اقتصادنامه: احمد عزیزی از قویترین و پاک‌ترین بانکداران و بانک فهمان ایران در بعد از انقلاب است. او قبل از انقلاب نیز در گروه مرسوم به کوپر فعال بود و یکی از حسابداران فعال به حساب می آمد.
دنیای این روزهای من/ احمد عزیزی؛دل نگران چرخش آمریکا، امیدوار به دولت پزشکیان

از نظر بسیاری در کارنامه کاری او،حل بحران بدهی ارزی و تنش دلاری دهه هفتاد مهم ترین دستاورد بود.

او در آن زمان با مرحوم نوربخش به بانک مرکزی آمد و معاون ارزی او شد تا حیثیتی ترین پرونده ارزی بعد از انقلاب را حل فصل کند.

پرونده ای که بخشی مهمی از آن نکول بدهی های ایران به دولت های خارجی بود! همان بحرانی که یاسر جبرائیلی و حسین صمصامی از بچه های دانشکده اقتصاد بهشتی تلاش دارند افتخارش را به نام ناصر سرافت جهرمی ثبت کنند. اما حل بحران کار عزیزی، نوربخش و سایر مدیران و کارشناسان بانک مرکزی در آن زمان بود.

عزیزی پس از بانک مرکزی یک گام دیگر برداشت و موسس بانک ملی جدید ایران در لندن شد که لنگر بانکی ایران در اروپا تا قبل از تحریم ها به حساب می آمد.!

عزیزی با وجود نزدیکی به اصلاح طلبان در دوره محمود احمدی نژاد هم توانست سکان بانک ملی لندن را در اختیار داشته باشد و با اقامه دعوا علیه دولت انگلیس و خروج از فهرست تحریم این کشور الگوی حقوقی برای مقابله تحریم ها باشد.

با این حال او در دولت حسن روحانی و به دست یک اصلاح طلب از کار کنار گذاشته شد.او پس از پایان ماموریت به تهران آمد و مشاور بانک مرکزی شد.

در آن دوره پیشنهاد داد با توجه محدودیت ایران در استفاده از دلار رسم الخط اعلام منابع ارزی ایران هم غیر دلاری باشد و با کمپین کردن این الگو عادت دلاری در نظام تجاری را تعدیل کرد.

این پیشنهاد گرچه اجرا شد اما با تغییر در راس بانک مرکزی در دولت دوم روحانی دنبال نشد.

عزیزی در دولت رییسی به طور کامل از مشاوره به نهادهای دولتی کنار کشید و به ترجمه و تالیف متون مالی و بانکی پرداخت.

این رویه در دولت پزشکیان ادامه دارد اما آرزو دارد دولت جدید بتواند موفق شود. هر چه که وقتی به محاسبات زمینی می رسد دل نگران است در آمریکا چرخش هایی صورت گیرد و مسیر مثبت فعلی مسدود شود.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0