به گزارش اقتصادنامه به نقل از ایسنا، بررسیها نشان میدهد ثروت جهانی برای اولین بار از سال ۲۰۰۸ کاهش یافت و در نسخه گزارش ۲۰۲۳ ثروت جهانی کردیت سوئیس، این مورد نشاندهنده سالی است که در آن روند صعودی مداوم در انباشت ثروت در بخش خانوار عقبنشینی قابل توجهی ثبت کرده است.
بر اساس این گزارش مشخص شد که سال ۲۰۲۲ اولین سال کاهش ثروت خالص خانوارهای جهانی از زمان بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸ است. مجموع ثروت خالص شخصی با ۱۱.۳ تریلیون دلار (منفی ۲.۴ درصد) کاهش یافت و رقم ۴۵۴.۴ تریلیون دلار را در پایان سال ثبت کرد.
ثروت به ازای هر بزرگسال نیز با کاهش ۳۱۹۸ دلاری (منفی۳.۶ درصد) به ۸۴ هزار و ۷۱۸ دلار برای هر بزرگسال در پایان سال ۲۰۲۲ رسید. بیشتر این کاهش ناشی از افزایش ارزش دلار آمریکا در برابر بسیاری از ارزهای دیگر است. اگر نرخ ارز با نرخ سال ۲۰۲۱ ثابت بماند، در این صورت ثروت کل ۳.۴ درصد و ثروت به ازای هر فرد بالغ ۲.۲ درصد در طول سال ۲۰۲۲ افزایش یافته است و این رقم همچنان کندترین افزایش ثروت با نرخ ارز ثابت از سال ۲۰۰۸ است. ثابت نگه داشتن نرخ ارز اما با احتساب اثرات تورم منجر به از دست دادن ثروت واقعی منفی ۲.۶ درصد در سال ۲۰۲۲ میشود.
بررسی دقیقتر نشان میدهد که داراییهای مالی بیشترین سهم را در کاهش ثروت در سال ۲۰۲۲ داشته است، در حالی که داراییهای غیرمالی (عمدتا املاک و مستغلات) با وجود افزایش سریع نرخهای بهره انعطافپذیر باقی ماندهاند اما سهم نسبی داراییهای مالی و غیر مالی ممکن است در سال ۲۰۲۳ معکوس شود، اگر قیمت مسکن در واکنش به نرخهای بهره بالاتر کاهش یابد.
توزیع ثروت بر اساس منطقه و جمعیت
از دست دادن ثروت جهانی به شدت در مناطق ثروتمندتر مانند آمریکای شمالی و اروپا متمرکز بود که مجموعا ۱۰.۹ تریلیون دلار کاهش یافت. آسیا و اقیانوسیه زیان ۲.۱ تریلیون دلاری را ثبت کرده است، در حالی که آمریکای لاتین با افزایش ثروت ۲.۴ تریلیون دلاری، با افزایش میانگین ۶ درصدی ارز در برابر دلار آمریکا، رتبه اول را دارد.
در رأس فهرست زیانها از نظر کشوری در سال ۲۰۲۲، ایالاتمتحده و پس از آن ژاپن، چین، کانادا و استرالیا قرار دارند. بیشترین افزایش ثروت در سوی دیگر برای روسیه، مکزیک، هند و برزیل ثبت شده است.
از نظر ثروت به ازای هر فرد بزرگسال، سوئیس همچنان در صدر فهرست قرار دارد و پس از آن ایالاتمتحده آمریکا، هنگ کنگ، استرالیا و دانمارک علیرغم کاهش قابل توجه میانگین ثروت در مقایسه با سال ۲۰۲۱ قرار دارند. پس از آن استرالیا، منطقه ویژه اداری هنگ کنگ، نیوزیلند و دانمارک هستند.
چشمانداز روشنتر بر اساس پیشبینیها این است که ثروت جهانی طی پنج سال آینده ۳۸ درصد افزایش خواهد یافت و تا سال ۲۰۲۷ به ۶۲۹ تریلیون دلار خواهد رسید. رشد کشورهای با درآمد متوسط، محرک اصلی روندهای جهانی خواهند بود. تخمین زده میشود که ثروت هر فرد بالغ در سال ۲۰۲۷ به ۱۱۰هزار و ۲۷۰ دلار و تعداد میلیونرها به ۸۶ میلیون نفر برسد، در حالی که تعداد افراد دارای ارزش خالص فوقالعاده بالا (UHNWIs) احتمالا به ۳۷۲هزار نفر میرسد.
روندهای میلیونر در سراسر جهان
بر این اساس تخمین زده شده در پایان سال ۲۰۲۲، ۵۹.۴ میلیون میلیونر وجود داشته است که به دلیل کاهش میانگین ثروت و دور شدن از داراییهای مالی، ۳.۵ میلیون کمتر از یک سال قبل است و کاهش بزرگی برای بسیاری از کشورها از جمله ایالاتمتحده (کاهش ۱.۸ میلیون نفر)، ژاپن (منفی ۴۶۶ هزار)، بریتانیا (منفی ۴۳۹ هزار)، استرالیا (منفی ۳۶۳ هزار)، کانادا ( منفی ۲۹۹ هزار) و آلمان (منفی ۲۵۳ هزار) ثبت شده است.
کشورهایی که تعداد میلیونرهای کمتری را در سال ۲۰۲۲ گزارش کردند، معمولا تعداد بیشتری را در سال ۲۰۲۱ گزارش کرده بودند و سودهای سال ۲۰۲۱ اغلب از ضررهای امسال بیشتر بود و تعداد میلیونرها در ژاپن، آلمان و ایتالیا در هر دو سال کاهش یافت.
بر اساس برآوردها، افزایش نسبتا کمی در تعداد میلیونرها برای چند کشور در سال ۲۰۲۲ ثبت شده است که در رأس آنها نروژ (۱۰۴هزار) و برزیل (۱۲۰هزار) قرار دارند.
ثروت زنان
دادههای ثروت بر اساس تفکیک جنسیتی ارائه نشده است و هیچ مدرک مستقیم دیگری در مورد تکامل همزمان ثروت زنان وجود ندارد. با این حال، پژوهشهای متعدد قبلی در مورد ثروت زنان بینشهایی را در مورد روندهای احتمالی اخیر ارائه کرده است.
بر اساس گزارش ثروت جهانی کردیت سوئیس در سال ۲۰۱۸، نسبت ثروت زن به مرد در کشورهای پردرآمد از حدود ۶۵ درصد تا ۸۰ درصد قبل از همهگیری جهانی متغیر بود. دادههای سایر مناطق کمیابتر است اما نسبت گستردهای را نشان میدهد که در برخی کشورها ۲۵ درصد پایینتر است. ترکیب داراییها بین جنسیتها بهطور قابلتوجهی متفاوت است، بهطوریکه زنان داراییهای غیرمالی بیشتری و بخش کوچکتری از ثروت مالی خود را در داراییهای پرریسکتر مانند سهام شرکتها در اختیار دارند.
عملکرد متفاوت داراییهای مختلف از سال ۲۰۱۹ نشان میدهد که نسبت ثروت زن به مرد در سال ۲۰۲۰ کمی تغییر کرده اما احتمالا در سال ۲۰۲۱ کاهش یافته و در طول سال ۲۰۲۲ به احتمال زیاد هر ضرری معکوس شده و نسبت را به نزدیک سطح قبل از همه گیری بازگردانده است.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست