به گزارش اقتصادنامه به نقل از مهر، امروز ۲۳ اردیبهشت همایش گل محمدی در محل باغ گیاه شناسی کشور برگزار شد. علی علیزاده علی آبادی، رئیس مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور گفت :۲۲۰۰ گونه گیاهان دارویی از ۸ هزار گونه گیاهان کشور شناسایی شده است. همچنین حدود ۲۳ هزار نمونه بانک ژن گیاهان در حوزه گیاهان دارویی است.
وی با بیان اینکه ۲۰ اردیبهشت به نام گل محمدی و گلاب نام گذاری شده است، افزود: امروز بهطور رسمی کارگاه اسانس گیری گل محمدی راه اندازی میشود. در این راستا استانداردهای لازم برای اسانس گیری گل محمدی تدوین شده و ۷۱ درصد تولید جهانی در ایران انجام میشود؛ اما عایدی ما از درآمد ارزی آن فقط یک درصد است.
وی ادامه داد: ۹۰ درصد گل محمدی در کشور تبدیل به گلاب میشود در حالی که در دنیا تبدیل به اسانس و فرآورده میشود و فقط ۱۰ درصد گلها به گلاب گیری اختصاص یافته است.
علیزاده علی آبادی با بیان اینکه درآمد ارزی به جای ۲۵ میلیون دلار به حدود ۱۵ میلیون دلار محدود شده است، تصریح کرد: امروز ۸۰۰ تا ۹۰۰ میلیون دلار درآمد گیاهان دارویی با کمی فرآوری و بسته بندی ساده این ارزآوری را دو برابر کرد. اگر این فرآوری گیاهان دارویی به طور کامل در کشور انجام شود میزان درآمد به حدود ۲۶ میلیارد دلار میرسد.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست