وی هدف از سفر به ژاپن را حضور در آیین یادبود شینزو آبه، شرکت در نشست وزارتی شراکت سبز آسیا (AGGPM) و دیدار با برخی از شرکتهای بزرگ ژاپنی بیان کرد و افزود: آقای آبه شخصیت قابل احترام و تأثیرگذاری در عرصه سیاست و اقتصاد ژاپن بود و سفرشان به ایران در سال ۱۳۹۸ نقطه عطفی در روابط دو کشور بوده است.
وزیر نفت با بیان اینکه سران دو کشور بهتازگی در نیویورک دیدار داشتند و باید در جهت اهداف آنها حرکت کنیم، تصریح کرد: در نشست با شرکتهای ژاپنی زمینههای همکاری را بررسی کرده و درصدد گسترش آن هستیم.
اوجی افزود: مردم ایران خاطره شرکت پالایش نفت ژاپن (Idemitsu) که در شرایط تحریم فروش نفت ایران به دلیل ملی شدن صنعت نفت، از ایران نفت خریداری کرد را فراموش نخواهند کرد.
سطح پایین تجارت دو کشور ناشی از تحریم ها شایسته نیست
وی با بیان اینکه ایران میتواند نقش مهمی در تأمین انرژی مورد نیاز ژاپن ایفا کند، تصریح کرد: افت بیسابقه و سطح پایین تجارت و همکاریهای اقتصادی که ناشی از تحریمهای یکجانبه و ظالمانه آمریکا است، شایسته دو کشور نیست.
وزیر نفت بر آمادگی ایران برای توسعه همکاریها در بخش نفت و گاز با ژاپن تأکید کرد و افزود: صنعت نفت ایران در هشت سال آینده به ۱۶۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری در بخش نفت، گاز، پالایشگاه و پتروشیمی نیاز دارد.
اوجی با بیان اینکه امکان همکاری ایران و ژاپن در حوزه بهینهسازی و آموزش در شرایط تحریم وجود دارد، بیان کرد: ظرفیتهای بسیار بالایی برای شرکتهای ژاپنی برای همکاری با ایران از بالادست تا پاییندست وجود دارد.
معطل برجام نماندیم
وی با اشاره به امضای ۱۰۰ میلیارد دلار قرارداد و تفاهمنامه با شرکتهای خارجی و داخلی در دولت سیزدهم اظهار کرد: وزارت نفت معطل برجام نمانده و مذاکرات اولیه با طرفهای خارجی را آغاز کرده است که این مذاکرات بهخوبی پیش میرود.
وزیر نفت با تأکید بر اینکه از همکاری با شرکتهای ژاپنی دارای تجارب و دانش فنی لازم در زمینه بهینهسازی مصرف انرژی و کاهش انتشار کربن، جمعآوری گازهای مشعل و... استقبال میکنیم، گفت: هر شرکتی که در این بخش سرمایهگذاری کند میتواند نیمی از این ظرفیت آزادشده و صرفهجوییشده را بهصورت محصول برداشت کند.
همکاری حتی در شرایط تحریم
نیشیمورا یاسوتوشی، وزیر اقتصاد، تجارت و صنایع ژاپن در این دیدار با اشاره به روابط حسنه دو کشور و سابقه بالای فرهنگی و تمدن ایران اظهار کرد: ایران کشور مهمی در منطقه و جهان است و ژاپن علاقهمند به تقویت روابط با ایران است.
وی با یادآوری اینکه دبیر گروه دوستی ایران و ژاپن است و از دوران دانشجویی سفری به ایران داشته، تصریح کرد: شینزوآبه، نخست وزیر فقید ژاپن احترام ویژهای برای ایران قائل بود.
وزیر اقتصاد، تجارت و صنایع ژاپن با ابراز تأسف از خروج این کشور از پروژه توسعه میدان آزادگان گفت: دولت ژاپن از برجام همواره حمایت کرده و امیدوار است مذاکرات هرچه زودتر به نتیجه برسد و ژاپن بتواند همکاری با ایران بهویژه در بخش نفت و گاز را از سر بگیرد.
یاسوتوشی با تأکید بر اینکه ما شرکتهای ژاپنی را به فعالیت در ایران تشویق میکنیم، افزود: حتی در شرایط تحریم فرصتهای خوبی برای همکاری بهخصوص در بخش بهینهسازی مصرف انرژی، جمعآوری گازهای همراه و ... وجود دارد.
وی با بیان اینکه بسیاری از شرکتهای ژاپنی دفاتر خود در تهران را حفظ کردند و در ایران حضور دارند، گفت: این موضوع نشاندهنده اهمیت تعامل با ایران برای شرکتهای ژاپنی است.