يکشنبه 4 آذر 1403 شمسی /11/24/2024 3:27:28 AM
  • گروه مطلب:| خبر| انرژی| فارسی|
  • کد مطلب:60476
  • زمان انتشار:دوشنبه 30 خرداد 1401-14:34
  • کاربر:.

جانشین کمیته ساخت داخل شرکت نفت و گاز پارس از بومی‌سازی ۱۹ قطعه پرکاربرد سکوهای پارس جنوبی تا پایان مهرماه امسال خبر داد.
قطعات پرکاربرد سکوهای پارس جنوبی بومی‌سازی می‌شوند

به گزارش اقتصادنامه به نقل از شرکت نفت و گاز پارس، قاسم پورزیتانی با اشاره به تکمیل ۹ پروژه ساخت داخل و صرفه‌جویی بیش از ۶۱ میلیارد ریالی ساخت و بومی‌سازی قطعات و تجهیزات سکوهای گازی پارس جنوبی نسبت به نمونه‌های خارجی در سال ۱۴۰۰ گفت: پارسال برای تکمیل ۹ پروژه ساخت داخل حدود ۲۷ میلیارد ریال هزینه شد که در مقایسه با تأمین این تجهیزات از سازندگان خارجی، ۷۰ درصد صرفه‌جویی ارزی به‌همراه داشته است.

وی افزود: برخی از پروژه‌های تکمیل‌شده در سال ۱۴۰۰ از جمله دستگاه قابل حمل شست‌وشوی توربین و ساخت بسکت حمل نفر، برای نخستین‌بار در کشور انجام شد و مابقی نیز نخستین تجربه‌های شرکت نفت و گاز پارس در آن زمینه بوده است که این موضوع اهمیت بسیاری دارد.

جانشین کمیته ساخت داخل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به پروژه‌های در حال اجرای این کمیته در سال تصریح کرد: پارسال افزون بر پروژه‌های تکمیل‌شده، در همکاری فنی با شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی، ۱۹ پروژه با هزینه ۴۵ میلیارد ریال به مرحله ساخت رسید که از این تعداد هفت پروژه آن در مراحل پایانی ساخت هستند.

پورزیتانی از تکمیل بومی‌سازی این هفت پروژه تا پایان خردادماه امسال خبر داد و پیش‌بینی کرد دیگر طرح‌های سفارش‌گذاری‌شده نیز تا پایان مهرماه ۱۴۰۱ تکمیل شوند.

وی با بیان اینکه صرفه‌جویی پروژه‌های در حال اجرا، حدود ۴۵ میلیارد ریال برآورد می‌شود، گفت: به این ترتیب با احتساب هزینه‌کرد داخلی‌سازی، در مقایسه با تأمین این تجهیزات از سازندگان خارجی، ۵۰ درصد صرفه‌جویی ارزی به دنبال خواهد داشت.

جانشین کمیته ساخت داخل شرکت نفت و گاز پارس، صرفه‌جویی ۵۰ درصدی ساخت قطعات را حد متعارف بومی‌سازی و ساخت داخل دانست و ادامه داد: پارسال صرفه‌جویی از محل تولیدات ساخت داخل در مقایسه با نمونه‌های خارجی به ۷۰ درصد رسید.

پورزیتانی با بیان اینکه ۱۶ پروژه ساخت داخل نیز در مرحله همکاری فنی با شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی قرار دارد، بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود این پروژه‌ها به‌همراه ۲۰ طرح جدید که در برنامه ساخت سال ۱۴۰۱ این کمیته است، تا پایان امسال به نتیجه برسد.

وی به مزایای تولید ساخت داخل در مقایسه با نمونه‌های خارجی اشاره کرد و گفت: افزون بر صرفه‌جویی در هزینه‌های ساخت و جلوگیری از خروج ارز، ایجاد اشتغال، تقویت دانش فنی به ویژه در حوزه الکترونیک، قطع وابستگی به شرکت‌های خارجی، اطمینان از تأیید اصالت کالا، نظارت و حضور کارشناسان در فرآیند ساخت و خدمات پس از فروش از مهم‌ترین مزایای تولید ساخت داخل به شمار می‌رود.

جانشین کمیته ساخت داخل شرکت نفت و گاز پارس، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی از سوی مسئولان و رعایت الزام‌ها و استانداردهای صنایع نفت و گاز از سوی این شرکت‌ها را عامل موفقیت در بومی‌سازی تحهیزات توصیف کرد و گفت: خوشبختانه در سال‌های اخیر فعالیت‌های مرتبط با بومی‌سازی و جایگاه شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت پررنگ‌تر شده است، اگرچه با توجه به قدمت صنعت نفت در ایران، هنوز با جایگاه واقعی خود در زمینه داخلی‌سازی تجهیزات فاصله داریم اما انتظار می‌رود، با همت متخصصان داخلی و حمایت از این بخش نوپا، نیازهای این صنعت از طریق تولیدات ساخت داخل تأمین شود.

پورزیتانی همچنین با بیان اینکه کمیته ساخت داخل مدیریت تولید و عملیات شرکت نفت و گاز پارس، وظیفه هماهنگی  و پیگیری ساخت بار اول قطعات و تجهیزات راهبردی و تحریمی موردنیاز سکوهای پارس جنوبی را به‌عهده دارد، اظهار کرد: فعالیت‌های این کمیته از نیمه دوم سال ۱۳۹۷ آغاز شده و به‌عنوان حوزه‌ای نوپا، در همکاری مناسب با اداره‌ها و واحدهای مرتبط با تولید و خرید کالا، کالاها و قطعات اصلی و راهبردی مورد نیاز تولید پایدار از سکوهای گازی پارس جنوبی را شناسایی کرده و با تدوین گام‌ها و برنامه‌های زمان‌بندی و اجرایی، در عمل به منویات رهبر معظم انقلاب در حمایت از تولید و ساخت داخل با کیفیت و با استفاده از توان شرکت‌های تولیدی و دانش‌بنیان داخلی، گام برداشته است.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

آخرین عناوین