به گزارش اقتصادنامه، در آغاز جلسه دکتر شهرکی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ضمن تاکید بر همراهی و همسویی سازمان با اهداف طرح، از عملکرد طرح احیاء معادن کوچک مقیاس در استان به ویژه تامین زیرساخت های مورد نیاز معادن سرب و روی غنی آباد قدردانی کرد.
وجیه اله جعفری؛ رییس شورای هماهنگی طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس در ادامه با اشاره به فراخوان های برگزار شده در سال گذشته برای جذب سرمایه گذار معادن کوچک مقیاس گفت: انعقاد ۲۷ تفاهم نامه با هلدینگ های بزرگ معدنی و اعلام آمادگی بیش از ۱۰۰ سرمایه گذار متقاضی از دستاوردهای مهم طرح در جذب مشارکت بخش خصوصی می باشد.
وی در ادامه افزود: امیدواریم در سال جدید سرمایه اولیه صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی افزایش یابد تا شاهد حمایت بیشتر از فعالین سرمایه گذار در اکتشافات تکمیلی معادن کوچک مقیاس باشیم.
جعفری به حمایت طرح احیای معادن کوچک از توسعه استارت آپ های معدنی، شرکت های نوآور و دانش بنیان اشاره کرد و گفت: آماده حمایت از ایده های نو در زمینه احیای معادن کوچک مقیاس هستیم.
در ادامه جلسه مدیر اجرایی و دبیر شورای هماهنگی طرح گزارشی از وضعیت معادن استان خراسان جنوبی در ۴ حوزه فلزی، غیرفلزی، سنگ های تزیینی و مصالح ساختمانی ارایه کرد و افزود: عمده مواد معدنی این استان آهن، مس، کرومیت، منگنز، سرب و روی، طلا، بنتونیت و تنگستن است.
سید رضا عظیمی یادآور شد: از سال ۷۹ تا اواخر ۹۸ تعداد ۷۹ محدوده معدنی در سامانه کاداستر استان خراسان جنوبی گواهی کشف دریافت کرده اند که در این میان ۲۴ محدوده فلزی، ۳۵ محدوده غیر فلزی، ۱۱ محدوده سنگ تزیینی و ۹ محدوده مصالح ساختمانی است.
وی همچنین تعداد محدوده های دارای پروانه اکتشاف در سامانه کاداستر استان را در این بازه زمانی ۲۵۳ محدوده شامل ۱۶۲ فلزی، ۴۷ غیر فلزی، ۳۸ سنگ تزیینی و ۶ محدوده مصالح ساختمانی نام برد.
در ادامه عظیمی عملکرد طرح احیای معادن کوچک مقیاس در سال ۹۸ را شامل پایش محدوده های معدنی استانی، ایجاد هماهنگی و هم افزایی میان دستگاه های اجرایی، همکاری با بخش خصوصی و انجمن ها در تصمیم سازی ها و عملیات اجرایی، همکاری با ۸ استارت آپ، شناخت و ایجاد فرصت متناسب برای تمام بنگاه های تولیدی، حمایت از فعالیت شرکت های دانش بنیان و در آخر تحقق بیش از ۹۷ درصد اهداف پیش بینی شده طرح، بیان کرد.
مدیر اجرایی و دبیر شورای هماهنگی طرح احیای معادن کوچک مقیاس پایش استانی ۷۶ معدن فعال و غیرفعال در قالب ۷ بلوک و ثبت ۲۷ پرسشنامه سرمایه گذار در سامانه سطام را از اقدامات انجام شده در استان خراسان جنوبی عنوان کرد.
وی در ادامه گفت: طبق بررسی های کلینیکی صورت گرقته توسط طرح در استان خراسان جنوبی ۲۳ معدن با مشکل سرمایه گذاری، ۱۳ معدن با مشکل تجهیزات، ۹ معدن با کمبود نیروی انسانی، ۴ معدن با مشکل فرآوری ماده معدنی، ۲ معدن با کمبود زیرساخت، ۵ معدن با مشکل اکتشافات تکمیلی ، ۶ معدن با مشکلات بازار و ۸ معدن با مشکل اداری و معارض مواجه هستند.
عظیمی هدف گذاری سال ۹۹ در استان خراسان جنوبی را شامل احداث ۴ واحد فرآوری، احیا و توسعه ۷ معدن و پایش ۱۸ معدن احیا شده در سال ۹۸ به منظور فعال سازی نهایی عنوان کرد.
در ادامه این جلسه شرکت های سرمایه گذار، دانش بنیان و فعال در حوزه فراوری مواد معدنی فلزی به ویژه مس هر یک به معرفی توانمندی های خود پرداختند.
کریمی؛ مسئول سرمایه گذاری شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و سرپرست سرمایه گذاری طرح در این جلسه با اشاره به تکمیل فرم های سرمایه گذاری در سایت طرح احیای معادن کوچک مقیاس گفت: تاکنون ۱۰۰ سرمایه گذار اطلاعات خود را در قالب فرم های ثبت نام در سایت تکمیل کرده اند و سال گذشته با استفاده از این اطلاعات بیش از ۴۰ معدن کوچک مقیاس به متقاضیان سرمایه گذاری معرفی شده است.
در ادامه جلسه معدنداران و بهره برداران معادن مس استان اعم از معادن فعال، غیرفعال و صاحبان گواهی کشف به بیان مشکلات خود از قبیل تامین زیر ساخت و مشکلات اداری نظیر محیط زیست پرداختند و معاون معدنی سازمان صمت استان مسئول پیگیری این مشکلات شد.
در این جلسه نماینده خانه معدن استان خواستار تعیین تکلیف پروانه های اکتشاف استان به منظور واگذاری به متقاضیان جدی و بالفعل معدنی شد که این پیشنهاد مورد استقبال سایر اعضا کارگروه استانی قرار گرفت و پیگیری روند قانونی و اخذ مجوزهای لازم در این باره در دستور کار طرح قرار گرفت.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست