به گزارش اقتصادنامه، حسین مدرس خیابانی در "نشست هم اندیشی سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با اعضای هیات عامل، معاونان و مدیران ایمیدرو و مدیران شرکت های بخش معدن و صنایع معدنی" افزود: گزارش عملکرد ایمیدرو، دارای پیام روشن و گویای این است که، با وجود تمام سختی هایی که کشور به دلیل شرایط تحریمی دارد، اما توسعه متوقف نشده است. وی گفت: باعث خرسندی است که در جمع خانواده بزرگ ایمیدرو حضور دارم و از خدمات این مجموعه عظیم قدردانی می کنم. سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: کشور در حال ادامه دادن به مسیر توسعه است.
علاوه بر اینکه با شرایط سخت اقتصادی وضع موجود را اداره می کنیم، به هیچ وجه از توسعه غافل نشده ایم که نکته مثبتی است. وی افزود: انتقال این موضوع در لابه لای خبرهای نا امیدکننده ای که در فضای رسانه ای کشور پراکنده می شود، نقطه قوت است. مدرس خیابانی با بیان اینکه مردم بیش از هرچیزی نیاز به امید دارند، گفت: دستاوردهای معدن و صنایع معدنی باید به بهترین شکل ممکن به اطلاع مردم برسد. سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با اعلام اینکه کشورمان با ویروس کرونا، ویروس تحریم و ویروس کاهش قیمت نفت مواجه شد،
اظهار داشت: اعمال تحریم ها و بحران کرونا این مبنای مقایسه واحد را برای دنیا فراهم کرد که در محدودیت ها، مشخص می شود که مدیریت های مختلف به چه صورت کشور را اداره می کنند. وی ادامه داد: امروز نقطه عطفی است که این پیام را منعکس کنیم؛ توسعه کشور در حال پیگیری است و ما متوقف به تصمیمات اجرایی و روزمره نشده ایم. آغاز پویش افتتاح طرح ها با رویکرد "تولید ملی"، "اشتغال پایدار" و "توسعه صادرات" مدرس خیابانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: پویشی در وزارت صنعت، معدن و تجارت و مجموعه های تحت نظارت آن آغاز شده است که هر هفته، افتتاح طرح های توسعه ای را در ذیل آن قرار داده ایم.
وی افزود: سه محور اصلی را در طرح های پویش هفتگی مورد توجه است که "تولید ملی"، "اشتغال پایدار" و "توسعه صادرات" خواهد بود. وزن غالب این پویش متعلق به ایمیدرو است و جای خوشحالی دارد که این طرح ها در دولت دوزادهم افتتاح می شود. سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: حدود 200 طرح تا شهریور سال 1400 با حجم سرمایه گذاری 169 هزار میلیارد تومان افتتاح می شود که بخش زیادی از آن را طرح های معدن و صنایع معدنی تشکیل می دهد. مدرس خیابانی افزود: برای طرح های توسعه، حرکت های رو به جلو کشور دارای اهمیت بالایی است. به رغم اینکه دشمنان فکر می کردند با اعمال تحریم ها از سال 97، ما در اداره امور جاری کشور متوقف شدیم، خوشبختانه علاوه بر اداره کشور، مسیر توسعه ادامه پیدا کرد. وی با بیان اینکه ارتباطات سازمانی باید تقویت شود، گفت: دستگاه های مرتبط با معدن و صنایع معدنی در قالب تشکیل یک کمیته، باید با یکدیگر هماهنگ شوند.
مدرس خیابانی افزود: باید شرایطی فراهم کرد که دانش بنیان ها و مراکز علمی بتوانند دانش خود را به ایمیدرو منتقل کنند. همگرایی ایمیدرو، سازمان زمین شناسی، معاونت پژوهشی و مراکز علمی یک پیوند درست است. راهبرد صادرات سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه امروز کشور بیش از هر زمان دیگری، نیاز به صادرات و ارز حاصل از صادرات دارد، گفت: کشور از حوزه نفت فاصله گرفته است و تنها محل درآمدی که دیگر بر روی آن حساب نمی کنیم، این حوزه است. وی افزود: امروز، بزرگترین اتکا درآمدی کشور، صادرات غیرنفتی است. به ارز همه زنجیره فولاد نیاز داریم. علاوه بر اینکه نیاز داخل را رصد میکنیم، حتما بازگشت ارز نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت. مدرس خیابانی گفت: امسال حتما مقوله صادرات، از یک تقدم بالاتری برخوردار خواهد بود. بخش عمده ای از مواد اولیه کارخانه های کشور، وصل به صادرات غیرنفتی است.
ایمیدرو نقش بارز و تعیین کننده در تامین مواد اولیه و ماشین آلات دارد. وی افزود: ایمیدرو در سال گذشته نقش بارزی در این زمینه ایفا کرد و وزارت صنعت، معدن و تجارت حساب ویژه ای بر روی ظرفیت های این سازمان باز کرده است. سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، تامین ارز با رونق صادرات را از دیگر راهبردهای این وزارتخانه خواند و گفت: در صادرات حتما تامین نیاز داخل مورد توجه است و باید زنجیره را به سمت زنجیره با ارزش افزوده بیشتر هدایت کرد. وی افزود: اکنون زنجیره های مختلف ارزشی، سهام یکدیگر را ندارند و دارای منافع مجزا هستند. امروز اگر فولاد خوزستان می تواند صادرات داشته باشد باید حتما به این امر مبادرت کند. منافع کل زنجیره تامین را در صادرات شریک کنیم. مدرس خیابانی تاکید کرد: اگر مجموعه ای احساس کند که در منافع زنجیره شریک هست به سمت ارزش افزوده بیشتر خواهد رفت. تامین ورق خودروسازان از بازار آزاد؛
ممنوع وی با بیان اینکه برخی صنایع از جمله خودروسازها مشکل تامین مواد اولیه دارند، گفت: تامین ورق مورد نیاز خودروسازان از بازار آزاد ممنوع است و این رویه پذیرفتنی نیست. سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: همانطور که وزارتخانه دغدغه تامین مواد اولیه شرکت ها را دارد، شرکت ها در تامین مواد اولیه صنایع خودروساز و لوازم خانگی همکاری های لازم را داشته باشند. مدرس خیابانی گفت: از ایمیدرو انتظار داریم که در ساخت داخل برنامه های اجرایی و عملیاتی ویژه ای داشته باشد.
وی افزود: جهش تولید و مازاد تولید از طریق بازار داخل جذب نخواهد شد. بنابراین مسیر صادرات را باید تقویت کرد. اگر سخن از رونق تولید می شود، بنابراین نیاز به حمایت از این رویکرد است. راهبرد کنترل واردات سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: کنترل واردات راهبرد بعدی است. تمام ثبت سفارش های کالاهای غیرضروری و مشابه داخل بسته شده است. این تصمیم به دلیل محافظت از منابع ارزی و تولید داخل است. وی افزود: به طور حتم راهبردهای تولید، صادرات و کنترل واردات، منجر به اشتغال شود.
مدرس خیابانی عنوان کرد: مدیریت و تنظیم بازار راهبرد دیگر است و شرایط اقتصادی به مردم به لحاظ معیشت و تامین نیازهای اولیه فشار آورده است. سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: در جنگ اقتصادی، وزن اصلی، جنگ رسانه ای است. یک نظارت و کنترل ساده در بازار خودرو موجب شد که به طور مثال قیمت خودرو پراید از 90 میلیون به 61 میلیون تومان کاهش یابد. وی گفت: با ادامه طرح پیش فروش خودرو و افزایش تولید تا یک میلیون و 200 هزار عدد خودرو، اقدامات لازم برای مدیریت این بازار در حال انجام است.
مدرس خیابانی با بیان اینکه مجموعه مدیریت بازار در همه عرصه ها است، اعلام کرد: بخشی از افزایش قیمت ها ارتباطی به تنظیم بازار ندارد و به اثر شاخص های کلان و تورم ساختاری مربوط می شود. وی افزود: با سرکوب قیمت نمی توانیم بازار را تنظم کنیم چراکه نتیجه آن توقف تولید و تامین خواهد بود. سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: جذب سرمایه گذاری های بخش خصوصی از دیگر اولویت های ما خواهد بود. از مجموعه عظیم بخش خصوصی با ظرفیت های مثال زدنی آن، باید استفاده کرد. وی ادامه داد: بدون حضور بخش خصوصی در اقتصاد، کشور نمی تواند به مسیر خود ادامه دهد. بودجه عمرانی مجموعه های دولتی محدود است. در حال حاضر میزان نقدینگی بخش خصوصی 2 هزار و پانصد هزار میلیارد تومان است که باید برای استفاده از این ظرفیت بسترسازی کرد. استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی توسط ایمیدرو مدرس خیابانی گفت:
استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی مهم است و ایمیدرو باید با شاخص های تعیین شده این رویکرد را مورد توجه قرار دهد. سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: امسال کشور به جمع صادرکنندگان آلومینیوم ملحق خواهد شد. علاوه بر فولاد و مس که سال گذشته باعث افتخار کشور شدند. مجموعه فلزات گرانبها نیز باید در صادرات نقش داشته باشند. تکالیف معدنی رئیس جمهور به وزارتخانه وی گفت: بخش عمده تاکید رییس جمهور، راه اندازی معادن غیرفعال است و باید در این زمینه برای استان ها، شاخص کارآمدی تعریف کرد. مدرس خیابانی افزود: معادن غیرفعال در استان ها باید فعال و تکلیف معادن غیرفعال در استان ها مشخص شود. اگر قرار است که کشور یک برچسب اقتصاد تک محصولی داشته باشد، اجازه دهیم آن تک محصول، معدن و صنایع معدنی باشد. سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: قویترین حوزه ای که می تواند جایگزین درآمدهای نفتی شود، معدن و صنایع معدنی است این حوزه نقش تعیین کننده در اقتصاد کشور خواهد داشت.
منبع: دنیای معدن
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست