وی با اشاره به اینکه ایران و عراق ظرفیت بالایی در منطقه و جهان دارند و دو کشور پرنفوذ و صاحب صلاحیت در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) هستند که باید همکاریهای مجدانه برای تأمین امنیت پایداری انرژی در منطقه انجام دهند، تصریح کرد: برای تأمین امنیت پایدار انرژی مستلزم همکاری در بخشهای مختلف تولیدی و علمی هستیم.
معاون وزیر نفت با یادآوری اینکه ایران در مجموع ذخایر نفت و گاز جهان در جایگاه نخست قرار داد، افزود: جمهوری اسلامی دارای ۴۰۰ مخزن نفت و گاز است که بعضی از این مخازن در مرز ایران و عراق قرار دارد.
خجستهمهر ظرفیت کنونی تولید نفت ایران را حدود ۴ میلیون بشکه در روز و گاز را یک میلیارد مترمکعب در روز اعلام کرد و ادامه داد: برای رساندن ظرفیت تولید نفت خام به حدود ۶ میلیون بشکه در روز در هشت سال آینده به ۹۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری و برای رساندن ظرفیت تولید گاز به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب به ۷۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز است.
وی با بیان اینکه مایلیم بخشی از این سرمایهگذاری از همکاری مشترک با عراق محقق شود، تصریح کرد: امروز فرصت مغتنمی است تا در زمینههای اکتشاف، استخراج و تولید همکاری مشترک داشته باشیم. ما ساختارهای اکتشافی پرشمار از شمال میدان نفتشهر تا جنوب آبادان در مرزهای مشترک با عراق داریم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به توان ایران در بخش خدمات فنی و مهندسی اشاره کرد و با بیان اینکه ما آمادگی داریم در زمینههای مختلف زمینشناسی، مطالعات مخازن نفت و گاز، انجام لرزهنگاری و حفاریهای اکتشافی با عراق همکاری داشته باشیم، افزود: ایران حدود ۱۴۰ دکل حفاری دریایی و خشکی دارد.
خجستهمهر یکی دیگر از زمینههای همکاری ایران و عراق را در بخش آموزش و انتقال فناوری بیان کرد و گفت: دانشگاه صنعت نفت آماده بورسیه کردن دانشجویان عراقی است.