به گزارش اقتصادنامه، یکی از نیازهای امروزه مردم خرید و فروش انواع کالاها و محصولات با استفاده از اینترنت و فضای الکترونیکی است، ارز هم از این قاعده مستثنی نیست؛ این موضوع یعنی خرید وفروش اینترنتی ارز در گذشته آزاد بود اما به دلیل مشکلاتی که در این باره ایجاد شد، بانک مرکزی بخشنامه ای در تاریخ دوازدهم آبان ماه سال جاری صادر کرد که بر اساس آن خرید و فروش الکترونیکی ارز ممنوع اعلام شد.
بانک مرکزی در این بخشنامه آورد که خرید و فروش الکترونیکی ارز به دلیل بروز مشکلات احتمالی برای مشتریان ممنوع شد. در تبصره بند دو این بخشنامه به صراحت ذکر شده است که انجام هر گونه عملیات صرافی در فضای اینترنتی و یا مجازی ممنوع است.
حال با گذشت حدود ۴ ماه از صدور این بخشنامه، ناصر حکیمی مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی روز گذشته از در دستور کار قرار گرفتن تعدیل ممنوعیت خرید و فروش الکترونیکی ارز توسط صرافی ها و قرار گرفتن در دستور کار شورای پول و اعتبار خبر داد و در این باره گفت: به نظرم این دستور کار در شورای پول و اعتبار با موافقت اعضا مواجه شود.
بر این اساس به نظر می رسد که بانک مرکزی در بخشنامه جدید خود در این باره بخواهد مواردی را برای رعایت صرافان و کسانیکه نسبت به خرید و فروش الکترونیکی ارز اقدام می کنند در نظر بگیرد و شرایطی را برای آنها اعلام کند تا از بروز مشکلات و تخلفات احتمالی در این خصوص جلوگیری نماید.
در گذشته کلاهبرداری میلیونی از طریق فروش ارز الکترونیکی در فضای مجازی صورت گرفته بود که اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا نسبت به این موضوع هشدار داده بود. پیش از این پروندههایی در این باره تشکیل شده بود؛ به طوریکه برخی از افراد سودجو با راه اندازی سایت های خرید و فروش ارز اقدام به تبلیغ در فضای واقعی و جذب متقاضیان خرید ارز در سطح جامعه میکردند.
این افراد با جلب اعتماد مشتری مبنی بر بازدید از سایت خرید ارز الکترونیکی، بعد از پرداخت وجوه مورد درخواست دیگر پاسخگوی مشتری نبوده و هیچگونه ارزی تحویل مشتری داده نمیشد و با این شگرد مبالغ زیادی را به سرقت میبردند.
بر اساس تبصره ماده ۲۸ دستورالعمل اجرایی تأسیس، فعالیت و نظارت بر صرافی ها، انجام هرگونه عملیات صرافی در فضای اینترنتی و یا مجازی توسط صرافی ممنوع است. بر این اساس در حال حاضر هر گونه خرید و فروش ارز و مبادلات ارزی باید در صرافی های مجاز صورت گیرد.
مطالب مرتبط