به گزارش اقتصادنامه، اردشیر سعدمحمدی مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: عرضه از معادن در حال کار فعلی از سال ۲۰۲۴ کاهش خواهد داشت زیرا معادن به پایان عمر خود میرسند بنابراین تولید در سال ۲۰۲۶ به ۲۰ میلیون و در سال ۲۰۳۱ به ۱۷ میلیون تن خواهد رسید.
وی تأکید کرد: با توجه به مصرف مس تصفیهشده دنیا در سال ۲۰۳۱ به ۲۸.۲ میلیون تن، نیاز مبرم به توسعه و احداثات جدید است چراکه مصرف کل کاتد به ۳۵.۸ میلیون تن میرسد.
به گفته مدیرعامل فملی، قیمت مشوق قیمتی است که پروژه بتواند مطابق با آن، جریان نقدی کافی تنها برای جبران سرمایهگذاری اولیه ایجاد کند؛ یعنی نرخ بازده داخلی پروژه، با نرخ تنزیل برابر است. قیمت مشوق با تخمین هزینههای عملیاتی و سرمایهای هر پروژه تعیین میشود.
دکتر سعدمحمدی افزود: CRU، قیمت بلندمدت مشوق بازار مس را بر اساس تحقیقات از حدود ۶۸۳۴.۳ دلار بر تن بر حسب دلار سال ۲۰۱۹ به حدود ۷۱۶۵ دلار بر تن بر حسب دلار سال ۲۰۲۰ افزایش داده است.
وی گفت: این تغییر بازتابی از افزایش پیشبینی ۱۰ ساله تقاضا است که تا حدودی با توجه به افزایش فرآوری قراضه و تولید بیشتر از پروژههای معدنی فعلی و قطعی، جبران شده است. در نتیجه، شکاف عرضه ۱۰ ساله که باید با پروژههای جدید تأمین شود، از ۵.۴۷ میلیون تن به ۵.۹۴ میلیون تن افزایش یافته است.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران ادامه داد: پیشبینی قیمت مشوق بلندمدت بر اساس قیمت مورد نیاز جهت توسعه تعداد کافی پروژهها برای تأمین شکاف عرضه در سال ۲۰۳۱ است.
سعدمحمدی تصریح کرد: شکاف عرضه نیز از پیشبینی تقاضای مس تصفیهشده محاسبه میشود که مطابق با تغییرات موجودی انبار، عرضه قراضه و اتلاف مواد در واحدهای ذوب و پالایش تعدیل میشود تا کل عرضه معدنی مورد نیاز محاسبه شود.
وی گفت: این مقدار سپس با پیشبینی تولید معدنی از معادن فعال و پروژههای قطعی مقایسه میشود تا شکاف عرضه مشخص شود. پروژهها به ترتیب قیمت مشوق رتبهبندی شدهاند و قیمت بلندمدت، از آخرین معدن مورد نیاز برای تأمین تقاضا مشخص میشود.
به گفته مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران در این پیشبینی شکاف عرضه ۱۰ ساله که باید با پروژههای جدید تأمین شود، از ۵.۴۷ میلیون تن به ۵.۹۴ میلیون تن افزایش یافته است.
سعدمحمدی با بیان اینکه ۱۹۹ پروژه محتمل و ممکن که تا سال ۲۰۳۱ امکان دارد به بهرهبرداری برسند مورد بررسی قرار گرفتهاند، اظهار داشت: در این میان، ۴ پروژه تا سال ۲۰۳۱ به پایان عمر خود میرسد و ۱۹۵ پروژه با مجموع تولید ۱۰.۶ میلیون تن در سال ۲۰۳۱ باقی میماند. همچنین پیشبینی سهم پروژههای محتمل و ممکن در کل تولید به ترتیب ۴.۰۳ میلیون تن و ۶.۵۷ میلیون تن است.
وی به هزینه نیروی انسانی که از اوایل دهه ۲۰۰۰ یکی از محرکهای اصلی رشد هزینه تولید بوده و نیز جهش هزینه نیروی انسانی در سال ۲۰۱۳ در شیلی اشاره کرد و گفت: انتظار میرود که افزایش واقعی نرخ دستمزد همچنان باعث افزایش هزینهها شود و با توجه به کاهش ارزش پزو، این موضوع بهویژه در شیلی بارز است.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران به عوامل محرک هزینه پرداخت و ادامه داد: هزینه سرمایهگذاری پروژهها بر اساس آخرین برنامهریزی تولید شرکتها با احتساب نرخ تورم سال پیشبینی مطابق با دلار ۲۰۲۰ تخمین زده شده است و برای این منظور، از شاخص تجهیزات معدنی بهعنوان شاخصی برای کل تورم سرمایه استفاده میشود.
سعدمحمدی گفت: با توجه به مراحل مختلف پروژهها و تخمین سرمایه، پروژههایی که در مرحله طراحی مفهومی، پیشامکانسنجی و امکانسنجی هستند، از نظر هزینه به ترتیب ۲۵ درصد، ۱۵ درصد و ۵ درصد با تعدیل افزایشی همراه بودند. این تعدیل به این دلیل است که تخمین سرمایه همواره در مراحل مطالعاتی، افزایش مییابد.
وی متوسط سرانه مصرف مس پالایششده در دنیا را ۳.۲ کیلوگرم به ازای هر نفر اعلام کرد و «عدم وجود جایگزین مناسب برای مس» و «کاربرد وسیع مس در صنایع زیربنایی، ارتباطات، انرژی، حملونقل و اخیراً در خودروهای برقی و سیستمهای مختلف فضایی» را از عوامل مؤثر بر تقاضای مس برشمرد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران همچنین به پیشبینی بلندمدت مصرف مس کاتدی بر اساس افزایش جمعیت در سال ۲۰۳۵ و وضعیت سرانه مصرف مس کاتدی در سال ۲۰۲۰ پرداخت.
وی گفت: جمعیت در ۱۵ سال آینده بر اساس تخمین سازمان ملل متحد از ۷ میلیارد و ۷۱۱ میلیون نفر در سال ۲۰۲۰ به ۸ میلیارد و ۷۲۱ میلیون نفر در سال ۲۰۳۵ افزایش خواهد یافت. پیشبینی افزایش نیاز به مس پالایششده در دنیا نیز در ۱۵ سال آینده ۶ میلیون و ۳۵۰ هزار تن خواهد بود. مصرف مس پالایششده هم از ۲۲،۵۹۴ هزار تن در سال ۲۰۲۰ به ۲۸،۹۴۴ هزار تن در سال ۲۰۳۵ خواهد رسید.
دکتر سعدمحمدی با اشاره به سرانه مصرف مس در برخی از کشورهای دنیا در سال ۲۰۱۹، این میزان را برای چین ۸،۲ کیلوگرم به ازای هر نفر، آمریکا ۴،۹ کیلوگرم، آلمان ۱،۷ کیلوگرم، ژاپن ۸،۷ کیلوگرم، کرهجنوبی ۱۳،۸ کیلوگرم، هند ۰،۴کیلوگرم و ایران ۱،۹ کیلوگرم به ازای هر نفر اعلام کرد.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست