به گزارش اقتصادنامه سازندگان کالا برای صادرات محصولات خود به بازارهای جهانی نیازمند اخذ تاییدیه های کیفی هستند و سابقا برای این منظور محصولات خود را برای انجام آزمونهای مورد نیاز و صدور گواهی نامه به اروپا ارسال می کردند؛ رویکردی که با توجه به تغییرات نرخ ارز و محدودیت های ناشی از تحریم، زمان و هزینه های بسیاری را بر تولیدکنندگان داخلی تحمیل می نمود.
اما در ماه های اخیر طبق موافقتنامه امضا شده میان شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران با شرکت ترکیه ای مذکور تولیدکنندگان می توانند نشان ce را به سهولت و باهزینه کمتر دریافت کرده و طی آن رعایت الزامات اساسی محصولات تولیدی برای کیفیت کالا، حفاظت از سلامتی، ایمنی مصرفکننده و نیز محیط زیست بر پایه قوانین اتحادیه اروپا را برای کالای مورد نظرشان اخذ کنند.
لازم به ذکر است تاکنون توافقاتی بین شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران و برخی شرکت های متقاضی صادرات به بازار جهانی صورت گرفته است که مطابق آن مقدمات دریافت CE-marking برای دستگاه هایی نظیر بورد الکتریکی، الکتروپمپ و الکترو موتور فراهم شده و مجوز عرضه این تجهیزات به بازارهای جهانی صادر به زودی خواهد شد.
همچنین درخصوص گروههای دیگر کالایی نظیر بویلرها، مخازن، رگلاتور، تجهیزات بدنسازی، قیر و لوازم ساختمانی و ... نیز با شرکت های صادرکننده توافقاتی صورت گرفته و به زودی اجرایی خواهد شد.
شایان ذکر است علامت CE نشاندهنده انطباق محصول تولیدی با قوانین و مشخصات تعریفشده در اتحادیه اروپا است و محصولی که موفق به اخذ این نشان شود، میتواند در تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا بدون محدودیت برای فروش حضور یابد. علاوه بر کشورهای اروپایی بسیاری از کشورهای همسایه ایران و حاشیه خلیج فارس نیز، داشتن نشان CE را به عنوان شرط پذیرفتن کالاها جهت واردات اعلام کردهاند.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست