به گزارش اقتصادنامه، فولاد هرمزگان با استفاده از ظرفیت های تولید و همچنین موقعیت جغرافیایی خود در تلاش است تا میزان صادرات خود را افزایش دهد. افزایش صادرات برای این مجموعه دستاوردهای زیادی به همراه دارد. بی شک افزایش درآمدهای ارزی می تواند روند اجرای طرح های توسعه ای را افزایش دهد.
این موضوع را می توان در آمارهای صادراتی این مجموعه به خوبی مشاهده کرد. میزان فروش فولاد هرمزگان در مدت ۸ ماهه امسال با رشد بیش از ۹درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل به ثبت رسید. فولاد هرمزگان توانست فروش قابل قبولی در بازار داخلی و خارجی داشته باشد و با رشد ۹ درصدی میزان درآمد نسبت به مدت مشابه سال قبل، درآمد این شرکت به ۲۱۱ هزار و ۳۲۰ میلیارد ریال رسید.
اما نکته مهم در فروش صادراتی این مجموعه، سهم قابل توجه اسلب است که توانسته در رشد آمارهای صادراتی موثر باشد. درآمد صادراتی شرکت فولاد هرمزگان از فروش محصول اسلب به مقدار ۳۱۴ هزار و ۵۸۸ تن بوده و درآمد کسب شده برای آن ۶۲ هزار و ۶۲۰ میلیارد ریال است.
به طور کلی می توان به این نتیجه رسید که صادرات اسلب از اهمیت بالایی برخوردار است که توانسته در رشد درآمدزایی این مجموعه اثر گذار باشد. هرچند فولاد هرمزگان تلاش کرده است تا اسلبی با کیفیت بالا تولید کند که این موضوع خود یکی از دلایل اصلی است که توانسته صادرات این محصولات را افزایش دهد اما دلایل دیگری در این رشد اثر گذار بوده است.
نکته جالب آن است که در بین تولیدکنندگان فولادی، اسلب فولاد هرمزگان شناخته شده تر و طرفداران بسیاری دارد. در بازارهای صادراتی نیز این مجموعه توانسته بازخورد خوبی از مشتریان خارجی خود دریافت کند که همین موضوع بر ادامه دار شدن صادرات و حضور پررنگ هرمزگان در بازارهای خارجی تاثیر بسزایی داشته است.
اسلب یکی از محصولات مهم در صنعت فولاد است در نتیجه صادرات اسلب فولادی به کشورها اجازه می دهد تا به ترکیب محصولات خود تنوع ببخشند و توانایی رقابت در بازارهای جهانی را افزایش دهند. همچنین صادرات مواد اولیه مانند اسلب فولادی می تواند به تولیدکنندگان اجازه دهد تا شدت و گستردگی تولید خود را افزایش دهند و در نتیجه هزینه های تولید را کاهش دهند.
همچنین باید به این نکته توجه داشت که اسلب فولادی به عنوان ماده اولیه برای تولید محصولات مختلفی چون ورق های فولادی، پروفیلها و محصولات دیگر فولادی استفاده می شود. این فرآوردهها در صنایع خودروسازی، ساختمانسازی و تولید ماشینآلات کاربرد دارند. پس تقاضا برای این ماده اولیه در بازارهای جهانی بالا بوده و بسیاری از تولیدکنندگان محصولات حلقه پایانی به سراغ خرید آن می روند.
همین موضوع باعث شد تا فولاد هرمزگان بر افزایش تولید اسلب متمرکز شود. درواقع با وجود محدودیت هایی که در تامین برق وجود داشت اما این مجموعه هم در بهار و هم در مهرماه سال جاری شاهد رکوردزنی در بخش تولید بود. در مهرماه امسال توانست به برنامهریزی پیشبینی شده برای تولید اسلب به میزان ۱۵۱ هزار و ۲۱۶ تن دست پیدا کند و همین موضوع یکی از دلایل مهم در افزایش فروش صادراتی آن است.
اما در کنار این موضوع همانطور که اشاره شد تولید محصولی براساس استانداردهای جهانی می تواند بازار صادراتی فولاد هرمزگان را گسترده تر کرده و میزان ارز آوری از محل فروش آن را افزایش دهد. فولاد هرمزگان نیز با مدیریت بحران انرژی و تامین مواد اولیه مسیر افزایش تولید را ادامه دار کرده تا بتواند حضوری پایدار در بازارهای جهانی داشته باشد.
منبع: تیتر ۲۰
مطالب مرتبط