به گزارش اقتصادنامه به نقل از ایرنا، مهدی اسلامپناه رییس این سازمان در دیدار با رییس استاندارد ترکیه در حاشیه مجمع عمومی موسسه استاندارد و اندازه شناسی کشورهای اسلامی (اسمیک) بر همکاری مستمر، فعال و با بازخورد مستقیم تجاری دو کشور تاکید کرد و افزود: اهداف تعیین شده توسط روسای جمهور ایران و ترکیه در دیدار اخیر باید با همکاری سازمانهای استاندارد دو کشور تسهیل و تسریع شود.
وی، ترکیه را یکی از بازارهای مهم و هدف برای تجار ایرانی دانست و گفت: همکاری برای حذف موانعی نظیر گواهی CE ، قدمی بزرگی در تسهیل تجارت فی مابین خواهد بود.
اسلام پناه از رییس استاندارد ترکیه خواست برای دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده، در «اکو ریسکام» فعالتر عمل کنند، تا علاوه بر دو کشور ایران و ترکیه، کشورهای منطقه نیز از آثار توفیقات ریسکام بهره مند شوند.
ریسکام به موسسه منطقهای استانداردسازی، ارزیابی انطباق، تایید صلاحیت و اندازهشناسی اطلاق میشود.
«محمود سامیشاهین» رییس موسسه استاندارد ترکیه (TSE) نیز آمادگی این موسسه برای فعالیت مشترک درباره گواهی CE را اعلام و همکاری با شرکای ایرانی را در پیشرفت و ارتقا تجارت منطقه ارزشمند و مهم توصیف کرد.
وی اظهارداشت: دو سازمان استاندارد ایران و ترکیه میتوانند در تطبیق استانداردهای اروپا با استانداردهای خود همکاری نزدیک داشته باشند.
به گزارش ایرنا، هفدهمین نشست مجمع عمومی موسسه بین المللی اسمیک با حضور۴۳ عضو، صبح روز سه شنبه (اول آذر) با دستور کار گزارش مالی اسمیک، تصویب کمک های الزامی سالیانه کشورهای عضو به بودجه ۲۰۲۳ SMIIC، خروجیهای فعالیتهای شورا توسط روسای شورا/کمیتهها و سایر موارد اولویت دار آغاز به کار کرد.
اسمیک، تنها موسسه بین المللی مورد قبول ۵۷ کشور عضو سازمان همکاریهای اسلامی (OIC) درباره تدوین استانداردهای مرتبط با موضوعات حلال و ایجاد زیر ساخت کیفی حلال کشورهای اسلامی است و سایر فعالیتهای این موسسه نیز با هدف ارتقای توان فنی و تسهیل تجارت اعضا، دنبال میشود.
سازمان ملی استاندارد ایران نیز پس از تصویب قانون عضویت ایران در اسمیک توسط مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۴، بهطور رسمی در همه ارکان و فعالیتهای این موسسه عضو بوده و فعالانه مشارکت داشته است.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست