به گزارش اقتصادنامه به نقل از تسنیم، داوود منظور رییس سازمان امور مالیاتی در جمع خبرنگاران در خصوص اجرای قانون پایانه های فروشگاهی گفت: ما دومین گام اجرایی را امروز را برداشتیم. در گام اول از ۵۲۰ شرکت بورسی ۲۰۰ شرکت قانون را اجرا کردند و ۲۰۰ شرکت نیز در حال آماده سازی هستند. در این بین ۱۰۰ شرکت اساسا مشمول اجرای قانون پایانه های فروشگاهی نیستند.
وی افزود: از ابتدای آبان، بالغ بر ۵۳۰ هزار صورت حساب دریافت شده که حدود ۱۲۰۰ همت میزان ارزش صورت حساب ها و ۸.۶ همت ارزش مالیات بر ارزش افزوده آنها است.
رییس سازمان امور مالیاتی ادامه داد: پیشبینی ما این است که شرکتهای بورسی و دولتی بالغ بر ۷۰ درصد تولید کالا و خدمات کشور را پوشش میدهند. به همین ترتیب تا پایان سال آینده همه فعالان اقتصادی را دعوت خواهیم کرد. در خصوص مشاغل کوچک همان اطلاعات کارتخوان ها را به عنوان صورت حساب در نظر میگیریم و دیگر نیازی به نصب پایانه فروشگاهی نخواهد بود. برآوردی که از مشاغل خرد وجود دارد عددی بین چهار تا پنج میلیون است. تلاش ما این است این قانون را بتوانیم با کمترین فشار برای مودیان اجرا کنیم.
وی تاکید کرد: کسانی که مشمول اجرای قانون هستند، در صورت عدم اجرا، ده درصد فروش به عنوان جریمه ثبت خواهد شد. البته ما درخواست کردیم تا اختیارات بخشودگی سازمان در مراحل ابتدایی اجرا تکمیل شود تا بتوان قانون را به نحو احسنت اجرا کرد.
شناسایی خرید و فروش رمز ارزها براساس تراکنشها/ ارزش ۶ هزار میلیارد تومانی یک درگاه خرید و فروش رمز ارز
منظور در پاسخ به سوالی در خصوص دریافت مالیات از خرید و فروش رمز ارزها گفت: خرید و فروش رمز ارزها در کشور غیر قانونی است اما طبیعتاً ما کسانی که تراکنش مالی داشته باشند فارغ از اینکه این تراکنش نازل به چه کالا و خدماتی است، به عنوان کسب و کار مشمول مالیات است. هر خرید و فروشی در یک سکوی پرداخت انجام میشود. با توجه به کنترل درگاه ها این نوع خرید و فروشها پایش میشود. اخیرا یک درگاه ۶ هزار میلیارد تومان واریز به حساب داشته و بررسی نشان میدهد که این رقم مربوط به رمز ارز است که مشمول مالیات قرار میگیرد.
تولید رمز ارز تابع قانون خود است، طبیعتاً مشمول آیین نامه تولید رمز ارزها است. در نتیجه براساس قواعد قانونی عمل خواهیم کرد.
شناسایی حسابهای تجاری براساس رقم تراکنش های بانکی
رییس سازمان امور مالیاتی در پاسخ به سوالی در مورد تفکیک حسابهای شخصی و تجاری گفت: فارغ از اینکه یک حساب شخصی یا تجاری باشد ما کلیه حساب ها را مورد بررسی قرار میدهیم البته حساب های تجاری امتیازاتی دارند. کلیه حساب های اعلام شده به سازمان تجاری است. بالغ بر ۸ میلیون حساب به بانک مرکزی به عنوان حساب تجاری اعلام کردیم. اگر کسی از حساب شخصی به عنوان حساب تجاری استفاده کند، ما براساس رقم تراکنش موارد مشکوک را شناسایی میکنیم.
عدم نگرانی سازمان امور مالیاتی از فرار سرمایه پس از اجرای قانون مالیات بر عایدی/ آیا قوانین مشابه در سایر کشورها جلوی فرار سرمایه را خواهد گرفت؟
وی در خصوص طرح مالیات برعایدی سرمایه گفت: طرح مالیات برعایدی سرمایه در آستانه ورود به صحن مجلس است. این موضوع یکی از قوانین مهم مالیاتی است. هدف آن مقابله با سوداگری است. افرادی که با اهداف سوداگرانه به خرید و فروش ارز, طلا، مسکن و خودرو اقدام میکنند براساس قیمت خرید و فروش مشمول مالیات میشوند. شبیه این قانون در تمام کشورهای پیشرفته وجود دارد.
اگر میخواهیم تنظیم گری کنیم یکی از ابزارها مالیات است. امیدوار هستیم این قانون به تصویب برسد و سازمان امور مالیاتی از آن استقبال میکند. اگر سرمایه از کشور خارج شود در سایر کشورها نیز با قوانین مشابه مواجه خواهد شد در نتیجه ما نگران اجرای این قانون نیستیم.
آغاز مالیاتستانی از اشخاص حقوقی دارای بیش از ۵۰ خانه خالی/ سه مجموعه اطلاعاتی دریافت شد
وی در خصوص ارائه اطلاعات براساس تعداد خانه های خالی اشخاص گفت: در اجرای قانون هیچ گونه ترتیبات این چنین پیش بینی نشده است. در قانون هر کسی خانه خالی دارد باید مالیات بپردازد. ما تابع اطلاعاتی هستیم که وزارت راه و شهرسازی ارائه میکند. اگر اولویت آنها براساس ترتیبات قانونی ارائه اطلاعات افراد دارای بیشترین خانه خالی است سازمان امور مالیاتی اقدامات بعدی را پیگیری خواهد کرد. در حال حاضر سه مجموعه اطلاعات از اشخاص حقوقی که بیش از ۵۰ خانه خالی داشتهاند را ارائه کردند و سازمان پیگیر مطالبه مالیات آنها است.
منظور گفت: همچنان منتظر هستیم وزارت راه و شهرسازی اطلاعات ویرایش شده خانه های سال ۱۴۰۰ را به ما بدهند. تیر ماه بیش از ۵۰۰ هزار رکورد به ما اعلام شد اما اعتراضات زیادی صورت گرفت و همچنان منتظر دریافت اطلاعات ویرایش شده هستیم.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست