شنبه 3 آذر 1403 شمسی /11/23/2024 4:20:40 AM

بانک مرکزی میزان نقدینگی تا پایان دی ماه سال جاری را  بیش از یکهزار و 196 هزار میلیارد تومان اعلام کرد.
نقدینگی 1196 هزار میلیارد تومان شد

به گزارش اقتصادنامه، طبق اعلام بانک مرکزی میزان نقدینگی در پایان دی سال جاری به 11966 هزار میلیارد تومان رسید که در مقایسه با اسفندماه سال گذشته 17.6 درصد رشد نشان می دهد. این رقم البته نسبت به دی ماه سال گذشته 26 درصد افزایش یافته است.

ارقام عمده  پولی و اعتباری

میزان اسکناس و مسکوک در دست اشخاص در دی ماه سال جاری ۳۲۴.۱ هزار میلیارد ریال است که در ده ماه سال جاری ۴۷.۸ درصد کاهش داشته است این رقم در دی ماه ۹۵ نسبت به اسفند ماه سال ۹۴ با ۱۲.۹ درصد کاهش مواجه شده است.

همچنین میزان پول در دی ماه سال جاری۱۵۰۹.۷ هزار میلیارد ریال است که تغییرات ده ماهه آن ۱۴۲.۷ هزار میلیارد ریال بوده است بر همین  اساس درصد تغییرات از اسفند ماه ۹۴ تا دی ماه ۹۵ نیز ۱۰.۴ درصد بوده است.

میزان شبه پول نیز در دی ماه امسال به ۱۰۴۵۶.۳ هزار میلیارد ریال رسیده که تغییرات ۱۰ ماهه آن ۱۶۵۰.۵ هزار میلیارد ریال بوده است درصد تغییرات از اسفند ماه سال ۹۴ تا دی ماه سال ۹۵ نیز معادل ۱۸.۷ درصد بوده است.

بدهی بخش غیر دولتی به بانک ها و موسسات اعتباری( بدون سود آتی) ۷۹۳۹.۰ هزار میلیارد ریال بوده که بر این اساس در ده ماهه نخست سال با تغییرات ۱۲۸۳.۷ هزار میلیارد ریالی مواجه شده  است بر همین  اساس این رقم در دی ماه سال ۹۵ نسبت به اسفند ماه سال ۹۴ با ۱۹.۳ درصد رشد مواجه شده است.

براین اساس میزان پول به 1509.7 هزار میلیارد ریال رسیده که نسبت به اسفندماه سال 1394 افزایشی 10.4 درصدی را نشان می دهد. از سوی دیگر در پایان دی ماه سال جاری میزان شبه پول با 18.7 درصد افزایش نسبت به اسفندماه سال گذشته به 10456.3 هزار میلیارد ریال رسید.

میزان وام ها و سپرده های بخش دولتی در 10 ماهه نخست سال جاری با 4.9 درصد کاهش نسبت به اسفندماه 1394 عدد 604.1 هزار میلیارد ریال را نشان می دهد.

کاهش ۲.۷ درصدی دارایی های خارجی بانک ها

براین اساس گزیده های آماری منتشر شده از سوی بانک مرکزی و در بخش خلاصه دارایی ها و بدهی های سیستم بانکی اعلام شده که میزان دارایی های خارجی بانک ها در 10 ماهه نخست سال جاری به 5663 هزار میلیارد ریال رسیده که نسبت به اسفندماه سال گذشته 2.7 درصد کاهش یافته است.

همچنین میزان بدهی بخش دولتی با 20 درصد رشد نسبت به اسفندماه سال 1394 به رقم 2086.7 هزار میلیارد ریال شده است. براین اساس و در مدت زمان مشابه میزان بدهی بخش غیردولتی به سیستم بانکی نیز با 19.3 درصد افزایش رقم 8782.5 هزار میلیارد ریال را ثبت کرده است.

بانک مرکزی اعلام کرده که مانده سپرده بانک ها و موسسات اعتباری در 10 ماهه نخست امسال با 19.8 درصد رشد نسبت به اسفندماه سال گذشته به 1289.3 هزار میلیارد ریال رسیده است. این رقم البته نسبت به دی 1394، 21.2 درصد رشد یافته است.

در مدت زمان مشابه میزان سپرده های بخش دولتی نزد بانک مرکزی نسبت به اسفندماه سال گذشته 8.2 درصد افزایش به 365.8 هزار میلیارد ریال رسید.

وضعیت بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی

بانک مرکزی دارایی های خارجی بانک ها و موسسات اعتباری غیر بانکی در ۱۰ماهه ابتدای امسال را ۲۳۰۵.۴ هزار میلیارد ریال بدون تغییر نسبت به اسفندماه ۹۴ اعلام کرد. اسکناس و مسکوک نیز با افزایش ۲۸ درصدی نسبت به پایان سال گذشته ۱۰۸.۹ هزار میلیارد ریال است.

سپرده بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی شامل سپرده قانونی و دیداری نیز با رشد ۱۹.۸ درصد نسبت به اسفندماه ۹۴ به ۱۲۸۹.۳ هزار میلیارد ریال رسید.

در بخش بدهی ها نیز سپرده های بخش غیردولتی ۱۱۶۴۱.۹ هزار میلیارد ریال است که رشد ۱۸.۸ درصد نسبت به پایان سال گذشته و ۲۶.۶ درصد نسبت به پایان دی ماه پارسال نشان می دهد.

وام ها و سپرده های ارزی در این بخش هم در ۱۰ ماهه امسال ۱۸۰۹.۵ هزار میلیارد ریال است که به ترتیب رشد ۱.۸ درصد و ۶.۵ درصد را تجربه کرده است.

مانده تسهیلات اعطایی بانک ها و موسسات اعتباری به تفکیک عقود اسلامی در این مدت به رقم ۸۶۹۷.۴ هزار میلیارد ریال با رشد ۱۹.۳ درصد، بانکهای تجاری ۱۳۱۵.۳ هزار میلیارد ریال با رشد ۱۸.۴ درصد، بانکهای تخصصی ۲۰۱۱.۴ هزار میلیارد ریال با رشد ۱۰.۵ درصد، بانک های غیردولتی و موسسات اعتباری ۵۳۷۰.۷ هزار میلیارد ریال با افزایش ۲۳.۱ درصد رسید.

میزان دارایی های خارجی بانک ها در پایان دی ماه سال جاری به 323.0 هزار میلیارد ریال رسیده که نسبت به اسفندماه سال گذشته 6.1 درصد کاهش یافته است.

براساس این آمار سپرده بانک های تجاری نزد بانک مرکزی در همین مدت با افزایش ۲۰.۹ درصد به ۲۳۵.۲ هزار میلیارد ریال رسید.

هچنین براساس این آمارها، میزان اسکناس و مسکوک بانک های تجاری در دی ماه ۱۳۹۵ نسبت به اسفند ماه سال گذشته با افزایش 68.6 درصدی به 47.7 هزار میلیارد ریال رسید.

سایر دارایی های این بانک ها در دی ماه ۱۳۹۵ به 1094.2 هزار میلیارد ریال رسید و نسبت به اسفند ماه ۱۳۹۴ رشد ۹.۳ درصدی داشت.

به گزارش اقتصادنامه، همچنین میزان بدهی بخش دولتی به بانک های تجاری با 14.2 درصد رشد نسبت اسفندماه سال 1394 به رقم 384.8 هزار میلیارد ریال شد.

بر این اساس و در مدت زمان مشابه میزان بدهی بخش غیردولتی به سیستم بانکی نیز با 18.8 درصد افزایش رقم 1356.9 هزار میلیارد ریال را ثبت کرد.

بر همین اساس جمع دارایی‌های بانک‌های تجاری در دی ماه ۱۳۹۵ به 3441.8 هزار میلیارد ریال رسید.

همچنین در بخش بدهی‌های بانک های تجاری، سپرده های بخش غیردولتی نسبت به اسفند ۹۴ به 2159.4 هزار میلیارد ریال رسید و افزایش ۲۵.۱ درصدی داشت.

بدهی بانک های تجاری به بانک مرکزی نیز در دی ماه ۱۳۹۵ نسبت به اسفند ماه ۹۴ با افزایش ۱۱.۸ درصدی به ۱۵۵.۲ هزار میلیارد ریال رسید.

براساس گزیده آمارهای دی ماه ۱۳۹۵، وام‌ها و سپرده‌های بخش دولتی نزد بانک‌های تجاری نسبت به اسفند ماه ۹۴ افت ۳۸.۷ درصدی داشت و به 80.5 هزار میلیارد ریال رسید.

وام‌ها و سپرده‌های ارزی بانک‌های تجاری نیز در همین مدت با رشد ۱۷.۷ درصدی به ۲۲۹.۲ هزار میلیارد ریال رسید.

جمع بدهی بانک های تجاری در دی ماه ۱۳۹۵ نسبت به اسفند ۹۴ رشد ۱۲.۹ درصدی داشت و 3441.8 هزار میلیارد ریال اعلام شد.

میزان دارایی های خارجی بانک های تخصصی نیز در پایان دی‌ماه سال جاری به 533.8 هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به اسفندماه سال گذشته 4.5 درصد افزایش یافته است.

براساس این آمار سپرده بانک‌های تخصصی نزد بانک مرکزی در همین مدت با افزایش 16 درصد به 89.9 هزار میلیارد ریال رسید.

هچنین براساس این آمارها، میزان اسکناس و مسکوک بانک های تجاری در دی ماه ۱۳۹۵ نسبت به اسفند ماه سال گذشته با کاهش 5.8 درصدی به 9.8 هزار میلیارد ریال رسید.

سایر دارایی های این بانک ها در دی ماه ۱۳۹۵ به 1094.2 هزار میلیارد ریال رسید و نسبت به اسفند ماه ۱۳۹۴ رشد ۹.۳ درصدی را تجربه کرد.

به گزارش اقتصادنامه، همچنین میزان بدهی بخش دولتی به بانک‌های تخصصی با 23.5 درصد رشد نسبت اسفندماه سال 1394 به رقم 475.9 هزار میلیارد ریال شد.

بر این اساس و در مدت زمان مشابه میزان بدهی بخش غیردولتی به بانک های تخصصی با 10.5 درصد افزایش رقم 2015.1 هزار میلیارد ریال را ثبت کرد. جمع دارایی های بانک های تخصصی در دی ماه ۱۳۹۵ به 3624.1 هزار میلیارد ریال رسید.

در بخش بدهی های بانک های تخصصی، سپرده های بخش غیر دولتی نسبت به اسفند ۹۴ به 1143.5 هزار میلیارد رسید و افزایش 14.4 درصدی داشت. بدهی بانک های تجاری به بانک مرکزی نیز در دی ماه ۱۳۹۵ نسبت به اسفند ماه ۹۴ با افزایش 4 درصدی به 595.5 هزار میلیارد ریال بالغ شد.

براساس گزیده آمارهای دی‌ماه ۱۳۹۵، وام ها و سپرده های بخش دولتی نزد بانک های تجاری نسبت به اسفند ماه ۹۴ افت 5.3 درصدی داشت و به 120.6 هزار میلیارد ریال رسید. وام ها و سپرده های ارزی بانک های تخصصی نیز در همین مدت با رشد 6.2 درصدی به 403.5 هزار میلیارد ریال رسید.

جمع بدهی بانک های تجاری در دی ماه ۱۳۹۵ نسبت به اسفند ۹۴ رشد 8.5 درصدی داشت و رقم 3624.1 هزار میلیارد ریال اعلام شد.

دارایی ها و بدهی های کل بانک های غیر دولتی و موسسات اعتباری غیر بانکی 

بر اساس خلاصه دارایی ها و بدهی های کل بانک های غیر دولتی و موسسات اعتباری غیر بانکی  که  توسط بانک مرکزی منتشر شده است نیز بدهی بخش دولتی تا پایان دی ماه  سال جاری به ۶۳۱.۴ هزار میلیارد ریال رسیده که نسبت به اسفندماه سال گذشته ۲۷.۳ درصد افزایش یافته است.

همچنین بدهی بخش غیر دولتی در ۱۰ ماهه نخست سال جاری بالغ بر ۵۴۱۰.۵ هزار میلیارد ریال شده است که حاکی از رشدی ۲۳.۱ درصدی نسبت به اسفندماه سال 1394 است.

مجموع بدهی این بانک ها و موسسات اعتباری به بانک مرکزی ۳۴۱.۳ هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به اسفند ماه سال گذشته ۱۷۳.۷ درصد رشد داشته  است.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

آخرین عناوین