شنبه 3 آذر 1403 شمسی /11/23/2024 4:10:57 AM

وزیر اقتصاد یکی از اقداماتی را که بانک توسعه اسلامی می‌تواند انجام دهد، تأسیس نهادها و ایجاد ابزارهای مالی برای کمک به سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه و انتقال و به‌کارگیری دانش فنی در کشورهای مسلمان عنوان کرد.
اعلام آمادگی ایران برای به اشتراک گذاشتن دانش فنی خود با اعضای بانک توسعه اسلامی

به گزارش اقتصادنامه به نقل از تسنیم، سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی طی سخنانی در اجلاس سالانه بانک توسعه اسلامی (IsDB) اظهار کرد: در ابتدا باید از مدیران بانک توسعه اسلامی تشکر کنم که موضوع بسیار مهم تقویت انتقال دانش جنوب ـ جنوب و مشارکت کشورهای عضو و سایر حامیان جنوب ـ جنوب را در برنامه این دوره از اجلاس قرار دادند.
وی ادامه داد: دانش و پیشرفت فنی در نظریه‌های متأخر اقتصاد به‌عنوان عامل اصلی رشد اقتصادی قلمداد می‌شود و رشد و توسعه پایدار در گروی انتقال و تولید دانش و پیشرفت فنی است.
خاندوزی یادآور شد: در قرون گذشته ملل مسلمان و کشورهایی که امروز تحت عنوان جنوب از آنها یاد می‌شود، سهم بسیار بیشتری از امروز در تولید دانش، نوآوری و تولید در دنیا داشتند و به‌نوعی الگوی سایر دولتها محسوب می‌شدند.
وی افزود: ملل اسلامی مبدأ بسیاری از اختراعات و نوآوری‌ها میان سایر ملتها بودند و در حوزه‌هایی مثل ریاضیات، نجوم، شیمی، پزشکی و... سرآمد زمان خود بودند و همه اینها منشأ تولید و قدرت اقتصادی آنها شده بود. امروز نیز کشورهای اسلامی و به‌طور مشخص بانک توسعه اسلامی که اساساً برای کمک به رشد و توسعه ملتهای مسلمان تأسیس شده است، می‌بایست در جهت افزایش سهم کشورهای اسلامی در تولید دانش و پیشرفت فنی بکوشد که نتیجه آن افزایش رشد اقتصادی و سهم آنها از تولید کالاها و خدمات در دنیا و در نهایت بهبود شاخص‌های توسعه آنها خواهد شد.

وزیر اقتصاد تأکید کرد: یکی از اقداماتی که بانک توسعه اسلامی می‌تواند انجام دهد، تأسیس نهادها و ایجاد ابزارهای مالی برای کمک به سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه و انتقال و به‌کارگیری دانش فنی در کشورهای عضو است.
وی اضافه کرد: به‌طور مشخص تأسیس صندوق‌های خطرپذیر (venture capital fund) به‌صورت مستقل ذیل بانک و یا مشارکت و تأمین مالی صندوق‌های خطرپذیر فعال در کشورهای عضو در جهت ایجاد، به‌کارگیری و انتقال دانش می‌تواند کمک فراوانی کند.
به ‌گفته وی یکی دیگر از اقداماتی که بانک توسعه اسلامی می‌تواند در این راستا در دستور کار قرار دهد حمایت از شرکتهای دانش‌بنیان کشورهای عضو است.
خاندوزی ابراز کرد: این حمایت‌ها می‌تواند اعطای تسهیلات و تأمین مالی مستقیم به این شرکتها در راستای تقویت ساختار مالی و توانایی آنها در فعالیت‌های مربوط به تحقیق و توسعه و به‌کارگیری دانش‌های فنی تولیدشده باشد.
وزیر اقتصاد تأکید کرد: علاوه بر این بانک می‌تواند در پروژه‌های مصوب تأمین مالی در حوزه‌های مختلف، امتیازاتی برای شرکت ‌های خصوصی کشورهای عضو در مقایسه با سایر شرکتها داشته باشد و در عین حال شروطی نیز برای انتقال دانش برای آنها در نظر بگیرد.
وزیر اقتصاد کشورمان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به‌ویژه در سالهای اخیر با حمایت‌ها و البته محدودیت‌های بین‌المللی پیشرفت‌های چشمگیری در تولید دانش فنی، به‌طور مشخص در حوزه‌های فناوریهای بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی، هواوفضا، دارو و تجهیزات پزشکی، رادیوداروها، سلول‌های بنیادی، نفت‌وگاز، سدسازی و... داشته و توانسته است انحصار کشورهای پیشرفته را در حوزه تحقیقات و البته به‌کارگیری بشکند و منجر به تولید کالاهای و خدمات با فناوری پیشرفته شود.
خاندوزی همچنین تأکید کرد: من به‌عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در اینجا بیان می‌کنم که ایران این آمادگی را دارد که ثمره تلاشها، تجربیات و یافته‌های خود در این حوزه‌ها را با کشورهای عضو و با حمایت بانک توسعه اسلامی در چارچوب تعاملات اقتصادی ارزش‌آفرین به اشتراک بگذارد.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین