به گزارش اقتصادنامه، سورنا ستاری روز شنبه در جلسه اقتصاد مقاومتی و جهش تولید کردستان، اظهار داشت: در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دیدگاه متفاوتی نسبت به اقتصاد داریم و دلیل آن اتکای بر دانش اقتصاد دانش بنیان است .
وی با اشاره به تاریخ کشورمان در زمینه نخبگان و سرآمدان گفت: اقتصاد دانش بنیان از دیرباز در ایران وجود داشته و با آمدن نفت، فرهنگ ها عوض شدند.
ستاری تاکید کرد: از ۲۰۰ تا ۳۰۰ سال قبل، پول مفت نفت اتفاقاتی را رقم زد که اقتصاد ما را وابسته و فرهنگ عمومی جامعه را تغییر داد و فرهنگ کنونی شکل گرفت که والدین به بچههای خود میگویند باید استخدام شوید و این بزرگترین خیانتی است که میتوان در قبال فرزندان این کشور مرتکب شد.
وی با بیان اینکه دولت های نفتی که بر اساس منابع زیرزمینی کار میکنند ، هیچ وقت رشد نخواهد کرد، افزود: توجه به سرمایه های انسانی مستلزم تغییر تفکر از کوچه بازار تا پشت میز ادارات است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور از کردستان به عنوان استان فوقالعاده با ظرفیت نیروی انسانی خلاق و فرهنگ قدیمی کارآفرینی نام برده و گفت: توسعه در اقتصاد دانش بنیان، یک امر درونزا است و هیچ کس از بیرون استان نمیتواند برای شما توسعه درست کند و در سطح کشور هم همین مسئله مطرح است.
ستاری تاکید کرد: ماندگاری فرزندان شما در داخل استان و کشور نیازمند نگاه نو است و همان گونه که به آموزش و پرورش آنها حساس هستیم باید نسبت به خارج شدن فرزندان از استان و کشورمان هم حساس باشیم و آن را در داخل رشد دهیم تا استان توسعه یابد.
وی، نقش دانشگاهها را در اقتصاد دانش بنیان بسیار مهم اعلام کرد و افزود: این نقش مهم از عهده دانشگاههایی که در این سالهای اخیر با آن درگیر بوده ایم بر نمیآید، چرا که دانشجویان با پول مردم درس خواندهاند تا تغییری در جامعه ایجاد کرده و ارزش افزوده ایجاد کند و دانشگاهی در این اقتصاد محور توسعه قرار خواهد گرفت که خودش را از درون درست کند و جز دانشگاه های نسل سوم و چهارم شود که خود را جزئی از جامعه میداند و حصار و دیواری ندارد و داخل فرهنگ و اقتصاد است و همین عامل تحول می شود.
تشریح اقدامات بانک مرکزی برای اصلاح نظام بانکی
رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در یادداشت اینستاگرامی، برخی از مهمترین اقدامات این بانک برای اصلاح نظام بانکی کشور را تشریح کرد.
به گزارش اقتصادنامه، عبدالناصر همتی، از جمله اقدامات بانک مرکزی برای اصلاح نظام بانکی را ساماندهی بانکهای ناسالم دانست و افزود: تغییر مدیران متخلف بانکهای ناسالم، کاهش تسلط سهامداران عمده بر آن بانکها، کاهش شدید اتکای بانکهای ناسالم براضافه برداشت از بانک مرکزی، از جمله مهترین مصادیق این امر است.
همتی در یادداشت خود به تعیین هیئت سرپرستی بر مؤسسات اعتباری ناسالم و متوقف کردن روند تخریبی آنها در بازار نیز اشاره داشت و افزود: شروع اصلاح ترازنامه این موسسات و حل مشکل ناترازی آنها و تعیین تکلیف مؤسسات اعتباری غیرمجاز از جمله اقدامات به شمار می رود.
ادغام بانکها و مؤسسه اعتباری وابسته به نیروهای مسلح در بانک سپه موضوع دیگری بود که همتی در توضیح آن نوشت: این طرح طبق برنامه و با دقت، با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح، درحال تحقق و در مراحل پایانی است.
همتی ادامه داد: اقدام دیگر بانک مرکزی برای اصلاح نظام بانکی به تدوین و اجرای سیاستگذاری نوین پولی، ساماندهی اضافه برداشت بانکها و کاهش شدید حجم آن و همچنین منوط کردن هرگونه دریافت اعتبار و اضافه برداشت بانکها به ارائه وثیقه باز میگردد.
اصلاح ضوابط تاییدصلاحیت مدیران از دیگر اقدامات انجام شده توسط بانک مرکزی است. همتی در توضیح دیگر اقدامات انجام شده در ساختار بانکها افزود: نحوه شناسایی درآمد و حد مجاز تملک سهام بانکها، با هدف ارتقای نظارت بانک مرکزی و الزام بانکها به افزایش سرمایه از طریق تجدید ارزیابی داراییها آورده نقدی و صرف سهام و نیز تسریع در فروش اموال مازاد، از اقدامات صورت گرفته است.
رئیس کل بانک مرکزی در خصوص وضع مقررات جدید در تراکنشهای بانکی، گفت: تفکیک حسابهای تجاری از حسابهای اشخاص، محدودیت در تراکنشهای اشخاص حقیقی و لزوم ارائه اسناد مثبته جهت اشخاص حقوقی و نیز حسابهای تجاری، معرفی ضوابط جدید در بخشی از تراکنشها و مبادلات چکهای تضمینی برای مقابله با پولشویی از جمله این اقدامات است.
آخرین اقدام مورد اشاره همتی به تدوین و ابلاغ دستورالعمل نحوه امهال مطالبات معوق بانکها باز میگردد که وی این اقدام را در جهت رعایت ملاحظات و قواعد شرعی در امهال مطالبات دانسته و در ادامه خاطر نشان کرده است: وصول مطالبات معوق بدهکاران کلان با پشتیبانی قوه قضائیه و پیگیری کمیته فرا دستگاهی رسیدگی به مطالبات معوق نیز از دیگر اقدمات صورت گرفته برای اصلاح نظام بانکی کشور است.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست