به گزارش اقتصادنامه، ستاره جدید ایرانخودرو قرار بود از خرداد ۱۴۰۰ وارد مرحله تولید انبوه شود اما به تازگی و بر اساس گفته های مسئولان این شرکت با برنامهریزی های انجامشده، از بهمن سال جاری شاهد ورود تارا به خط تولید انبوه خواهیم بود. تارا نسل نوین سدان های تولیدی در صنعت خودرو ایران است که از قوای محرکه متفاوت و متناسب، امکانات فراتر از رقبا در بازار و ابعاد مناسب برای خانواده ها بهره می برد. این خودرو ترکیبی از نمایش توانمندی داخلی سازی با بیش از ۹۲ درصد سهم سازندگان ایرانی در کنار نسل نوین قوای محرکه، سیستم برق، ایمنی و طراحی ظاهری است. پیشرانه TU۵پلاس نسل جدید این خودرو در دو نسخه با گیربکس های ۵ سرعته دستی و ۶ سرعته اتوماتیک همراه خواهد شد. این پیشرانه با بهبود طراحی و ارائه گشتاور فراتر از نسخه های پیشین، شتاب سدان جدید ایرانخودرو را به طرز محسوسی افزایش داده و به زیر ۱۰ ثانیه در نسخه مجهز به گیربکس دستی رسانده است. تارا بر پایه پلتفرم نسل جدید اختصاصی ایرانخودرو شکل گرفته است. از آنجایی که پلتفرم به هر آنچه از یک خودرو نمی توان دید، اطلاق می شود، در بخش های فنی مختلف این خودرو نظیر سیستم برق، سیستم تعلیق، قوای محرکه و ... همه چیز برای مشتریان بازار خودرو ایران تازگی خواهد داشت و ایرانخودرو تمامی این بخش ها را به صورت بومی یک پله ارتقاء داده است.
نسل جدید قوای محرکه
در قلب تارا، پیشرانه TU۵پلاس به عنوان جدیدترین نسل قوای محرکه ایرانخودرو قرار گرفته است. این پیشرانه با حداکثر قدرت ۱۱۵ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۵۰ نیوتن متر، ضمن ارائه ۱۰ نیوتن متر گشتاور بیشتر از TU۵، شتاب این خودرو در نسخه دنده ای را به زیر ۱۰ ثانیه می رساند که در میان خودروهای ایرانی غیرتوربو (تنفس طبیعی) بیسابقه است. نکته مهم دیگر در مهندسی این خودرو وزن ۱۱۵۰ کیلوگرمی آن است ک در مقایسه با خودروهای همکلاسش در بازار کشور، حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم سبکتر بوده و نشاندهنده بهرهگیری از تکنولوژی متفاوتی در پلت فرم جدید و اختصاصی ایرانخودرو برای کاهش وزن در این محصول جدید است. تارا در نسخه دستی به گیربکس ۵ سرعته مجهز خواهد بود و در نسخه اتوماتیک باید در انتظار گیربکس ۶ سرعته اختصاصی این شرکت روی تارا باشیم. ستاره جدید ایرانخودرو علاوه بر بهرهگیری از قوای محرکه قابل توجه، در بخش سیستم برق با تکنولوژی اختصاصی ایرانخودرو عرضه می شود و از فرمان برقی حساس به سرعت در کنار سیستم های کنترل بر روی غربیلک D-CUT فرمان بهره می برد. مصرف سوخت یکی از مهمترین مشخصه ها برای شناخت خودرویی مدرن است. تارا در نسخه دنده دستی بر اساس اعلام ایرانخودرو ۶.۷ لیتر سوخت در هر ۱۰۰ کیلومتر مصرف می کند . مصرف سوخت تارا در نسخه اتوماتیک نیز به ۷.۱۵ لیتر می رسد که برای خودرو اتوماتیک با چنین مشخصات فنی و ابعادی، عدد قابل توجه و اقتصادی است.
سبد کامل و متفاوت امکانات
تارا در نسخه گیربکس دستی از امکاناتی نظیر فرمان برقی، سامانه کنترل پایداری ESC، کروزکنترل و لیمیتر سرعت، نمایشگر لمسی ۷ اینچی با امکانات متعدد نظیر بلوتوث و امکان نمایش صفحه گوشی، ۴ بلندگو روی درهای جلو و طاقچه عقب، روکش پارچه ای صندلی ها، صندلی های تاشو عقب، آینه های جانبی برقی، چراغ روشنایی در روز DayLight، مهشکن های جلو و عقب، سیستم روشنایی ترک خودرو، نمایشگر زمان تعویض دنده، سامانه پایش فشار باد تایرها و ... بهره می برد در حالی که در نسخه اتوماتیک امکاناتی نظیر سنسور نور و باران، ورود و استارت بدون کلید (Keyless)، روکش چرم و پارچه ای صندلی ها، تنظیم برقی صندلی های جلو، سانروف برقی، گرمکن آینههای جانبی و دوربین عقب به فهرست داشته های این خودرو افزوده می شود. تارا با این سطح از امکانات در زمره خودروهای مجهز بازار قرار می گیرد و توانایی رقابت آن به سطح خودروهای مونتاژی معتبر و برخی خودروهای وارداتی می رسد.
جادار برای خانواده های ایرانی
فضای بار و اتاق یکی از مهمترین نیازهای خانواده های ایرانی است . تارا در این زمینه بهخوبی پاسخگوی نیاز مشتریان است به گونه ای که عمده سدان های هم کلاس این خودرو فضای باری بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ لیتر دارند اما فضای بار تارا به ۶۴۰ لیتر می رسد که به مراتب بهتر از همه رقبای این خودرو در بازار به حساب می آید. اگر بخواهیم تارا را با سدان وادگی مانند تندر۹۰ مقایسه کنیم برای درک بهتر فضای اتاق بد نیست بدانید، تارا ۲۰ سانتیمتر طول بیشتری دارد و در نتیجه فضای پای به مراتب بیشتری را در اختیار سرنشینان جلو و عقب در مقایسه با خودرویی مانند تندر۹۰ قرار می دهد.
ایمن یا شاید ایمنترین
ایمنی خودرو به طور کلی در نگاه مشتریان به دو بخش امکانات ایمنی فعال و غیرفعال و نیز استحکام بدنه تقسیم می شود. ایرانخودرو در ساخت تارا از آلیاژ و ترکیب جدیدی از ورق ها برای شکل دادن بدنه استفاده کرده است که استحکام بالاتری نسبت به دیگر سدان ها دارد و از این جهت متفاوت از دیگر خودروها مهندسی شده است. در بخش امکانات رفاهی، تارا قرار است در نسخه دستی با دو کیسه هوا و در نسخه اتوماتیک با ۴ کیسه هوا که شامل کیسه های هوای جانبی نیز می شود عرضه شود. یکی از مهمترین مشخصه تارا که آن را از تمام تولیدات بومی ایران جدا می کند بهره گیری از سیستم ESC یا کنترل الکترونیکی پایداری است . مشخصه مهم دیگر، مطابقت تارا با استاندارد ایمنی برخورد با عابر پیاده است. در این استاندارد، خودرو باید به گونهای طراحی شود که در هنگام برخورد، کمترین آسیب به پاها، تنه و سر فرد وارد شود.
تارا علاوه بر این تکنولوژی از سیستم کنترل فشار باد تایرها یا TPMS، سیستم ترمز ضدقفل و توزیع الکترونیکی نیروی ترمز، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی و سیستم ترمز اضطراری EBA نیز بهره می برد. سیستم کمک شروع حرکت در سربالایی که به اختصار HSA نامیده می شود .
آیا تارا تکستاره بازار خودرو میشود؟
تارا از نسل جدید پلتفرم، قوای محرکه جدید و سطح جدید ایمنی بهره می برد که موجب می شود در سطحی متفاوت از خودروهای کنونی بازار رقابت کند. پیشرانه این خودرو بازدهی به مراتب بهتری نسبت به تمامی پیشرانه های بومی صنعت خودرو کشور دارد و مشخصات ایمنی آن یک سروگردن بالاتر از دیگر خودرو ها است به گونه ای که بهرهگیری از یک تکنولوژی ESC به تنهایی می تواند آن را به ایمن ترین انتخاب در بازار سدان ها بدل کند. این خودرو از سطح قابل توجهی از امکانات و تکنولوژی ها بهره می برد. تارا بدون شک تا مدت ها می تواند تکستاره بازار خودرو ایران باشد، چرا که در همه بخش ها اعداد و ارقام و عملکرد بهتری نسبت به خودروهای بومی بازار ارائه می کند.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست