يکشنبه 4 آذر 1403 شمسی /11/24/2024 7:38:55 AM
  • گروه مطلب:| خبر| بورس| فارسی|
  • کد مطلب:50045
  • زمان انتشار:يکشنبه 2 مرداد 1401-11:59
  • کاربر:
۱۹ روز کاری تیرماه در فرابورس چگونه گذشت؟

اولین ماه تابستان برای سرمایه‌گذاران خرد بازار سهام فرابورس با اقبال به نماد شرکت‌های سرمایه‌گذاری به پایان رسید و این نمادها طی ماهی که گذشت با حدود ۱۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال معاملات، بیشترین معاملات خرد را در میان صنایع فرابورس از آن خود کردند.
شرکت‌های سرمایه‌گذاری؛ سهام جذاب تیرماه

به گزارش اقتصادنامه به نقل از مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، تیرماه با ۱۹ روز کاری و رشد حجم و ارزش معاملات پرونده خود را در بازارهای فرابورس بست.

در این مدت سرمایه‌گذاران بازارهای فرابورس بیش از ۷۲ میلیارد و ۷۳۳ میلیون برگه انواع دارایی مالی را مورد دادوستد قراردادند، ارزش این معاملات فراتر از ۶.۶ میلیون میلیارد ریال بود و در ۳ میلیون و ۸۷۰ هزار نوبت معاملاتی به ثبت رسید.


شاخص کل هم در این مدت با نوسان منفی و عقب‌نشینی ۱۲۰۰ واحدی، کاهشی ۶ درصدی داشت. ارزش بازار فرابورس هم در این مدت به عدد ۱۸.۵ میلیون میلیارد ریال رسید.


خریدوفروش روزانه ۲.۶ میلیارد برگه سهم در ماه گذشته

بر اساس گزارش عملکرد تیرماه، میانگین روزانه معاملات فرابورس در ماهی که گذشت ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ورقه به ارزش بیش از ۳۵ هزار میلیارد تومان بود. در بخش سهام هم میانگین روزانه معاملات ۲.۶ میلیارد برگه سهم باارزش معاملاتی بیش از یک هزار و ۱۲۴ میلیارد تومان بوده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد بخش عمده از معاملات روزانه متعلق به اوراق مالی اسلامی بوده که در این بخش هم سهم عملیات بازار باز بانک مرکزی بیشتر از سایر ابزارها بوده است. به‌این‌ترتیب میانگین روزانه معاملات اوراق مالی اسلامی در ۱۹ روز کاری ماه گذشته ۳۶۳ میلیون ورقه به ارزش ۳۳ هزار میلیارد تومان به ثبت رسید.


سرمایه‌گذاری‌ها موردتوجه بودند

ارزش معاملات خرد بازار سهام و اختیار سهام به تفکیک گروه‌های صنعت در ماه گذشته نشان می‌دهد گروه سرمایه‌گذاری‌ها طی ماه گذشته پراقبال بودند، نمادهای این گروه باارزش معاملات خرد حدود ۱۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریالی، ۱۰ درصد از کل ارزش معاملات خرد بازار را در اختیار داشتند.

پس‌ازاین گروه، نمادهای محصولات شیمیایی، بانکی‌ها، خودرویی‌ها، فعالیت‌های کمکی به نهادهای مالی واسط و فلزات اساسی بیشترین سهم را از معاملات خرد بازار سهام در اختیار داشتند. به‌این‌ترتیب که این ۶ گروه نزدیک به ۵۰ درصد از ارزش معاملات ۱۸۶ هزار و ۴۳۲ میلیارد ریالی معاملات خرد سهام را به خود اختصاص دادند.

 

بازار دوم همچنان بزرگ‌ترین بازار فرابورس

در ادامه رصد معاملات تیرماه، ارزش بازارهای فرابورس به تفکیک نوع بازار را داریم. بر اساس آمارهای این بخش بازار دوم باارزش بازاری ۸.۷ میلیون میلیارد ریالی و تعداد سهام نزدیک به ۷۵۰ میلیارد برگه، ۴۷ درصد از سهم کل ارزش بازار را به خود اختصاص داده‌است.

پس از آن بازار پایه را می‌توان دومین بازار بزرگ فرابورس دانست که ۲۰ درصد از سهم ارزش بازار را در اختیار دارد. بازار اوراق مالی اسلامی نیز با سهمی ۱۹ درصدی از کل ارزش بازار و فاصله‌ای اندک از بازار پایه، رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.


شیمیایی‌ها، صنعت بزرگ بازار

ارزش کل بازار به تفکیک صنایع نیز نشان می‌دهد ۲۱ درصد ارزش کل بازار فرابورس در اختیار گروه محصولات شیمیایی است و پس از آن گروه اوراق تأمین مالی ۱۹ درصد ارزش کل بازار فرابورس را در اختیاردارند. رتبه سوم نیز با فاصله قابل‌توجه به گروه بیمه و صندوق بازنشستگی با سهم ۱۰ درصدی می‌رسد.


نگاهی به فرابورس در ۴ ماهه ۱۴۰۱

بررسی عملکرد فرابورس از ابتدای سال جاری تا پایان تیرماه هم خالی از لطف نیست. نگاهی به آمار و ارقام در این مدت نشان می‌دهد که شاخص آیفکس با رشدی بیش از ۶.۳ درصدی همراه بوده و طی چهارماهه امسال ارزش بازار فرابورس ۷ درصد بیشتر شده است.

همچنین در ۷۷ روز کاری از ابتدای سال جاری بیش از ۳۱۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون انواع دارایی مالی به ارزش بالغ‌بر ۲۹ میلیون میلیارد ریال طی ۲۴ میلیون نوبت معاملاتی در بازارهای فرابورس دادوستد شده که حجم معاملات نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵۶ درصد و ارزش معاملات هم ۲۹۰ درصد رشد داشتند.


معاملات سهام رونق گرفت

رصد معاملات بازارهای سهامی فرابورس در این مدت نشان می‌دهد طی ۴ ماهه امسال ارزش معاملات بازار اول فرابورس با عددی نزدیک به ۴۵۲ هزار میلیارد ریال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹۳ درصد رشد داشته، همچنین ارزش معاملات بازار دوم هم ۳۵۰ هزار میلیارد ریال بوده و رشدی ۶ درصدی را به ثبت رسانده است. در بازار پایه فرابورس هم با رشد ۱۳۰ درصدی ارزش معاملات نسبت به ۴ ماهه ابتدایی سال گذشته مواجه هستیم.


تسه‌ها پرطرفدار شدند

بررسی‌ها از معاملات ۴ ماهه امسال نشان می‌دهد در این مدت بیش از ۱۶ هزار و ۸۳۶ میلیارد ریال اوراق گواهی تسهیلات مسکن دادوستد شده که نسبت به مدت مشابه پارسال رشدی ۲۲۶ درصدی داشته است. همچنین ارزش معاملات صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله هم با رشد قابل‌توجه ۱۱۵ درصدی نسبت به ۴ ماه سال ۱۴۰۰ در عددی فراتر از ۶۲۰ هزار میلیارد ریال قرار دارد.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین