شنبه 3 آذر 1403 شمسی /11/23/2024 12:11:35 AM
طیب نیا مطرح کرد:

وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد که استفاده از استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی (IFRS) به نهادهای ناظر این امکان را می‌دهد تا نظارت موثرتری بر اقتصاد داشته باشند.
امکان نظارت موثر بر بانک‌ها و بیمه‌ها/ شناسایی قوانین مُخل سرمایه‌گذاری

به گزارش اقتصادنامه، علی طیب‌نیا صبح امروز (شنبه) در همایش IFRS و زبان مشترک جهانی سازی فعالیت های مالی که در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما در جریان است، با بیان این مطلب افزود: تحول اساسی در زمینه صورت‌های مالی در کشور در حال انجام است و امیدوارم که این همایش بتواند نقش مهمی در استفاده از این استانداردهای بین المللی داشته باشد.

وی افزود: زمانی که صورت های مالی شفاف می شود، مقامات ناظر می توانند نظارت بهتر و موثرتری داشته باشند و در این راستا منشا اثرات مهمی باشند.

طیب نیا با بیان اینکه گزارشگری مالی بر اساس استاندارد IFRS را نقطه عطفی برای بازار سرمایه ایران توصیف کرد و افزود: در نخستین گام تمامی بانک ها و موسسات اعتباری و شرکت های بیمه فعال در بورس و شرکت‌های فعال بورسی که سال مالی آنها از ابتدای فروردین ۹۵ یا بعد از آن شروع می شود، ملزم شدند صورت های مالی خود را براساس این استانداردها تهیه کنند.

وی همایش امروز را گامی مهم و موثر در جهت برداشتن گام های صحیح در مسیر تهیه صورت های مالی براساس استانداردهای بین المللی دانست و گفت: شرکت هایی که مشمول این استانداردها شده اند از نظر جایگاه و اهمیت مهمترین شرکت ها در بنگاه های کشور هستند و استفاده از استاندارد IFRS می تواند نقش مهمی در ارتقای شفافیت در نظام اقتصادی ایران داشته باشد.

وزیر اقتصاد افزایش حجم مبادلات تجاری و اقتصادی بین ملت ها و دولت ها در دهه های اخیر را یادآور شد و بر لزوم استفاده از ظرفیت های بین المللی برای پیشرفت اقتصاد کشور تاکید کرد.

طیب نیا با بیان اینکه استفاده از ظرفیت های بین المللی برای پیشرفت اقتصاد کشور در سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی پذیرفته شده است، گفت: در سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی هدف اصلی دستیابی به رشد اقتصادی مستمر و پایدار است؛ رشد اقتصادی در اقتصاد مقاومتی درون زا و همزمان برون گراست.

وی ادامه داد: تجربه کشورهایی که توانسته اند به رشد اقتصادی مستمر دست یابند، نشان می دهد که بین رشد اقتصادی و تعاملات موثر و سازنده با اقتصاد بین الملل همبستگی وجود دارد.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: بین رشد اقتصادی مستمر با سرمایه گذاری خارجی و بازار سرمایه ارتباط مستقیم وجود دارد؛ زیرا سرمایه گذاری خارجی علاوه بر تامین منابع مالی، موجب جذب تکنولوژی های پیشرفته و دستیابی به بازارهای خارجی می شود؛ بدون استفاده از ظرفیت های بین المللی امکان اینکه به رشد اقتصادی مستمر دست پیدا کنیم وجود ندارد.

طیب نیا ثبات اقتصادی را از جمله پیش نیازهای اساسی جذب سرمایه گذاری خارجی خواند و اظهار داشت: در کشوری که نوسان در بازار ارز وجود داشته باشد امکان حضور سرمایه گذاران خارجی به حداقل می رسد و لذا در ابتدا باید شرایط ثبات اقتصادی در کشور فراهم می شد که خوشبختانه با همت ملت و دولت تا حد قابل قبولی این شرایط فراهم شده است.

وی تدوین قوانین مناسب برای حمایت از سرمایه گذاری های داخلی و خارجی را لازمه دوم جذب سرمایه گذاری دانست و اعلام کرد: علاوه بر تلاش برای اصلاح قوانین در جهت حمایت از سرمایه‌گذران داخلی و خارجی، قوانینی که مُخل سرمایه‌گذاری هستند نیز در حال شناسایی برای اصلاح هستند.

وزیر اقتصاد تاکید کرد: تلاش دولت بر آن است تا هزینه های مبادلاتی را برای فعالین داخلی و خارجی به حداقل برساند.

طیب نیا ادامه داد: در کنار تمام پیش نیازها، استفاده از استاندارد IFRS برای گزارشگری مالی جزو لوازم مهمی است که می تواند موقعیت و شرایط بنگاه های ایران را برای محافل داخلی و خارجی شفاف کند.

وی با بیان اینکه استفاده از استاندارد IFRS باعث می شود تا یک زبان مشترک حسابداری به وجود بیاید، خاطرنشان کرد: استفاده از صورت های مالی IFRS نه تنها باعث افزایش شفافیت می شود؛ بلکه امکان مقایسه بنگاه‌ها را در عرصه ملی و بین المللی بالا می برد و طبیعی است که زمینه را برای جذب سرمایه گذاری در بنگاه های موفق فراهم می کند.



نمایش ساده


مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

آخرین عناوین