به گزارش اقتصادنامه به نقل از مهر، مریم خزاعی در جلسه اتاق بازرگانی تهران، اظهار کرد: بر اساس چشمانداز بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول در سال ۲۰۲۳ شاهد تضعیف همزمان رشد اقتصادی و رشد تجارت در خواهیم بود و با ورود به سال ۲۰۲۴، رونق نسبی شروع میشود.
معاون بررسیهای اقتصادی اتاق بازرگانی تهران افزود: البته سطوح انتظارات و برآوردها از رشد اقتصادی و حجم تجارت توسط بانک جهانی کمتر از موارد مشابه صندوق بینالمللی پول است.
وی ادامه داد: این گزارشها همچنین از افت رشد اقتصادهای بزرگ جهان در سال ۲۰۲۲ و انتظار کاهش مجدد رشد برای آمریکا و منطقه یورو و در مقابل بهبود رشد برای چین در سال ۲۰۲۳ حکایت میکند.
خزاعی به وضعیت ایران اشاره کرد و گفت: ایران ششمین اقتصاد جهان با بالاترین نرخ تورم شناخته میشود؛ بر همین اساس تورم ایران ۵ برابر متوسط تورم اقتصادهای در حال توسعه جهان است.
وی اضافه کرد: در عین حال، افت تورم جهان در سال ۲۰۲۳ و استمرار آن در سال ۲۰۲۴ و سرعت بالاتر کاهش تورم در اقتصادهای پیشرفته در مقایسه با اقتصادهای در حال توسعه و نوظهور انتظار میرود.
خزاعی به نرخ ارز نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بین نرخ ارز سامانه نیما و بازار آزاد شکاف ۵۲ درصدی وجود دارد.
وی افزود: گزارشها از وضعیت شاخص مدیران خرید هم حاکی از افت قابل توجه ۶.۱ واحدی شامخ صنعت به دلیل تضعیف شدید میزان تولید همراه با افت سفارشات جدید، افت موجودی مواد اولیه و کاهش مجدد میزان صادرات است.
خزاعی اظهار کرد: بهترین وضعیت شاخص در این ماه متعلق به صنایع لاستیک و پلاستیک، وسایل نقلیه و قطعات و صنایع تولید فرآوردههای نفتی و بدترین وضعیت متعلق به فعالیتهای تولید پوشاک و چرم، صنایع شیمیایی و صنایع غذایی بوده است.
وی به وضعیت شرکتهای صنعتی بورسی هم اشاره کرد و گفت: استمرار رشد مثبت شاخص کل تولید صنعتی شرکتهای بورسی برای هشتمین ماه متوالی در دی ماه ۱۴۰۱ نسبت به ماه مشابه سال قبل را شاهد بودیم.
معاون بررسیهای اقتصادی اتاق بازرگانی تهران افزود: این شاخص ۰.۶ درصدی در ماه مورد بررسی نسبت به ماه قبل را نیز نشان میدهد.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست