يکشنبه 8 مهر 1403 شمسی /9/29/2024 3:49:16 AM

مهندسان و متخصصان مجتمع مس سرچشمه رفسنجان توانستند با اتکا به دانش فنی و توان داخلی، آسیاب بالمیل (Gear Less) را برای نخستین‌بار در کشور بومی‌سازی کرده و در مسیر ساخت داخل قرار دهند.
افتخاری دیگر برای مهندسان «ملی مس»/ «آسیاب بالمیل» برای نخستین‌بار در مسیر ساخت داخل قرار گرفت

به گزارش اقتصادنامه، مهدی جاودانی معاون مهندسی و مدیریت انرژی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در گفتگو با مس‌پرس با اعلام این خبر اظهار کرد: آسیاب بالمیل(Gear Less) برای تناژ بالاتر از ۲۰۰۰ تن به‌کار می‌روند که توانایی آسیاب و خردایش این حجم از خاک را دارا هستند.

وی افزود: در حالی که همه آسیاب‌های مجتمع مس سرچشمه با چرخ‌دنده کار می‌کنند تکنولوژی‌ای که در این آسیاب‌ها به کار می‌رود تینیور نبوده و سیستم آسیاب‌های با تناژ مغناطیس بالا است.

جاودانی با بیان این‌که در سال‌های اخیر برآورد کردیم که آیا امکان ساخت این نوع آسیاب‌ها وجود دارد یا خیر، ادامه داد: در عین حال، نمونه‌های خارجی که توسط شرکت‌های مطرح دنیا از جمله زیمنس و ABB ساخته شده بودند را بررسی کردیم و با مطالعاتی که انجام دادیم، مشخص شد که تمام امکانات ساخت این نوع آسیاب‌ها را داریم و فقط همت و تلاش لازم دارد.

وی بیان کرد: لذا کار را شروع کردیم و زمینی را در کارخانه فلوتاسیون سرباره در اختیار گرفتیم که در حال حاضر فونداسیون این پروژه انجام شده و بتن‌ریزی آن در حال انجام است.

معاون مهندسی و مدیریت انرژی مجتمع مس سرچشمه تأکید کرد: تمام نقشه‌ها و مدارک احداث این نوع آسیاب توسط امور مهندسی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان انجام می‌شود و دانش فنی این کار در این معاونت وجود دارد؛ یعنی در واقع پای پیمانکار در میان نیست، چراکه تاکنون این اقدام در کشور صورت نگرفته است.

وی تصریح کرد: پروژه ملی بومی‌سازی آسیاب‌های بالمیل (Gear Less) ساخت ایران برای نخستین بار در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان صورت می‌گیرد که مدت زمان پیش‌بینی‌شده برای احداث این پروژه ۹ ماه است.

جاودانی گفت: بخش‌بخش این پروژه را خودمان جلو می‌بریم و حتی یک نمونه اولیه احداث کردیم تا ثابت کنیم که امکانات ساخت بومی و داخلی این نوع آسیاب در کشور وجود دارد و اعتماد همکاران را جلب کنیم؛ اگرچه ابعاد واقعی آسیاب با قطر ۱۲متر است اما در حال حاضر قطر ۷ متر را اجرا می‌کنیم که اگر کار خوب پیش برود، شرایط ساخت نمونه ۱۲متری آسیاب قطعاً فراهم است.

معاون مهندسی و مدیریت انرژی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان از حمایت‌های مدیرعامل شرکت مس صنایع مس و مدیر مجتمع مس سرچشمه از این پروژه مهم یاد کرد و افزود: در این مسیر باید از حمایت‌های دکتر مدرس خیابانی مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران و مهندس محققی مدیر مجتمع مس سرچشمه قدردانی کنم چراکه تمام‌قد از این پروژه حمایت کردند و حتی مدیرعامل شرکت ملی مس شخصاً به ما گفت در مسیر احداث، هر زمان به مشکل برخوردیم با ایشان در میان بگذاریم تا به سرعت موانع کار برطرف شود.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین