به گزارش اقتصادنامه به نقل از تسنیم، اشتغال یکی از شاخص های اقتصادی در هر کشوری به شمار می رود, یکی از مسائل در حوزه اشتغال بحث نیروی کار خارجی است. چرا که عده ای معتقدند نیروی کار خارجی باعث از بین رفتن فرصت های شغلی جوانان کشور می شود, برخی دیگر نگاهشان به نیروی کار خارجی فرصت است نه تهدید چرا که اعتقاد دارند, نیروی کار خارجی می تواند آورنده ی دانش به کشور باشد.
برخی اعتقاد دارند که بخش عمده مهاجران غیرمجاز در مشاغل پایه مانند مشاغل ساختمانی، خدماتی و مانـــند آن که از جمله مشـــاغل پرزحمت و کم درآمد به شمار میروند مشغول به کارند، بنابر این نمی توان گفت،این عده تاثیر به سزایی در افزایش روزافزون آمار بیکاری دارند، اما در مقابل عده ای اعتقاد دارند شرایط زندگی به قدری سخت شده است که نیروی کار برای تأمین امرارمعاش خود به سمت تمام مشاغلی که وجود داشته باشد می رود و این مسئله باید با بازرسی کار حل شود تا مانع از این شود که فرصت شغلی در اختیار دیگری قرار گیرد.
در حال حاضر بخش عمده بیکاران کشور را فارغ التحصیلانی تشکیل میدهند که اساساً نه امکان جذب در سازمانهای دولتی را دارند و نه با وضعیت اقتصادی موجود، امیدی به یافتن شغلی در شرکتها و موسسات خصوصی دارند. همچنین رکود حاکم بر بازار، نبود سرمایه اولیه، فقدان فرهنگ و امکانات اشتغالزایی و در عین حال پیچیدگی سیستم بانکی مانع از ایجاد اشتغال توسط این فارغ التحصیلان میشود.
یکی از اقدامات وزارت کار در حوزه اشتغال راه اندازی سامانه اشتغال اتباع خارجی و آموزش نیروی کار ایرانی توسط خارجی بوده است. مطابق آمار ارائه شده از سوی وزارت کار, در یک سال گذشته حدود ۸۰۰۰ نفر نیروی کار ایرانی جایگزین اتباع خارجی شدند. همچنین شناسایی شاغلان خارجی غیر مجاز در دستور کار قرار گرفت.
بازرسی های کار در حوزه اشتغال اتباع خارجی حائز اهمیت است که بر اساس این گزارش حدود ۳۲۱۰۷ مورد بازرسی انجام شده است.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست