برخی از بازیگران فنی انتظار دارند درصورت تثبیت دلار بالای مرز ۲۶هزار تومانی، موج جدیدی از خریداران وارد بازار شوند. در مقابل، گروه دیگری معتقدند بازار به سقف میانمدت نزدیک شده است. به باور آنها، پس از نزدیک به ۲۰ درصد رشد دلار در بهمنماه، زمان سودگیری رسیده است.
در اولین روز هفته راه صعود دلار تا ساعت ۴ بعدازظهر بسته نشد و این ارز توانست به کانال بالاتری صعود کند. روز شنبه، اسکناس آمریکایی ۳۰۰ تومان افزایش قیمت را به ثبت رساند و به مرز ۲۶ هزار تومانی رسید. آخرین بار ۱۶ دی ماه، دلار در کانال ۲۶ هزار تومان نوسان کرده بود و پس از آن در مسیر نزولی قرار گرفته بود. به گفته فعالان تثبیت نرخ حواله درهم بالای مرز ۷ هزار تومانی یکی از مهمترین عواملی بود که در انتظارات بازیگران بازار داخلی اثر داشت. با این حال با ورود دلار به کانال ۲۶ هزار تومانی، دیدگاههای دو گانهای در بازار میان معاملهگران شکل گرفته و تصمیمگیری درباره خرید یا فروش دلار بسیار دشوار شده است.
از نگاه برخی از معاملهگران، دلار در نقطه حساسی قرار دارد که هم میتواند دچار صعود شدید قیمت شود و هم دوباره سقوط کند. در واقع نقطه ۲۶ هزار تومانی، میانه، کف و سقف قیمت دلار در نیمه دوم سال است. دلار در مهرماه توانسته بود تا سقف ۳۲ هزار تومانی صعود کند و در دیماه تا نقطه ۲۱ هزار تومانی پایین رفته بود. نقطه ۲۶ هزار تومانی وسط این دو نقطه است. به باور تحلیلگران فنی، آینده بازار در واکنش به همین مرز ۲۶ هزار تومانی تعیین خواهد شد. در صورتی که دلار بتواند خود را بالای این مرز تثبیت کند، محدوده مقاومتی ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومانی و سپس ۲۹ هزار تومانی فعال خواهد شد. اگر دلار به زیر مرز ۲۶ هزار تومانی بازگردد، نقطه حمایتی ۲۴ هزار و ۲۰۰ و ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان در برابر دلار قرار خواهند داشت.
تاثیر ارز ۴۲۰۰ بر قیمت دلار
برخی از معاملهگران در روزهای اخیر عنوان کرده بودند که قیمت دلار تحتتاثیر شایعات مربوط به حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی در مسیر افزایشی قرار گرفته است. با این حال رئیس کل بانک مرکزی در یکی از آخرین اظهارنظرهای خود عنوان کرد که ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی حذف نخواهد شد. شمار زیادی از کارشناسان باور دارند، در صورتی که ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی حذف شود، دست بانک مرکزی برای مداخله در بازار ارز بازتر خواهد شد. از نگاه این گروه، عدم فروش ارز ارزان از یکسو موجب میشود که رانت و فساد اقتصادی کاهش پیدا کند و از سوی دیگر به بازارساز کمک میکند که از این ارز برای مدیریت قیمتها در بازار استفاده کند.
واکنش بازارساز به رشد دلار
روز شنبه بازارساز در واکنش به افزایش قیمت دلار در بازار آزاد، بهای این ارز روی تابلوی صرافیهای بانکی را بالاتر برد. صرافیهای بانکی ۲۸۰ تومان به نرخ فروش دلار خود اضافه کردند و این ارز به قیمت ۲۴ هزار و ۹۸۰ تومان رسید. این قیمت هزار تومان پایینتر از بازار آزاد بود. هزار تومان فاصله بین بازار آزاد و صرافیهای بانکی این انگیزه را برای افراد ایجاد میکرد که در صفهای خرید ارز قرار بگیرند.
اثر دلار بر سکه امامی
افزایش قیمت دلار موجب شد که سکهبازان با قدرت بیشتری در موقعیت خرید قرار بگیرند. روز شنبه، سکه ۶۰ هزار تومان افزایش قیمت را تجربه کرد و به بهای ۱۱ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان رسید. سکه بیش از یک ماه است که نوسان بالای مرز ۱۲ میلیون تومانی را تجربه نکرده است و در صورتی که به بالای این مرز بازگردد، میتواند موج جدیدی از خریداران را به بازار بکشاند. گفته میشود که پس از ساعت سه بعدازظهر، فلز گرانبهای داخلی تا محدوده ۱۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد. افزایش قیمت سکه امامی در شرایطی رخ داد که روز جمعه بهای اونس طلا در بازارهای جهانی نتوانست خود را بالای هزار و ۸۳۰ دلار تثبیت کند.
منبع: دنیای اقتصاد
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست