او گفته است: «ما اطلاعاتی داشتیم اما قطعاً مثل زمان حال، اطلاعاتمان واضح نبود. با توجه به این موضوع، ما از کانالهای مختلف نارضایتی خود را از عبور غیرقانونی ابراز داشتیم اما این رویه ادامه داشت».علی اف تاکید کرده است که پیش از این از ایران خواسته بود که از ورود کامیونها به خاک قرهباغ جلو گیری کند. او گفته است: «ما کنترل جادهای را از طریق سرزمین جمهوری آذربایجان آغاز کردیم و ارسال کامیونهای ایران به منطقه قره باغ متوقف شد».علیاف همچنین گفت که در صورتی که ورود کامیونهای ایران به قره باغ ادامه پیدا کند، باید مالیات پرداخت کنند.
اردیبهشت ماه امسال سفارت ایران در باکو ارسال هرگونه کالا از سوی کامیونهای ایران به قره باغ از مسیر لاچین را تکذیب کرده بود. علی اف همچنین در خصوص رزمایش نظامی ایران در مرز جمهوری آذربایجان اظهارنظر کرد و گفت: «این یک رویداد بسیار تعجبآور است. هرکشوری میتواند هرگونه رزمایش نظامی را در قلمرو خود انجام دهد. این حق حاکمیتی آنها است اما چرا حالا و چرا در مرز ما؟ چرا زمانی که ارامنه در جبرائیل، فضولی و زنگلان بودند، چنین رزمایشهایی در کار نبود؟ چرا پس از آزادسازی این زمینها پس از سی سال اشغال برگزار میشود؟»
وی در بخشی از سخنرانی خود با طرح ادعای اشغال جزایر سه گانه تنب کوچک و تنب بزرگ و ابوموسی از سوی ایران گفت: از ایران می خواهیم که از طریق راه حل مسالمت آمیز و مذاکرات مستقیم و یا پناه بردن به دادگاه بین المللی به اشغال جزایر سه گانه پایان دهد.
در واکنش به ادعاهای همسایگان اما مسوولان وزارت خارجه، آنها را به آرامش و رعایت حسن همجواری دعوت کردند. البته نمایندگان مجلس واکنش های تندتری به خصوص درباره اظهارات مسولان جمهوری آذربایجان نشان دادند. باید منتظر ماند و دید آیا همسایگان ایران به ادعاهای خود پایان خواهند داد یا اینکه این رشته سر درازی خواهد داشت.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست