شنبه 3 آذر 1403 شمسی /11/23/2024 6:15:57 PM
  • گروه مطلب:| خبر| صنعت| فارسی|
  • کد مطلب:52603
  • زمان انتشار:شنبه 23 مهر 1401-14:31
  • کاربر:

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید گفت: در راستای احیای ۱۰۰۰ طرح اقتصادی تا کنون۳۵۷ طرح احیا شده اند که حدود ۷هزار و۹۰۰ شغل در راستای این طرح‌ها ایجاد یا تثبیت شده اند.
ایجاد بیش از ۷ هزار و ۹۰۰ شغل با احیای ۳۵۷ طرح اقتصادی

به گزارش اقتصادنامه به نقل از تسنیم، رضایی مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در تشریح برنامه های صندوق در حوزه روستا گفت:جامعه روستایی مطابق آخرین سرشماری حدوداً ۲۵ درصد جمعیت کشور را در خود تشکیل می دهد.

وی ادامه داد:سهم این جمعیت روستایی در تولید ناخالص ملی بر اساس مطالعاتی که انجام شده است،اگر کمتر از سهم جمعیتی اش نباشد، بیشتر از سهم جمعیتی آن است. توضیح منابع روستایی به جامعه روستایی نه متناسب با سهم جمعیتی اش هست نه متناسب با سهم آن در تولید ناخالص ملی است. همین موضوع باعث می شود که به جامعه روستایی توجه خاص داشته باشیم.

رضایی اظهار داشت:بحث سرمایه گذاری موضوعی است که ضرورت دارد در روستاها به آن توجه شود. روستاها خواستگاه تولید هستند.بنابراین باید تسهیلاتی پرداخت کرد. در همین راستا صندوق الویت خود را بر حمایت از طرح های خرد و کوچک و متوسط و معیشت محور گذاشته است. د رهمین راستا از شهریور سال گذشته تا شهریور سال جاری حدود ۶هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در بخش های مد نظر هزینه کردیم،۶۴هزار طرح اقتصادی مورد حمایت قرار گرفته است. این طرح ها در سه بخش کشاورزی اعم از صنعت و معدن، کشاورزی و خدمات انجام شده است.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید بیان کرد: حدود ۱۷۵ هزار اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده است. نزدیک به۱۸.۴ دهم درصد مورد حمایت صندوق قرار گرفته اند.

وی گفت: با توجه به اینکه طرح هایی که صندوق انجام می دهد، خرد و کوچک و معیشت محور هستند ناپایدارند، برای پایداری این فعالیت ها عمده ترین کاری که می توان انجام داد توانمند سازی و توان افزایی است و دومین اقدام زنجیره ای عمل کردن است.

رضایی با اشاره به اجرای طرح های روستای بدون بیکار، هر روستا یک محصول، صندوق های خرد، امور تسهیل گری و... گفت:مهمترین اقدام در این طرح ها ایجاد پایداری است.

نعمت الله رضایی اظهار داشت: تعداد صندوق‌های خرد محلی تاکنون ۵۲۰۰صندوق بوده است و با هدفگذاری صورت گرفته و مشارکت کلیه دستگاههایی که در این زمینه همکاری می کنند، ‌ مثل بنیاد برکت، بسیج سازندگی، جهاد کشاورزی، بهزیستی و سایر دستگاهها، تعداد صندوق‌ها را امسال به ۱۰هزار صندوق افزایش خواهیم داد.حدود ۳۶۳میلیارد تومان به این صندوق ها تسهیلات پرداخت شده است. هر صندوق به طور متوسط ۱۵شاغل دارد.

رضایی سقف حمایت مالی صندوق‌ها را ۲۵۰میلیون تومان ذکر کرد و گفت: صندوق‌های خرد محلی عمدتاً در مناطق محروم و روستایی مستقر هستند که بین ۱۵۰میلیون تومان تا ۲۵۰میلیون تومان تسهیلات به آنها پرداخت می کنیم و حدود ۱۵نفر از کسانی که در زنجیره ارزش فعالیت می کنند نیز عضو این صندوق ها هستند.

طرح ایجاد صندوق‌های خرد محلی از جمله سیاستهای دولت در راستای کاهش بیکاری، توزیع عادلانه ثروت، ایجاد درآمد و رشد و توسعه اقتصاد جوامع روستایی و محروم است که زمینه بهبود وضع معیشت خانوارها، ایجاد فرصتهای شغلی و مهارت افزایی برای روستاییان را به وجود می آورد.

وی با تأکید براینکه الویت صندوق پرداخت تسهیلات به طرح های اشتغال زا است گفت:مقایسه دو دوره ۱۲ماهه بیانگر این است در یک سال اول دولت سیزدهم حدود ۶هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردیم، اما اما در یک سال پایانی دولت قبل حدود ۲هزار و ۱۹۰میلیارد تومان بوده است. در سال اول فعالیت دولت سیزدهم ۲۳درصد منابع به طرح های غیر اشتغالزا پرداخت شده بود ولی این رقم در دوره ی قبلی ۳۲ درصد بود.به عبارت دیگر ۷۷ درصد منابع به طرح های اشتغالزا پرداخت می شود و کنار این مسئله طبیعی است که نسبت به نظارت به این طرح ها هم دقت لازم را داشته باشیم. سامانه ای تحت عنوان سامانه ثامن داریم. تمامی طرح ها با طول و عرض جغرافیایی وارد سامانه می شود,متناسب با تسهیلاتی که دریافت کرده اند مورد ارزیابی قرار می گیرند. برخی طرح ها ۱۰۰ درصد نظارت می شوند, برخی دیگر ۲بار در سال نظارت می شوند و برخی دیگر یکبار در سال نظارت می شوند. اگر طرحی دارای انحراف و مغایر با اهداف طرح باشد, جریمه می شود و باید تمام تسهیلات را برگرداند. حدود۹۶ درصد طرح ها در حال انجام و در راستای اهداف طرح است.

رضایی درباره نهضت احیا گفت: از سال گذشته بحثی در راستای نهضت احیا با همکاری معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری در دستور کار داریم,متعد شدیم که ۱۰۰۰طرح را در سال جاری احیا کنیم.تفاهم نامه ما پایان سال ۱۴۰۰ با حضور معاون اول به امضا رسید. تا کنون حدود ۳۵۷ طرح را احیا کرده ایم. ویژگی طرح‌های احیا این است که سرمایه گذاری از قبل انجام شده بوده است اما مدتی طرح توقف داشته یا نیاز به یک توسعه دارد. از ۳۵۷ طرحی که مورد حمایت قرار گرفته است, حدود ۶۲۴میلیارد تومان به این طرح ها تسهیلات پرداخت کرده ایم. اما بیش از ۲هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان منابع به چرخه ی تولید بازگشته است,تقریباً‌ با ۲۳ درصد تسهیلات پرداختی موفق به بازگشت حدود ۲هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان سرمایه شده ایم. با احیای ۳۵۷ طرح اقتصادی حدود۷هزار و ۹۰۰ اشتغال ایجاد یا تثبیت شده اند.تا پایان سال به تعهد ۱۰۰۰ طرحی خود عمل خواهیم کرد. با مقیاس این تعداد طرح؛ تا پایان سال حدود ۲۰ هزار شغل احیا خواهد شد.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید بیان کرد:تا کنون از سازمان برنامه وبودجه باید برای اجرای این طرح ۱۰۰۰ میلیاردتومان به صندوق واریز می شد که تا کنون واریز نشده است و صندوق بدون این مبلغ از محل منابع خود؛ اجرای طرح را آغاز کرده است.

وی درباره هدفگذاری ایجاداشتغال گفت: هدفگذاری برای حمایت ۱۰۰ هزار طرح اشتغالزا را داریم. تا کنون ۳۱هزار و ۴۰۰طرح در سال جاری تسهیلات دریافت کرده اند که این مبلغ ۵هزار و ۲۰۰میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردیم. نسبت طرح هایی که در سال جاری اشتغالزا بوده اند نسبت به سایرطرح ها،۹۲درصد طرح ها اشتغالزا بوده اند.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین