام شده و نباید به این مرحله میرسیدیم. حالا برای رفع این مشکل، باید برنامهریزی کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت داشته باشیم.
لزوم همکاری دولت، مجلس و مردم
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس دوازدهم تاکید کرد که حل این مسئله به تنهایی از عهده دولت برنمیآید و گفت: دولت نیاز به همراهی بخش تولید دارد و مجلس نیز باید از طریق قانونگذاری و ارائه برنامههای تشویقی، تولیدکنندگان را به میدان آورد. از سوی دیگر، مردم هم باید در صرفهجویی انرژی همکاری کنند. افزایش سطح کیفی زندگی مردم نباید باعث شود نقش خود در کمک به اقتصاد کشور را نادیده بگیرند. اگر تولید دچار مشکل شود، اشتغال نیز آسیب خواهد دید و عرضه کالاها کاهش مییابد. پس مردم باید در صرفهجویی برق مشارکت کنند.
موانع سرمایهگذاری تولیدکنندگان باید رفع شود
توکلی رودی با اشاره به مشکلاتی که تولیدکنندگان با آن مواجه هستند، خاطرنشان کرد: برخی از تولیدکنندگان عنوان میکنند که برای تولید انرژی داوطلب میشوند؛ اما همکاریهای لازم صورت نمیگیرد و برخی سازمانهای مرتبط مثل منابع طبیعی و محیط زیست موانعی را به وجود میآورند. به همین دلیل، کمیسیون صنایع و معادن مجلس و ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در حال تلاش برای سیاستگذاریهایی هستند که این موانع را رفع و سرمایهگذاری در حوزه انرژی را تشویق کنند.
وی همچنین به اقدامات برخی واحدهای تولیدی مانند فولاد مبارکه اشاره کرد و گفت: فولاد مبارکه در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر سرمایهگذاری ۶۰۰ مگاواتی انجام داده که ۲۰ مگاوات آن به مدار وارد شده است؛ اما زمانی که مشکل برق در زمان اوج مصرف پیش میآید، از آنها خواسته میشود این انرژی را به شبکه بدهند. تولیدکنندهای که خودش سرمایهگذاری کرده، باید بتواند از آن بهرهبرداری کند. حداقل دولت باید به حقوق تولیدکننده احترام بگذارد.
لزوم توسعه فولاد سبز و حفظ محیط زیست
توکلی رودی با تاکید بر اهمیت تولید فولاد سبز و حفاظت از محیط زیست تصریح کرد: حفاظت از منابع محیط زیست و منابع ملی برای نسلهای آینده، رسالت ماست. اگر نتوانیم در آینده فولاد سبز تولید کنیم، بازارهای جهانی را از دست خواهیم داد. باید این تهدید را به فرصت تبدیل کنیم و از شرکتهایی همچون فولاد هرمزگان که فعالیتهایی سازنده و قابل توجهی در حوزه تولید فولاد سبز انجام دادهاند، تقدیر کنیم.
وی در پایان تصریح کرد: تعامل سازنده بین مجلس، دولت، و تولیدکنندگان، راهحل اصلی است. البته این بخش خصوصی است که باید چابک عمل کند و با بهرهگیری از برنامههای تشویقی، به سمت بهرهوری بیشتر و ایجاد انتفاع حرکت کند.
مطالب مرتبط