بهادر احرامیان در گفت‌وگو با اقتصادنامه مطرح کرد:

نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد مطرح کرد: شکل‌گیری طرح‌هایی مانند طراوت نشان دهنده این است که با وجود تمامی محدودیت ها برای اعمال یک نظام بانکداری استاندارد در صورت وجود نگاه درست و جسورانه امکان یافتن راه حل های جدید و مطابق با الگوی بانکداری روز دنیا در کشور ما هنوز وجود دارد.
تاثیر مثبت تسهیلات طرح طراوت در تجیهز سرمایه ها و بکاراندازی آنها در چرخه اقتصاد

بهادر احرامیان در گفت‌وگو با اقتصادنامه با بیان اینکه طرح طراوت بانک صادرات یکی از نوآورانه ترین طرح‌های سیستم بانکی در سال‌های اخیر بوده است، اظهار کرد: در شرایطی که بانک‌های کشور برای انجام وظایف خود در گسترش اعتبارات مالی به اشخاص حقیقی، حقوقی و احیانا اعمال تمهیدات مورد نیاز جهت دستیابی به حقوق قانونی خود در چهارچوب قراردادهای بانکی با خلا قانونی و نیز فشارهای دولتی و محلی مواجه هستند، بسیاری از بانک‌ها در گسترش خطوط اعتباری خود برای دوری از هرگونه ریسک تنها اتکا به وثایقی چون املاک غیر صنعتی و یا موارد اینچنین را سرلوحه قرار میدهند.

او افزود: این محدودیت‌ها منجر به کاهش قدرت اعتباردهی بانک‌ها می‌شود و در این فضا هم صنایع تولیدی، بانک‌ها و در نهایت اقتصاد متضرر می‌شود.

عضو اتاق بازرگانی تهران مطرح کرد: به نظر می‌رسد طرح طراوت بانک صادرات با در نظر گرفتن این محدودیت‌ها تلاش داشته است راهی نو با استفاده از امکانات و البته بیشتر محدودیت های موجود کشورمان ایجاد کند. بخش فولاد و صنایع تجهیزات نفت از بخش های اقتصاد کشور هستند که به دلایل مختلف از ریسک "رشته ای" sector پایینی برخوردار هستند و در میان این بنگاه های فعال با سابقه و معتبر مالی نیز علاوه بر حجم بالای گردش مالی درجه بالایی از مبادلات بین بنگاهی دیده می‌شود.

نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به مزایای طرح طراوت ادامه داد: در شرایط این چنینی سیستم بانکی در بسیاری کشورهای دنیا با اتکا به این سوابق اقدام به اعطای انواع اعتبارات اعم از توثیق شده secured و غیر توثیق شده unsecured به شرکت‌های دارای گردش وجه نقد منظم می‌کند. به نظرم روح حاکم بر طرح طراوت نیز از این الگوی قدیمی و اثبات شده پیروی کرده است.

این فعال بخش خصوصی افزود: شایان ذکر است که اولین بار بانک سرمایه‌گذاری معروف گلدمن سکس در حدود یکصد سال پیش برای اولین بار اقدام به اعطای اعتبارات بر مبانی مشابه ذکر شده کرد. تاثیر استفاده از اعتبارات اتکایی در واقع آزاد کردن حجم بسیار بالایی از دارایی های راکد و جلوگیری از قفل شدن بی دلیل در سایه وثایق مکرر است.

احرامیان در پایان تاکید کرد: چنین تسهیلاتی در تمامی اقتصادی اثرات بسیار مطلوبی در تجیهز سرمایه ها و بکاراندازی آنها در چرخه اقتصاد دارد. شکل‌گیری طرح‌هایی مانند طراوت نشان دهنده این است که با وجود تمامی محدودیت ها برای اعمال یک نظام بانکداری استاندارد در صورت وجود نگاه درست و جسورانه امکان یافتن راه حل های جدید و مطابق با الگوی بانکداری روز دنیا در کشور ما هنوز وجود دارد.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0